Влизането ни в еврозоната – кога? Печелим или губим?

Доскоро Европа се дърпаше, а сега зове: Всички влизайте!
1 юни 2017 10:30, Петя Славова
108

Влизането на единната валута в България ще ни носи само негативи, категоричен бе Виктор Папазов от Българската фондова борса в студиото на Bulgaria ON AIR.

Коментарът му идва на фона на предложението на ЕС всички от Общността да станат част от еврозоната до 2025 г.

"Ефектите от еврозноната ще са негативни, но друго ме притеснява - Европа казваше: "Не изпълнявате критериите", а сега казва: "Всички влизайте". Още една страна за грабене на ресурс", коментира той в "България сутрин".

Още по темата

Това е система за грабеж на една страна, отсече Виктор Папазов и даде пример: "Икономиката на Италия е по-зле след влизането в еврозоната. Набълбукаха Гърция с кредити и сега им режат живо месо - продайте си банките, островите и пристанищата".

Финансистът Емил Хърсев не се съгласи, че не изпълняваме критериите за влизане в еврозоната и подчерта, че използването на единната валута у нас е най-доброто, което може да се случи.

"Европа се люшка от идеята на много скорости. Нормално е една общност да се интегрира, за да остане единен икономически субект. ЕС е прекрасна идея, но това което се прави в Брюксел е много далеч от рационалното", посочи Емил Хърсев.

Той е на мнение, че трябва да се ограничат безобразията и кражбите, но банковата система не може да бъде обвинявана, че не си върши работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо според вас правителството се готви да изтегли още няколко млрд заем, ако имахме икономика и се развивахме добре?
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В краткосрочен план ще е шок за икономиката ни, в дългосрочен е огромен бонус, защото ще може всеки бизнес да тегли кредит от всяка банка в Еврозоната и картела на българските банки умира. Второ икономиката ни ще има спасителен пояс, износът ще бъде облекчен, и доходите ни ще започнат плавно да се увеличават.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самоунищожавате се и като гледам още не може да схванете как, едни мн добре го виждат, ама едни други са готови да скочат в бездната със затворени очи, доверявайки се на сляпо на хора, които не са това, за което се представят, те имат едно лице за пред обществото и друго лице за пред братята от ложата, със сигурност ще съжалявате накрая и като гледам пак ще се чудите, защо стана така, въобще няма да може да си свържете нещата и да видите по-голямата картина. Супер територия, кофти хора.
53
3
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Набеденият икономист Хърсев вместо за еврозоната да го питат за незаконния строеж в двора на ресторант Крим, който е негова собственост.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което говоря, че ще стане до 2030-та ще стане независимо дали ще приемем еврото или не, наистина не осъзнавате проблемите на страната и резултатите от това ще са брутални. Иначе оттук нататък може сам ода очаквате дълга да достигне 100% от БВП, гледам че в ЕС така е модерно.
51
4
 
11
 
! Отговори
предприемач преди 6 години
Инвестициите градят икономиката, респ. благосъстоянието на хората.Много инвеститори избягват България по простата причина, че не им се занимава с някакви левчета. Валута, която обслужва мини икономика за стотина милиарда е пренебрежително екзотична.България може реално да усети ползите от членството си в ЕС при влизане в Шенген и най-вече във валутния съюз. За сега сме член само формално.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не можеш да намериш връзка м/у валута, икономика и демографска катастрофа, значи няма смисъл.
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харесва ми какви мечти имате за еврото, европейското развитие и т.н., ама наистина ли вярвате, че със практиките от миналият век, това ще доведе до положителни резултати в страната, предвид вече, че е ясно, че ще остане един град, всички млади отиват или в софия, или в чужбина, защо, защото там където са родени няма какво да работят, защо, защото нямаме никаква икономика, балонът е надут с *ръдня от *вински *адници и като се спука ще замирише мн лошо :D
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има демографската катастрофа с валутата бе?Да приемем рупията или юана, ако мислите, че има връзка. Пфууу.
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа печели, червената мафия /олигархия-лапаща всичките народни пари чрез държавни поръчки/-НЕ!Ако бяхме в еврозоната кражбата на парите от КТБ щеше да е НЕВЪЗМОЖНА!...май парите отлетяха на североизток...?
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не осъзнавате каква е демографската катастрофа, като остане един град до 2030-та като икономика, в който ще има някакви по-млади и свежи хора, които да вършат някакви смислени бизнес дела на светло, а останалото е ромска търговия и злоупотреби, какво правим?
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44Една от първите колосални грешки на българската външна политика.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го въведат, ама през 2030-та като остане един град като икономика какво правим?
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите показват, че българите си заслужаваме съдбата. Който разбрал, разбрал. Да се събаря всичко и да се приключва с тази гротескна държава. Ние сме причинителите на собственото си саморазрушение. Нито ЕС, нито Русия, нито Турция могат да нанесат поражения от такъв мащаб. Те явно знаят и са ни оставили да се довършим и да си вземат земята ни.До 40: Почети, поинтересувай се и тогава пиши как са свързани Валутния борд и курса към еврото и защо има разлика ако се въведе еврото в една страна
42
3
 
10
 
! Отговори
предприемач преди 6 години
Държавата забогатява при положителен баланс на външната търговия. Основни търговски партньори на бг са страните от ЕС. Ревалутирането на сделките е неудобно и неизгодно.Инфлацията е пропагандна мантра на родните банкери, които вместо да кредитират переспективни бизнес-проекти си трупат печалбички от комисиони, ипотечни и потребителски кредити.При въвеждане на еврото българския бизнес ще има достъп до европейския кредитен пазар за ужас на нашите махаленски лихвари, опс. банкери.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам един въпрос защо Борис предпочете Византия и православието пред Европа и католиците
40
7
 
12
 
! Отговори
333 преди 6 години
Заплатите ще смятат спрямо еврото но цените ще се вдигнат двойно
39
1
 
11
 
! Отговори
шиши преди 6 години
Пееефски не харесва това!Никакво евро! Как иначе ще теглят необезпечени кредити моите фирми и ще опоскаме следващата банка?
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте сега, ще се опитам да го обясня, максимално просто, като за баба гинка от волуяк.Ако сте ПРОТИВ еврото, защото сте щели да обеднеете, то тогава значи сте ЗА ПАДАНЕ НА ВАЛУТНИЯ БОРД, който в момента ни държи именно за това евро!Щом мислите, че с "независим" лев ще сте по-богати, то бегом пред БНБ да викате против борда и да пускаме печатницата пак. :))) Нещастни амеби
37
6
 
5
 
! Отговори
магарешка работа преди 6 години
Не стига, че едно време издържахме всичката комунистическа полит бюрокрация в СССР, а сега отново само дето е "демократическа" ЕССР. До кога ще храним мързеливите полит. търтети и ще ги правим милиардери бре?

Спонсорирани публикации