Българи стъпват на пазара на ваканционни имоти

Експерт: Преодолян е отливът на руските и британски купувачи
6 юли 2017 19:36, Екип на Bloomberg
8
Българи стъпват на пазара на ваканционни имоти
Полина Стойкова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските купувачи тепърва стъпват на пазара на ваканционни имоти. Това коментира Полина Стойкова от Bulgarian Properties в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ се наблюдава стабилност на цените при пазара на ваканционните имоти. Преодолян е отливът на руските и британски купувачи, които поетапно биват заместени от български и други чуждестранни такива.

За последните пет години средните цени на ваканционните имоти в Слънчев бряг достигат нива от 500-550 евро на кв.м. Подобна е картината и в Банско, коментира Стойкова.

"След драстичния спад на цените през 2009-2010 се наблюдава нормализиране в рамките на 360 евро на кв. м", добави експертът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо трябва да си купя ваканционен имот в България, когато мога да си купя в Гърция и ще е по-евтин и на по-хубаво място?!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само искам да попитам милата ти гума свещи масло спирачки сменяла ли си надали и знаеш какво е това ама знаеш да се присмиваш
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гладна кокошка- просо сънува..брокерчетааааа сетихте ли се че всички ви мразят
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е браво научих нещо ново руски и британски купувачи не са чуждестранни, а сега има българи и чуждестранни. Правописа е скапан а и мислите...
1
2
 
21
 
! Отговори
Кои БГ преди 6 години
Кои Българи стъпват на този пазар неразбрах. Сигурно са тези с 500-600 лв заплата деро немогат да свържат двата края, но сега спестиха 100лв и си мислят да си купят една виличка на морето за 50000-60000 евро.Мда сигурно са тези ...

Спонсорирани публикации