Усвояването на евросредства протича с нормален темп

Размерът на разплатените средства към бенефициенти е 10%
14 юни 2017 16:15, Екип на Bloomberg
9
Усвояването на евросредства протича с нормален темп
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Усвояването на европейски средства протича с нормален темп, а размерът на разплатените средства към бенефициенти е около 10%. Това коментира консултантът Атанас Кирчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му последната справка за усвояването на еврофондове показва, че процентът на договаряне (сключени договори за евросредства) е малко над 40% от всички средства.

Интересен е фактът обаче, че няма публична информация, която да даде сведения за начина, по който е приключил предходния програмен период, отбеляза още Кирчев. По данни на Доклада на парламентарната комисия по контрол на еврофондовете усвояването към март 2016 е било около 90%. 

"Окончателният доклад е бил внесен през март 2017, но все още няма публично оповестени данни за усвояването през миналия програмен период", сподели консултантът.

Отчита се, че е налице няколко процентни пункта по-голям ръст в следствие на с усвояването на европейски средства, отколкото би бил при липсата на подобни инвестиции, но според консултанта това е в рамките на статистическата грешка. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
ТЕ ТАКА НАРИЧАТ КРАДЕНЕТО НА ЕВРОСРЕДСТВА - УСВОЯВАНЕСВИНЕТКА ПАК ЛИ СИ Е КУПИЛА НОВА ЧАНТА за 5000 евро от усвоените пари?
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи се краде както обикновено.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усвоява се бавно , неусетно почти ....
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има у нас думата усвояване, а? Всеки се сеща за гепачката на Монокнижника, Свинетка, АПИ, Цецо Цървула, Честната кметичка и нейното котило, всичкото гербераст около Плондира от Банкя. Усвояват но по своите сметки и се стига до 80% от поръчката. Ето защо след зимата веднага лъсна колко са "усвоявали", много или малко. Естествено безмилостно! Да му мисли българина който е повярвал на интелектуалците от ГЕРБ.
1
7
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Достойни строители на съвременна България!Браво!

Спонсорирани публикации