Влизането ни в еврозоната – кога? Печелим или губим?

Доскоро Европа се дърпаше, а сега зове: Всички влизайте!
1 юни 2017 10:30, Петя Славова
108

Влизането на единната валута в България ще ни носи само негативи, категоричен бе Виктор Папазов от Българската фондова борса в студиото на Bulgaria ON AIR.

Коментарът му идва на фона на предложението на ЕС всички от Общността да станат част от еврозоната до 2025 г.

"Ефектите от еврозноната ще са негативни, но друго ме притеснява - Европа казваше: "Не изпълнявате критериите", а сега казва: "Всички влизайте". Още една страна за грабене на ресурс", коментира той в "България сутрин".

Още по темата

Това е система за грабеж на една страна, отсече Виктор Папазов и даде пример: "Икономиката на Италия е по-зле след влизането в еврозоната. Набълбукаха Гърция с кредити и сега им режат живо месо - продайте си банките, островите и пристанищата".

Финансистът Емил Хърсев не се съгласи, че не изпълняваме критериите за влизане в еврозоната и подчерта, че използването на единната валута у нас е най-доброто, което може да се случи.

"Европа се люшка от идеята на много скорости. Нормално е една общност да се интегрира, за да остане единен икономически субект. ЕС е прекрасна идея, но това което се прави в Брюксел е много далеч от рационалното", посочи Емил Хърсев.

Той е на мнение, че трябва да се ограничат безобразията и кражбите, но банковата система не може да бъде обвинявана, че не си върши работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато от еврото можем да се отвържем когато си искаме при валутен борд, при въвеждане на единна валута няма такива екстри. Главният проблем е огромната задлъжнялост на южна европа, и дупката от brexit - негативите се поемат от всички в еврозоната т.е. ако влезем и ние рано или късно ще трябва да плащаме здраво.
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми аз не чух нищо позитивно, влизането в еврозоната е голяма грешка и докато гърците имат какво да продават, ние всичко "приватизирахме" т.е. нищо не ни остана, освен плодородната земя и ...точно там се цели тоз картел наречен евро*ейски съюз.
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напрактика Българи е покрила критериите за евро много отдавана, и ако не беш негласно стопиран процеса от първото правителство на ББ, можехме да влезем в еврозоната още 2012-2013, но като цяло на банковото лоби това не му харесва, защото едно влизане в еврозоната ще направи излишно подържането едновременно на еврови и левови сметки от фирмите, таксите за превалутиране ще отпаднат, да не говорим за ползите в туризма, и най-важното на нашите банкери не им харесва идеята да са под контрол на ЕЦБ
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като се откажете от провинцията, Ердоган може да ви предложи добра цена за тази територия, а вие като гледам ще имате нужда от мн пари.
72
6
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ади нема нужда!
71
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тя пък една икономика, мани мани- търговия ,малко производство и усвояване на еврофондове( които скоро ще секнат). Ползите от еврото са повече от недостатъците, в условията на валутен борд, левът си е вързан към еврото( цените ,след приемането на еврото са се вдигнали двойно само в страните без валутен борд)
70
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кой му пука за провинцията бе селяните да се махат
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографската катастрофа означава, че броят на хората, които работят сега, е двойно по-висок от броя на хората, които ще работят през 2030-та, които ще са концентрирани главно в един град, защото провинцията предстои да загине още повече със сегашната политика. Иначе сте свободни да си правите каквито и да е илюзии за бъдещето на България, въобще не гледате проблемите в основата, въобще не осъзнавате кое до какво води, като някакви зубъри говорите на изуст, предполагам сте ограничени софиянци :D
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ти и сега "си в Еврозоната" бе пишман икономисте.Левът от 20 години не е мръднал и със стотинка спрямо еврото и не може да се печати от БНБ без 100% валутни резерви.Обрал си всички негативи, без да ползваш ползите, като:кредитор от последна инстанция - ЕЦБ;надзор от Марио Драги, а не от искров и калинхристовци;лесно и бързо разплащане, без превалутиране и оставяне на комисионна в банките;ОСВОБОЖДАВАНЕ НА НАТРУПАНИЯ валутен резерв в БНБ! ;)
67
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще поддържате цяла страна с един град икономика?
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което казах, че до 2030-та ще остане един град като икономика ще се материализира на 100%, вече съм сигурен, всички сте 0лиг0френи, въобще не знаете какво става! Наистина си заслужавате съдбата!
65
9
 
5
 
! Отговори
Икономист преди 6 години
Влезем ли в еврозоната сме обречени. Нямаме нормално производство и индустрия и съответно износ. Приходите са ни от изгодния за чуждите фирми плосък данък и ИТ сектора. Всичко друго е внос, търговийка и алъш вериш. С какви пари ще връщаме новите заеми???
64
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този заем е плануван още от сега, ама трябва да мине само председателството, всичко да е спокойно и да мине възможно най-гладко :D Не знаете къде се намирате :D Направо ще ви *ба* *айките.
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След председателството на ЕС, правителството със сигурност ще изтегли още няколко млрд заем!
62
2
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 59- тата м....каКъде прочете за нов заемНапротив категорично казаха че за тази и следеащата няма да има заеми освен бойна техника на лизингТроленето се превърна в национален спорт
61
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е хубаво нещо, но в момента е масоно-*винска простотия на алчни и недоразвити в съзнанието си австралопитеци потънали в материализъм и егоистични илюзии за реалността, живота и космоса, добре че планетата избра друг път и предстои да се прочисти от 0лиг0френите без душа.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те всички рубладжии, не само папазов си държат спестяванията (по скоро накраденото) в евро или долари. Те може да са нагли и лицемерни, но не и луди да ги държат в рубли?И не само "спестяванията", а и дечицата си държат в "гейропа" и "ФАЩ".
59
1
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 6 години
До аа Кои хора ще решат? 100 000 платени от малцинствата. А и колхо хора са компетентни да решат. Не всички са икономисти. Лекари, инженери как ще преценят. А и като се гласува всички баби ходят до урните за разнообразие.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ ти каза, че се готви да тегли нови заеми???Аз гледам емисионният календар на ДЦК и той "говори" точно обратното.Освен това след месец и половина пада една от емисиите глобални облигации на България, която няма да бъде рефинансирана и това ще снижи допълнителни съотношението дълг/БВП.Или просто такива са опорките от кутев?
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виктор Папазов явно е ***, който си трупа личните спестявания в евро

Спонсорирани публикации