Данъчни патрули влизат в търговски обекти в Софийско

Засилено присъствие на НАП ще има и в моловете
7
Данъчни патрули влизат в търговски обекти в Софийско
Снимка: архив, Ройтерс

Данъчни патрули от НАП - София започват проверки във всички търговски обекти в столицата и областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград, съобщиха от НАП.

Данъчните инспектори ще наблюдават заведения, за които е потвърдено, че има съсредоточаване на хора, а отчетените ниски обороти будят съмнение.

Засилено присъствие на органи по приходите ще има и в големите търговски центрове. След обследване на риска в такива обекти ще се правят ревизии на фирмите и физическите лица, свързани с тях.

Преди седмица данъчни инспектори запечатаха две заведения от голяма верига за хранене в София, заради неиздаване на касова бележка. Други четири обекта от същата верига са поставени под наблюдение.

Цялата информация от компютрите, позиционирани в търговските обекти, е копирана и се обработва със специализиран софтуер от обучени екипи в отдел "Ревизии". Софтуерът позволява възстановяване, включително и на изтритите записи.

През онлайн връзката е идентифицирана друга голяма популярна верига със заведения за хранене, стопанисваща 11 обекта в София. Оборотите и начислените и внесени данъци и осигурителни вноски там видимо не съответстват на броя на клиентите. Още днес започват контролни покупки и наблюдения с физическо присъствие на органи по приходите във всеки един от 11-те обекта.

Завишен контрол за спазването на данъчните изисквания има и при предлагането на стоки и услуги в парковете и местата за отдих. Проверки се извършват и по тържища и пазари. Само за месец са направени над 1000 оперативни проверки и са издадени актове за установени административни нарушения. Повече от 100 обекта са запечатани за срок до един месец, като в някои от тях е липсвало фискално устройство.

От НАП напомнят на клиентите, че издаването на касова бележка е задължително и при плащане с дебитна или кредитна карта.

От началото на годината служителите от на НАП- София са направили 8000 проверки в търговски обекти и са издали над 820 акта за установени административни нарушения, а над 200 обекта са ефективно запечатани за срок до 1 месец.


7
Още по темата: НАПДанъчни проверки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
X,Y,Z преди 1 година
Смях,предупреждават че ще проверяват!!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Fake taxi преди 1 година
Кажете имената на веригите за хранене...иначе това се превръща във фалшива новина
5
0
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
А, данъчните патрули ще влязат ли във Факултета и другите цiгански махали, където думата "касов апарат" е непозната, или там е зона свободна от данъци ?
4
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Какво черпене за проверяващите се очертава,ц,ц...
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само БАЛАМИТЕ плащат данъци.........:)
2
0
 
6
 
! Отговори
Arnat преди 1 година
Opraviha kartelite na gorivata...
Opraviha offshornia iznos na bg prirodni resurci i surovini, nezakonnia iznos na bg elektronergia ot offshorni koncesioneri v bg sultanat...
Opraviha adresnite registracii na nezakonnite arhitekturni bg postroiki po sela , mahli, palanki, plajove, iazoviri, mini, rudnuci, galerii, parkove, trotoari, kazarmi, granichni zastavi....ashkoolsuun, mashaaallah, cok guzel, aferim...bulgar sultanat...
1
3
 
18
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Тези трябва да се въртят 24/7 както е във всяка нормална държава. А не да имитират дейност.
Елате в САЩ да видите как всички треперят от даннъчни проверки. Във фирмата която работя правят проверки през 2-3 години, идват на място и 2 седмици ровичкане в книгите.
В БГ всичко е само ала бала, правя се че те проверявам. Никога няма да се оправи БГ, никога и постоянно губи милиони от некъдърници, търтей и крадци.