Влизането ни в еврозоната – кога? Печелим или губим?

Доскоро Европа се дърпаше, а сега зове: Всички влизайте!
1 юни 2017 10:30, Петя Славова
108

Влизането на единната валута в България ще ни носи само негативи, категоричен бе Виктор Папазов от Българската фондова борса в студиото на Bulgaria ON AIR.

Коментарът му идва на фона на предложението на ЕС всички от Общността да станат част от еврозоната до 2025 г.

"Ефектите от еврозноната ще са негативни, но друго ме притеснява - Европа казваше: "Не изпълнявате критериите", а сега казва: "Всички влизайте". Още една страна за грабене на ресурс", коментира той в "България сутрин".

Още по темата

Това е система за грабеж на една страна, отсече Виктор Папазов и даде пример: "Икономиката на Италия е по-зле след влизането в еврозоната. Набълбукаха Гърция с кредити и сега им режат живо месо - продайте си банките, островите и пристанищата".

Финансистът Емил Хърсев не се съгласи, че не изпълняваме критериите за влизане в еврозоната и подчерта, че използването на единната валута у нас е най-доброто, което може да се случи.

"Европа се люшка от идеята на много скорости. Нормално е една общност да се интегрира, за да остане единен икономически субект. ЕС е прекрасна идея, но това което се прави в Брюксел е много далеч от рационалното", посочи Емил Хърсев.

Той е на мнение, че трябва да се ограничат безобразията и кражбите, но банковата система не може да бъде обвинявана, че не си върши работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврото ще съсипе и малкото стабилност. Ще настане масово изнасяне и бедност. Естествено много хора ще се облажат от цялата далавера. Целта е доизточване, а не развитие. Няма нищо положително в еврото освен очетворяване на печалбите на банките и по-евтин финансов ресурс за тях.
15
2
 
14
 
! Отговори
Реалността преди 6 години
Ама вие май не осъзнавате, че нямаме никаква икономика, буквално щяхме да сме фалирали без еврофондовете и 16-те млрд заем, сега мислят още да теглят, защото няма пак няма пари, всичко откраднаха, 2 принтера струват 200 000 лв в България, 1км магистрала колкото 5, безплатното саниране на един блок със стиропор на тройна цена струва колкото да се построи нова сграда, предвид демографската катастрофа, през 2030-та икономиката на тази страна ще е един град, останалото ще е ромско гето.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахаха, всичкото руско амеба е на амбразурата да плюе по еврото, щото тогава окончателно скъсваме с гнусната *** на североизток.Виййте, виййте, доставяте ми невъобразимо удоволствие! :)
13
4
 
14
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Горките гърци...горките испанци...нещо не виждам навалица от гърци и испанци на границата...по-скоро обратното - българи бягат в Гърция и Испания...
12
7
 
18
 
! Отговори
333 преди 6 години
Като въведат еврото ще станем по бедни и от африканците бях в Испания и видях какво стана там
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gubim po rano ot 5 g 4akalna
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пижоАбе ПИЖО, ами защо тогава гърците КАТЕГОРИЧНО не желаят да се върнат към драхмата, щом преди са били толкова добре? :))))Даже под управлението на откровени комунисти, пак гласуваха да стоят в ЕЗ. Нещо опорките издишат май? :)
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ти дадат 100 млрд. евро?!?!?!??Ми що да не са 100 трилиона?Бе тук за деня на детето ли са ви пуснали да пишете?
8
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахах Испания и Португалия били зле. Ами ако си беха останали със заплатите в песо, щяха да имат МНОГО, ама МНОГО по-малка покупателна способност хората там и нямаше да "са зле".Боже, колко идио.ти има по тоя свят Боже!
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая ще ни обуят да плащаме 100 млрд като британците aко решим да излизаме и нещо се разтурят. Hе ни трябва тая еврозона в Шенген да ни приемат първо и да ни дадат 100 млрд после ще пристъпим към обмисляне. Tъй бадева закъде да се пъхаме между шамарите
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости от пижо и пенда!И сега цените на повечето стоки в България са си в евро. Даже на доста на етикета ги има в евро.А като се има предвид, че цените на доста от хранителните стоки в германски супермаркет са по-евтини от тези в София, то лесно може да си направите сметка, КОЛКО ВРЕМЕ ще издържи един търговец, ако увеличи цените, преди да се срине бизнеса му с по-евтин, безмитен внос и то от Германия (да не говорим за по-евтини страни)!
5
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С крадливата шайка на герб съдбата ни ще е като на гърците. В момента смехономиката ни функционира заради заемите и еврофондовете, без тях сме фалирали, а след 2022-ра няма да има европейско финансиране, а тепърва дълга само ще се увеличава, а икономиката ще се свива заради демографската КАТАСТРОФА!
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция, Испания, Италия, Португалия, Ирландия станаха много по-зле да си в еврозоната трява да имаш силна икономика и да обираш другите с разни неизпълними квоти и директиви. Купете туй, направете онуй ама за да го направиш пак трябва нещо определено да купиш. ще трябва единни закони за целия ЕС и Шенген тогава може.
3
9
 
24
 
! Отговори
пижо преди 6 години
2000г. за Нова година въведоха Еврото в Гърция. Бях там и след празниците шока беше тотален. Цените на стоките в Евро бяха двойни от колкото в Драхми при фиксираната тогава равностойност от 340 Драхми за едно Евро... Направо им се дръпна фъша на маляките докато го преглътнат. Тук ще е още по-драматично, предвид бедността на населението.
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че финикийските знаци свършиха. Добре беше 17 години печатаха без мярка. След излизането на Великобритания ще намалеят още повече защото Великобритания е донор!
1
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещу еврото са само руските слуги в България. За радост са малко, макар и много кресливи.

Спонсорирани публикации