Ще загуби ли България европарите за земеделие?

Държавата да се намеси, за да не се стига до продажба на земи
Обновена: 18 юли 2017 16:58 | 18 юли 2017 15:55, Екип на Bloomberg
0
Ще загуби ли България европарите за земеделие?
Bloomberg TV Bulgaria

Трябва да намерим баланс между националните интереси и покриването на европейските изисквания, защото като част от ЕС, страната ни безспорно трябва да спазва определени правила, свързани със свободно движение на капитали, стоки и услуги. Това коментира Петя Ставрева от ПП "Обединени земеделци" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й ако страната ни не промени законодателството, може да ни бъде наложена финансова санкция, която ще бъде в ущърб на земеделските производители, тъй като средствата ще бъдат взети от земеделските фондове, предвидени за подкрепа на българските фермери.

„За мен компромисният вариант е чрез регулации, които на национално ниво могат да защитят българския интерес, т.е когато чужди граждани закупуват българска земя дългосрочно, те да поемат ангажимент тя да бъде обработвана и да бъдат спазвани екологичните практики“ посочи Ставрева.

Според нея първото най-важно нещо е държавата да стимулира българските собственици на земя да я обработват сами, за да не се стига до продажби.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари