Нужна е промяна на модела за минималната пенсия

Експерт: Има необходимост от повишаване на минималната пенсия
Обновена: 7 юни 2017 18:23 | 7 юни 2017 18:09, Екип на Bloomberg
12
Нужна е промяна на модела за минималната пенсия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има необходимост от повишаване на минималната пенсия, но въпросът е дали трябва да се случва по настоящия модел или трябва да се мисли за такъв, който да включва всички пенсии за стаж и възраст. Това коментира Димитър Бранков от Българската стопанска камара (БСК) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му няма как да не се промени осигурителния модел, когато се променят базови съотношения минимална към средна и максимална пенсия. "Предложението на БСК беше всички следващи корекции на минималните нива да се извършват с допълнителни плащания през социалното подпомагане", отбеляза той.  

Проблемът с корекциите в бюджета и този подход за повишаване на минималната пенсия не съответства на принципите, които са заложени в кодекса на социално осигуряване още при приемането му през 2000, коментира от своя страна Чавдар Христов от КНСБ. 

Гостите в студиото коментираха и законодателния пакет за реформа в ТЕЛК. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НРМАЛНИТЕ ХОРА РАБОТЯТ. Останалите са на издръжка на мама и тате.Сега се чудят откъде да вземат пари за ново костюмче за гей парада. Не могат да отидат с миналогодишното,я!
10
0
 
0
 
! Отговори
Lek преди 6 години
Teroristite ste im pokajat patia...
9
0
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 6 години
Вече откраднаха десетки милиарди за да подаряват супер скъпи домове с гаражи,джипове,басейни джакузита ,яхти вертолети на престъпници,ПАрите се крадат от НАШИЯ НАРОД/вижте ОП"Изграждане на селските региони" МИнистерство на земеделието..ЛЪжеха че БИЛИ КРАДЕНИ ОТ Други Евро народи и май превеждани за ограбване от СОфия..
8
0
 
3
 
! Отговори
АМАН от Крадци преди 6 години
КАто не платят застраховка на подставените компаниики им Земат номерата.КАто не сакат да увреждат Земята с терористични съоръжения като"Винетки" им пишат разорителни глоби и сакат да им земат дома..АМАН от КРАДЦИ НА ВЛАСТ
7
0
 
3
 
! Отговори
Яне Сандански преди 6 години
Тези които имат пенсия около 165/70 euro mountly/ лева били добре..От тях можели да плащат 20% ДДС,данък сгради,такси смет,вода,ток,телефон,телевизия .. и каквото им остане за хляб..А другите над 3 000 000 от ДЕКА КЕ ПЛАЩАМЕ.Пита преродения Яне Сандански оставен години наред без Работа..
6
0
 
8
 
! Отговори
Страшно преди 6 години
АМан от корумпирани на власт.НАгли престъпници ограбват българия десетки години с десетки милиарди годишно,Спекулират с ЕВропейския съюз.НАд 5 000 000 нямаме доходи за оцеляване.НАд 3 000 000 нямат доходи ..НАрушено е правото на ЖИВОТ,Корумпирани власт крадат милиарди..
5
3
 
9
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Стига рИвахте за тая минимална пенсия бре. Що не помислите за тавана на максималната пенсия. Щото, като работехме някога при вредни условия имаше една приказка "Щом дават кисело млеко, бегай надалеко". Ама тая работа все някой трябваше да я върши нали. И там първичните партийни организации бяха най-малобройни. Пазеха се другарето. Пък сега се загрижили за бедните. Колкото вълците за овцете.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОБИКНОВЕНИЯ ПЕНСИОНЕР ОДАВНА Е ПОЧИНАЛ.ЖИВИ С ВИСОКАТА ПЕНСИЯ 86СЛЕДВАТ ИНВАЛИДИ НА УЖКИМ СА ДРУГАТА КАТЕГОРИЯ
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нужна е промяна! Пенсията да се изчислява на база целият трудов стаж, премахване на измислените три последователни години. Социалната пенсия да не се дава от НОИ. Има си министерството, то да плаща на онези които не са работили, не да ми слагат всичко в кюпа и да ми излизат с номера, че дотират. Пълна ревизия на инвалидите! Намаляване щата на НОИ.
2
5
 
5
 
! Отговори
, преди 6 години
До 1 Не стана ясно , какъв е обикновения пенсионер.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тарикатите го докарват така, че всяка промяна на модела прецаква обикновения човек.

Спонсорирани публикации