ЧЕЗ: Изключете електроуредите при дълго отсъствие през лятото

Дружеството предлага дистанционно обслужване и безплатни sms услуги
10 юли 2017 12:50, Анисия Иванова
8
ЧЕЗ: Изключете електроуредите при дълго отсъствие през лятото
Снимка: Reuters, архив

При по-дълго отсъствие по време на летните отпуски е важно да се изключват уредите от електрическите контакти в дома и в офиса. Това препоръчват от електроразпределителното дружество "ЧЕЗ България".

Включените в мрежата уреди консумират електроенергия дори когато са в режим на готовност. Изключването им, от една страна, може да намали потреблението, а от друга - да предпази уредите от евентуални повреди, причинени от характерните за сезона метеорологични явления (например гръмотевични бури), или от повреди в резултат на претоварване на мрежата.

С повишаването на температурите през лятото потреблението на електроенергия се покачва средно с 10 на сто на месечна база, показват статистическите данни на ЧЕЗ. През лятото в почти всеки дом и офис има включен климатик или вентилатор. Нарасналите товари по мрежата може да доведат до сривове в електрозахранването, напомнят от ЧЕЗ.

Част от услугите, които ЧЕЗ предлага - дистанционно обслужване, безплатните sms услуги - като известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката със sms, са добър вариант за клиентите, на които предстои продължително отсъствие.

За по-голямо удобство в сезона на отпуските клиентите биха могли да заявят и електронна фактура, до която ще имат достъп навсякъде, по всяко време, още от момента на нейното издаване.

Електронната фактура е напълно безплатна Тя може да бъде заявена на корпоративния уебсайт www.cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти, с обаждане на 0700 10 010 или в офисите на Изипей. За целта е необходимо да се предостави клиентски номер, оторизационен код и имейл адрес.
 


8
Още от
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Духайте супата преди 10 месеца
Като имате толкова аварии по мрежата лятото,що да не вземете да отделите едно милионче да си оправите мрежата,а молите гражданите да си спират климатиците едва ли не?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
зключете уредите след електромера! Това не се отнася за тези включени преди него, както правят ***!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко е 5 стотинки. Толкова че да ти спрат тока, да те глобят за криене на данъци в магазините и теб за касова бележка, че не искаш.А малиндео че не праща 5-6 години данъци на къщата ще стане кмет. Браво бе ало любовници
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Новите електомери се коригират от мрежата на доставчика.Тоест един киловат може да се умножава х 1.1. ,1.3 в зависимост от преценката на калибриращия.В България няма конкуренция,не можеш по интернет просто да смениш ел.доставчика с друг.Така,че за палците, отопление с алтернативен източник или си кръводарител.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЧЕЗ упорито мълчат по въпроса как се отчита консумацията на собствените им измервателни уреди(новите електромери). За да не отчита нищо системната логика, трябва да се прекъсне захранването ПРЕДИ електромера. А всички знаем, че до електромера всичко е собственост на дружеството...
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
к'ви са пък тия, че ще ми дават након на **** ??? Разбирам да дават на частните си клиенти първите НН киловата са безплатни - тогава определено да. В случая обаче нямат абсолютно никакво право да даваттакива съвети!
1
0
 
4
 
! Отговори
zeus преди 10 месеца
Аз като нямам климатик може да ми се вдигнат сметките само ако ме надпишете ;)

Спонсорирани публикации