Пазарувай онлайн – плащай офлайн в... България

Особености на онлайн търговията в България
Обновена: 8 юни 2017 22:19 | 8 юни 2017 22:11, Екип на Bloomberg
4
Пазарувай онлайн – плащай офлайн в... България
Снимка: Pixabay

Endeavor Bulgaria подсигурява всички нужни ресурси, за да могат компании, които имат добри резултати и голяма амбиция за развитие, а идват от малка географска дестинация, за да направят следващите големи стъпки. Това каза Явор Попов от Endeavor Bulgaria в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Целта е да ги подкрепим, за да мащабират дейността си няколко пъти - да създадат работни места и предприемачите да се превърнат в ролеви модели. Фокусът не е върху стартиращи компании. В момента компаниите, с които работим са 7, а предприемачите - 10. Компаниите са от различни сектори".

Променяхме доста пъти цялостната си концепция, за да отговорим на нуждите на пазанра, защото той е доста специфичен в България. Имаме наложен платеж, неразвито търсене през годините и разбиране за онлайн търговията. Законодателството също не бе достатъчно добре развито. Сега вече хората са доста по-уверени и това помага на онлайн търговията, каза от своя страна предприемачът Виктор Викторов, един от създателите на MyMall, подкрепян от Endeavor.

"Продаваме в Румъния и Гърция, освен България. Планираме да излезем на още 5 нови пазара до края на другата година". ​

Размерът на българският пазар е малък и неинтересен за големи световни играчи в онлайн търговията, допълни Васил Георгиев, MyMall. "Наложеният платеж също спира международните играчи, защото те нямат концепция и създадена процедура за обработване на поръчки с наложен платеж. В това ние сме се специализирали".

"Нашата концепция е да се визуализира продуктовото портфолио на десетки международни доставчици, предоставяйки огромно разнообразие. От друга страна им даваме възможност за заплащане с наложен платеж, както и качествено обслужване на роден език и възможност за безпроблемно връщане на продукта, което е огромен проблем, ако се поръчва международно", заяви Георгиев.

Какви са тенденциите в онлайн търговията? Какви са другите важни стъпки в развитието на този бизнес? Как се издържа Endeavor Bulgaria? Какви са следващите събития, котио трябва да очакваме от Endeavor Bulgaria? Какъв е първият съвет, който предприемачите получават в Endevor? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вид измама повече онлине не пазарувам интееесбо мие дали няма измами и с курсовете само че московски дали гледа
3
0
 
6
 
! Отговори
carsusa преди 6 години
До Анониментака е но в сащ ако нещо се обърка и парите ти не отидат в подходящата сметка, или не си доволен от покупката може да си сигурен че ще ти ги върнат. А в БГ като си платил онлаййн и забравяш за тях.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, да. Вчера бях в нашата поща, имат 2 000 пратки от Китай само за седмица и едва се справят.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,Балканеца тепърва открива нещо което в сащ се прави от началото на 90...