Разширяването на еврозоната – политически шум

Експерт: ЕС ще се подобри, ако властта се върне на национално ниво
5 юни 2017 17:00, Екип на Bloomberg
8
Разширяването на еврозоната – политически шум
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Идеята за разширяване на еврозоната е по-скоро политически шум, отколкото реално намерение. Това коментира икономистът Георги Ганев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

България изпълнява техническите критерии, но неформалните контакти очевидно показват, че ЕЦБ не е склонна да допусне страната ни да влезе във валутно-курсовия механизъм ERM II, отбеляза той. 

По думите му здравето на ЕС ще се подобри значително, ако властта се върне на национално ниво, дори по-ниско - на регионалното и общинското ниво. 

В документа за размисъл относно задълбочаването на икономическия и паричен съюз на ЕК доста по-слабо е застъпен моментът с връщане на "изграждането на сградата на Европа" на основата на четирите свободи, коментира още Ганев.   

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
Заглавието щеше да е вярно, ако добавим следното:"РУСКИ Експерт: ЕС ще се подобри, ако властта се върне на национално ниво"Тогава щеше да стане ясно кой клати кораба с фалшивите си анализи.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен, сега бързат за да не изпаднем във втора група.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разширяването на еврозоната изобщо не е политически шум, а си е опит да се спаси еврото след излизането на Англия от ЕС. Как така изведнъж станахме готови за еврото, а толкова години не бяхме? Какво се промени в икономиката ни? Нима станахме по - конкурентно способни? Или по - богати? Нима намаля популацията без средно образование? Трябва им повече хора да потдържат еврото за да има по - силен буфер срещу трусове в курса на валутата. И познай кой ще обира тея трусове...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шум е шум шум за пари .Търсят да изкарат пари на гръб.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
copocougume напускат кораба MYAXAXA
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОООО *** напускат кораба!!!
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, би било вярно, ако говорехме за холандия или Дания, НО НЕ И за България, където връщането на власт на регионално ниво ще затвърди местните феодални владения на ***!Вся власт....в *** на Брюксел...ил по-скоро на хер Шойбле по възможност ;)))

Спонсорирани публикации