В помощ на бизнеса – отпадат такси, оптимизират услуги

Така фирмите щели да спестят около 200 хил. лв. на година
4
В помощ на бизнеса – отпадат такси, оптимизират услуги
Снимка: архив, Ройтерс

113 административни услуги ще бъдат оптимизирани или таксите им ще отпаднат като мярка за облекчаване на административната тежест за бизнеса, съобщиха от Министерството на икономиката.
 
Предвижда се промяна в 60% от услугите, предоставяни от Министерството на икономиката и второстепенните разпоредители към него. Промяната включва отпадане на услуги, намаляване на изискуемите документи, намаляване на такси, съкращаване на срокове и служебно предоставяне на информация.

Направен е бил анализ на общо 187 услуги, предоставяни към момента от Министерството на икономиката и второстепенните разпоредители. Предложени са промени в 113 - таксите на 67 са предложени за намаляване, а за 21 услуги таксата напълно ще отпадне.

15 услуги и режими са предложени за намаляване на изискуемите документи, а 8 от услугите и режимите напълно ще отпаднат. Сроковете, предложени за намаляване, са 23.

В резултат от намалението на таксите се очаква редуциране на финансовата тежест за бизнеса с около 200 хил. лв. годишно.

Оптимизацията на предоставяните услуги пък се очаква да доведе до намаление на разходите на бизнеса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом АДМИНИСТРАЦИЯТА И СТАТИСТИКАТА КАЗВАТ ЗНАЧИ НЕ Е ТАКА.ЩЕ СЕ ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТ ЗА ПОГОЛЕМИЯ НАЧАЛНИК.
3
1
 
2
 
! Отговори
Своге преди 6 години
200 хлв икономия за 500 хиляди фирми - по една вафла им се пада на фирмата( ак вафлите са на промоция!)
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
187 вида услуги ама услуги за бизнеса или бизнеса върши услуга на държавата посредством паричен поток под формата на вид такса за нещо си?
1
1
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 6 години
Поредната Тъъпа герберска реклама!Откакто властват тикварите ,администрацията се множи като ***.Милиарди отиват в бездънните джобове на герберската каста.Всички некадърни тиквари са захапали държавния или общински кокал, и ръмжат при всеки опит да им бъде отнет.Никой не вярва и на една дума от тиквените обещания и хвалби.

Спонсорирани публикации