Да им ударим по джоба! По-скъп алкохол ще обуздае страстите

Чужденците идвали тук, за да се напиват евтино в баровете
Обновена: 11 юни 2017 17:49 | 11 юни 2017 14:02, Камелия Цветанова
63
Да им ударим по джоба! По-скъп алкохол ще обуздае страстите
Снимка: Булфото, архив

Да се увеличат цените на алкохола в баровете в курортите ни, за да не се повтарят инциденти като този с ритнатата камериерка от шведски турист. За това настоя пред Дарик радио Донка Соколова – заместник-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

Още по темата
Соколова изтъкна, че се работи от много години с пазарите в скандинавските страни и няма опасност за изгубим туристи от този регион на Европа заради инцидента с камериерката, която беше ритната без причина от пиян швед. 

"Освен това всеки, който стъпи в страната ни, трябва да е наясно, че тук се спазват законите, както ние трябва да ги спазваме в чужбина. Шведските медии защитиха нашата позиция", каза Соколова.
 
По отношение на предизвикалите скандал думи на Благой Рагин, Соколова коментира: "Какво значи да не раздухваме, че щели да се обидят шведите!“.

Според нея единственият начин да останем и да засилим позициите си на тези пазари е рекламата.

"Многократно съм казвала в нашето министерство, че в скандинавските страни не се прави достатъчно реклама, за да докажем че страната ни е не само за такива като този швед, но има прекрасни други дадености, културно наследство, балнео и спа туризъм, вместо да идват и да се напиват. Действително това го има навсякъде, мисля, че тук е по-изявено и трябва да се вземат някакви мерки", коментира Соколова.
 
На въпрос какви мерки биха могли да се вземат, тя посочи, че би било добре да се ограничи по някакъв начин консумацията на алкохол - или цената да стане по-висока или да се ограничава даването на алкохол в тези барове.

Може би поскъпването на алкохола ще даде резултат, каза Соколова и изтъкна, че чужденци идват у нас, защото тук той е много евтин за техните стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по магазините ли ще вдигнат цените ? Някой мноого умен го е измислил. Купуват от магазина пият по стаите и после на бар
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко,смешно и несериозно да се обсъждат подобни неща по Радиото !Божеее,Боже...Боже!!Защо ли се учудвам ?!?!)
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се намали драстично размера на пенисите, за да могат феминистките страдащи от вагинизъм да иват полов живот !
11
0
 
20
 
! Отговори
от 6 преди 6 години
Заради този западен пролетарии ,на северните курорти не им върви,просто рейтинга на Дестинация-България е много слаб.А парите са в по-малкото ,но по платежо-способни туристи.Какво печелиш от тоя алкохолик ,че това са си алкохолни общежития с море при това за лица под зряла възраст от държавите в които живеят,там се пие на 21 ,а тук на 18.Истината е в семейния туризъм ,тук семейства не идват ,те и българските вече не ходят.От всички курорти за мен лично Ал...на ,е най- добрия.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скоро да включат към евтиния алкхол и услугата - Ритане на местна аборигенка по главата без последици за ритащия.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те идват заради евтиния алкохол, а умниците ще вдигат цените на алкохола. Това е рекет и картел при спиртните напитки. Комисията трябва да разследва за картел и непазарно поведение.
8
4
 
17
 
! Отговори
Grom преди 6 години
Просто трябва да има повече полиция и спазване на елементарни норми. Един български гражданин ритна жена в Берлин. Какво стана с него? Същото тук за шведа значи. Простотията ходи по хората и не познава националностите.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алкохолната из'мет на Европа идва на социално лечение на черните си дробове. Някой е открил, че идват да се напият евтино и да покажат комплексарско величие?
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Донкеее Соколова, *** ОВЦА, по курортите ни идват социално слаби европейски алкохолици, които си закупуват пакети all inclusive, в които пакети е включен най-долнопробния и евтин български алкохол- водката е Флирт, уискито е Савой клуб, бирата е наливна Болярка, а тези алкохолици цял ден се наливат с тях в хотела в който са отседнали на корем. И как ще накараш хотелиерите да увеличат цената на тези пакети, ОВЦА? Ще повишиш цената на тези *** в цялата дистрибуторска мрежа ли ***, ОВЦА?
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи според тази ***, само рекламата ще спаси туризма. А рекламата ще гласи,'че ще се напият по-евтино, от колкото да хванат метрото в Стокхолм.
4
0
 
18
 
! Отговори
Слънчака ! преди 6 години
Не е единствения курорт в България!Типичния западно-европейски пролетарии не е единствения турист!Какво ще правят си е тяхна работа ,по калпави туристи няма от къде да идват.Чудя се луксозните комплекси и голф игрища по северното защо изобщо не влизат в новините ,че дори са на вашите патрони.
3
1
 
21
 
! Отговори
Правилно преди 6 години
Много правилно. Алкохолиците от Скандинавието, Англия, Русия, Полша, Германия и т.н. не ни трябват. Черноморието е коптор, но може поне малко ред да въведат. Докато идват *** само, за да се натряскат няма да има оправия.
2
0
 
23
 
! Отговори
Четател преди 6 години
А за нашите стандарти ......? Ще пием лимонада!
1
1
 
23
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
ми добре, ама кой ще идва тогава, малко е тип параграф 22

Спонсорирани публикации