НАП следи 50 високооборотни кръчми по Черноморието

Под лупа се следят оборотите и издаването на касови бележки
Обновена: 18 юли 2017 19:58 | 18 юли 2017 19:50, Анисия Иванова
6
НАП следи 50 високооборотни кръчми по Черноморието
Архив: Булфото

Под засилено наблюдение са 50 високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки по Северното Черноморие, съобщиха от НАП-Варна.

От началото на юли данъчните са извършили над 1200 проверки. Инспекциите са за отчитане на обороти и издаване на касови бележки.

Данъчните следят и движението на рискови стоки, включително алкохол и цигари. При проверките са съставени 120 акта за административни нарушения, като 29 от тях са за неиздаване на фискален касов бон. 85 от наложените санкции са за установена разлика в касовата наличност, а шест - за липса на фискално устройство. Освен паричната глоба, търговските обекти на всички търговци, засечени, че не издават касови бележки, са затворени за две седмици.

От началото на юли данъчните са иззели средствата от касите на 25 обекта, като внесените в бюджета средства надхвърлят 20 хиляди лева. Крайната мярка се предприема срещу търговци с просрочени задължения, които имат възможност да платят, но не го правят.

От НАП уточняват още, че проверките ще продължат без прекъсване до края на туристическия сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
По морето има заведения с такъв оборот, че на данъчните им излиза на сметка да закотвят по един проверяващ на касата. Сметнете само от 5000лв необявен ДНЕВЕН оборот колко данъци се губят умножено по 30...
2
0
 
5
 
! Отговори
ПОЗДРАВЛЕНИЯ преди 6 години
НАП и Данъчните работят МНОГО .Има ефект .Трябва и БНБ с КФН да влязат във Фирмите за Бързи Кредити и Частните Пенсионни Фондове - от там ще се вдигне БВП със 20% .
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!Обаче много малко са събрали, трябва още.