Атракцион, автомивка... данъчните затварят обекти по морето

За неиздаване на касови бележки са запечатани 22 обекта в Бургаско
7 юли 2017 14:20, Анисия Иванова
5
Атракцион, автомивка... данъчните затварят обекти по морето
Архив: Булфото

От началото на месеца по Южното Черноморие за неиздаване на касови бележки са запечатани 22 обекта, последният от които магазин за детски стоки в Несебър, а от началото на годината за Бургаска област те са 156.

В курорта "Слънчев бряг" през седмицата са запечатани акумулаторни колички триколки, атракционно съоръжение и магазин за плажни артикули. Сред затворените временно обекти по Южното Черноморие са и автомивка и високооборотно заведение за бързо хранене. Това съобщи Христо Узунов, говорител на Териториалната дирекция на НАП в Бургас.

Запечатването е крайно неприятна мярка и за двете страни, за НАП това не е цел, а само средство за постигане на дисциплиниращ ефект. Нито едно от тези запечатвания нямаше да се случи, ако беше издаден фискален бон, каза Узунов, цитиран от БТА.

От приходното ведомство в морския град припомнят, че при повторно нарушение - неиздаване на фискален бон, търговският обект се запечатва за срок от един месец.

За повишаване на фискалната дисциплина съществена роля играят и патрулните двойки на НАП, които обхождат всекидневно алеите на курортите, патрули има и в черноморските градове. Те следят за рискови обекти, извършват контролни покупки, но и разясняват целите на данъчната контролна кампания, към тях търговците могат да се обръщат и с въпроси, свързани с отчетността и работата на фискалните апарати.

Териториалната дирекция на НАП в Бургас е поставила под непрекъснато наблюдение чрез дистанционната връзка на касовите апарати и над 200 обекта с традиционно високи обороти през активния летен туристически сезон.

Данъчните внимателно следят и отчитането на приходи при провеждането на концерти, фестивали и изложения. От началото на месеца по Южното Черноморие са извършени повече от 300 проверки.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Затворени 20 обекта, смях. Всеки 5-ти бизнес неиздава бележки.
Освен това как се затваря бизнес с акумолаторни колички, само се преместват на съседната улица и бум обратно в бизнеса.
Най-лошото е че държавата губи млн левове както винаги, вместо да си ги събира и инвестира обратно я в болници, я в училища, я в армията, я в пътища... така се прави в Европа но БГ е достаааа далеч от Европата.
3
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
wldgde;r се превежда уважаеми... сорри! :)
2
0
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
Хей, wldgde;r журналисти, една от най-главните задачи ви задачи е да ни информирате, нали? Ако е така поне напишете за какъв срок са запечатани първоначално тези обекти, а не само за какъв срок ще ги запечатат при последващо нарушение! Както се казва, ако ще е гарга, нека да е рошава... :)
1
5
 
14
 
! Отговори
Митко кеша преди 1 година
Даначни,манъчни. Кат зашумолят хартийките, като прахосмукачки стават.