ЧЕЗ: Изключете електроуредите при дълго отсъствие през лятото

Дружеството предлага дистанционно обслужване и безплатни sms услуги
10 юли 2017 12:50, Анисия Иванова
8
ЧЕЗ: Изключете електроуредите при дълго отсъствие през лятото
Снимка: Reuters, архив

При по-дълго отсъствие по време на летните отпуски е важно да се изключват уредите от електрическите контакти в дома и в офиса. Това препоръчват от електроразпределителното дружество "ЧЕЗ България".

Включените в мрежата уреди консумират електроенергия дори когато са в режим на готовност. Изключването им, от една страна, може да намали потреблението, а от друга - да предпази уредите от евентуални повреди, причинени от характерните за сезона метеорологични явления (например гръмотевични бури), или от повреди в резултат на претоварване на мрежата.

С повишаването на температурите през лятото потреблението на електроенергия се покачва средно с 10 на сто на месечна база, показват статистическите данни на ЧЕЗ. През лятото в почти всеки дом и офис има включен климатик или вентилатор. Нарасналите товари по мрежата може да доведат до сривове в електрозахранването, напомнят от ЧЕЗ.

Част от услугите, които ЧЕЗ предлага - дистанционно обслужване, безплатните sms услуги - като известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката със sms, са добър вариант за клиентите, на които предстои продължително отсъствие.

За по-голямо удобство в сезона на отпуските клиентите биха могли да заявят и електронна фактура, до която ще имат достъп навсякъде, по всяко време, още от момента на нейното издаване.

Електронната фактура е напълно безплатна Тя може да бъде заявена на корпоративния уебсайт www.cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти, с обаждане на 0700 10 010 или в офисите на Изипей. За целта е необходимо да се предостави клиентски номер, оторизационен код и имейл адрес.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Духайте супата преди 1 година
Като имате толкова аварии по мрежата лятото,що да не вземете да отделите едно милионче да си оправите мрежата,а молите гражданите да си спират климатиците едва ли не?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зключете уредите след електромера! Това не се отнася за тези включени преди него, както правят шведите!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е 5 стотинки. Толкова че да ти спрат тока, да те глобят за криене на данъци в магазините и теб за касова бележка, че не искаш.А малиндео че не праща 5-6 години данъци на къщата ще стане кмет. Браво бе ало любовници
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новите електомери се коригират от мрежата на доставчика.Тоест един киловат може да се умножава х 1.1. ,1.3 в зависимост от преценката на калибриращия.В България няма конкуренция,не можеш по интернет просто да смениш ел.доставчика с друг.Така,че за палците, отопление с алтернативен източник или си кръводарител.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕЗ упорито мълчат по въпроса как се отчита консумацията на собствените им измервателни уреди(новите електромери). За да не отчита нищо системната логика, трябва да се прекъсне захранването ПРЕДИ електромера. А всички знаем, че до електромера всичко е собственост на дружеството...
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
к'ви са пък тия, че ще ми дават након на **** ??? Разбирам да дават на частните си клиенти първите НН киловата са безплатни - тогава определено да. В случая обаче нямат абсолютно никакво право да даваттакива съвети!
1
0
 
4
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Аз като нямам климатик може да ми се вдигнат сметките само ако ме надпишете ;)

Спонсорирани публикации