Да им ударим по джоба! По-скъп алкохол ще обуздае страстите

Чужденците идвали тук, за да се напиват евтино в баровете
Обновена: 11 юни 2017 17:49 | 11 юни 2017 14:02, Камелия Цветанова
63
Да им ударим по джоба! По-скъп алкохол ще обуздае страстите
Снимка: Булфото, архив

Да се увеличат цените на алкохола в баровете в курортите ни, за да не се повтарят инциденти като този с ритнатата камериерка от шведски турист. За това настоя пред Дарик радио Донка Соколова – заместник-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

Още по темата
Соколова изтъкна, че се работи от много години с пазарите в скандинавските страни и няма опасност за изгубим туристи от този регион на Европа заради инцидента с камериерката, която беше ритната без причина от пиян швед. 

"Освен това всеки, който стъпи в страната ни, трябва да е наясно, че тук се спазват законите, както ние трябва да ги спазваме в чужбина. Шведските медии защитиха нашата позиция", каза Соколова.
 
По отношение на предизвикалите скандал думи на Благой Рагин, Соколова коментира: "Какво значи да не раздухваме, че щели да се обидят шведите!“.

Според нея единственият начин да останем и да засилим позициите си на тези пазари е рекламата.

"Многократно съм казвала в нашето министерство, че в скандинавските страни не се прави достатъчно реклама, за да докажем че страната ни е не само за такива като този швед, но има прекрасни други дадености, културно наследство, балнео и спа туризъм, вместо да идват и да се напиват. Действително това го има навсякъде, мисля, че тук е по-изявено и трябва да се вземат някакви мерки", коментира Соколова.
 
На въпрос какви мерки биха могли да се вземат, тя посочи, че би било добре да се ограничи по някакъв начин консумацията на алкохол - или цената да стане по-висока или да се ограничава даването на алкохол в тези барове.

Може би поскъпването на алкохола ще даде резултат, каза Соколова и изтъкна, че чужденци идват у нас, защото тук той е много евтин за техните стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
26
 
! Отговори
От Слънчаа преди 6 години
Алкохола по баровете е достатъчно скъп.Трябва да се премахне безплатния алкохол които им се дава в хотела като част от Оинклузива .Всички туристи излизат от хотелите си чак когато се напият!!!!
33
0
 
11
 
! Отговори
ДА ГО ВДИГАТ ,БЕ.... преди 6 години
НЕКА СЕ ТРОВИ ПРОСТОТИЯТА , СЪС СКЪП МЕНТЕ-АЛКОХОЛ......НЕКА ПОНЕ ДА УМИРА С КЕФ И ....С ФУКНЯ......ХА,ХА,ХАААААААААААА....!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера писах за националния ни отбор по футбол- ЗАКРИВАЙ!Днес пиша същото и за черноморският ни туризъм!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно, ако "туриситите" (терористите) дето идват тук са такива, по-добре е да ги изгубим.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 29 Напротив Гоше ***, от менте ракия не мога да изпия повече от 100 грама защото ми става гадно, а от хубава домашна мога да одрънкам половин кило със стабилна салата и чак тогава да заспя блажено.
29
0
 
21
 
! Отговори
Кухи лейки! преди 6 години
Ако България имаше добро международно ниво-рейтинг ,Всичко на 30 км от морето щеше да е във вили на Европейци,Руснаци и какви ли не богаташи ,а не да се радваме на шепата бедняци пиещи по цял ден.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никои не може да ме изкара от градът ,за да отида до "град" пълен с *** от гетата на Европа.Най-жалко е ,че това е представата ,на половината български туристи,за българското черноморие.Само да ви попитам вие някога стъпвали ли сте в Камчия ,Крапец или всяка година си се бутате в Слънчака?
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И бетонът по мурето ще се напълни с дзен будисти - трезвеници. Ама те нито ядат, нито пият, нито чукат, нито се друсат - пак проблем.. Пак от глад ще ***, бе мутри!
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак демонстрация на титаничка мисъл. Да вдигнат цената на алкохола по баровете и ресторантите. Че нали точно на тези цени ви се крепи бетономорието? Никой не е толкова ***, че да си гледа трезвен бетона. Ми, че вашите елитни туристи-трезвеници ще си пазаруват направо на едро кашони! И предприемчиви таксиметррови шофоьори наред с наркотиците и проститутките, ще доставят и алкохол по бетонните ви дупки-хотели.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така ударетеги браво, дигнете и тока че чужденците плзват хотели с евтин ток. мачкай бойко комунистите!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цената на пиячката определя дестинацията !Името на държавата и наличието на плажна ивица -на Кой му пука !Западен Турист !
23
4
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Няма нужда да увеличавате цените на...алкохола,имам в предвид...западния защото си е...менте.От една...бъчва наливат всички...марки уиски,само етикетите...различни.Пуснете им нашенска ракия...оригинална от казана и след 100 грама ще ходят да...спят,кротки като вакли...агънца.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро приятели се върнаха от Бодрум - Турция. Изключително доволни от всичко, храна, организация, отношение. Лошо никой не каза. Пълно с руснаци, холандци, белгийци, от цяла Зап.Европа. Никой не спомена за дрога и ***. Условия за пълна почивка с качествена храна. Я да сравним с това у нас. Храната трагична а алкохола отрова. Анаболни типове уж те пазят, *** - сводници, разпространители на дрогата. И никой нищо не знае и не вижда??? Това не е туризъм, това е измама за бедни от ЕС.
21
5
 
17
 
! Отговори
Почиващ преди 6 години
Аз съм в Гърция и си пия узото с кеф! Със сядането ти носят вода и после ти взимат поръчката, а накрая ти дават безплатен десерт! Отношение и професионализъм, а не като в нашите Бг курорти на печелбари и вчерашни ястия. ПП: А този, Благой Рагин, ако ми падне лично бих му наритал простата продажна кратуна.Майната им на лакомниците по българските курорти.
20
1
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Познавам отлично Донка Соколова, още по време на нейните младини, когата вършеше ценни услуги на органите на ДС. Предполагам, че в момента е силно затлъстяла бабичка, защото си угаждаше още от едно време добре. Ако им вдигнете цените ще се насочат там, където се предлагат по-добри курортни условия. В България няма никакво качество на услугите, алкохола освен това е менте- алкохол. Тази история с пияния швед се раздуха неимоверно. Кажете, кога ще вдигнете пенсиите и заплатите, стига вече с шведа!
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как искате да се държат туристите, например на Слънчака? Там не управлява държавата а Митьо Дзъркела. Той е купил цялата държава и туриста се трови с менте алкохол и дрога. Проститутките са негови също, таксита, паркинги. На бедняка от ЕС му е гот, евтинджос, свобода да пият и пикаят където им е кеф. Държава с авторитет не би допуснала това но важното е Батко Буби да си получава процента. Я отидете в Германия и имайте поведение на слабоумен. Идвали туристи, кои, бедняци, алкохолици, безработни.
18
6
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Ети така се срива пазар, туристически места много за какво им е България. Нито хората говорят Английски, мръсно, необразовани, не знаят как се подрежда маса за вечеря, краде се масово,дроги навсякъде ...Ако искате добра почивка далеч от БГ.
17
0
 
21
 
! Отговори
Capital преди 6 години
Просто копирам поста си под друга тема от преди час :''Стига с тези повече туристи !Вдигайте цените като има търсене . Нямате ресурс да поемете още *** (туристи). Интелигентните и качествени туристи не повтарят тук ! Идват просто от любопитство и интерес. Опитайте се да качите нивото или фалирайте това е !''
16
0
 
19
 
! Отговори
Амчи преди 6 години
Е то остана само месец и половина и със сезона е свършено!
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соколова не цената на алкохола а цената на наказанието трябва да се увеличи !

Спонсорирани публикации