Похабяват ли се европари за неефективни бизнес идеи?

Европа стимулира стария бизнес и не дава на новия да се развихри
19 юли 2017 14:07, Екип на Bloomberg
2
Похабяват ли се европари за неефективни бизнес идеи?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа и света се намират на прага на нова индустриална революция, а стимулирайки стария бизнес не даваме на новото още да дойде. Не можем да освободим икономиката, за да влезе тя в новите си релси. Това каза доц. Александър Ганчев, преподавател на финанси в Стопанска академия - Свищов, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Трудно е да се каже дали европейската икономика се съживява действително, централните банки непрекъснато предприемат действия в тази посока, но парите, които се наливат не оказват очакваното въздействие за задействане на икономическите процеси в нужната посока", каза гостът.

"Неслучайно ЕС добави към еврофондовете и т.нар. План Юнкер за стимулиране на инвестициите в Европа, за да може голямата ликвидност в ЕС да стигне действително до реалния сектор. Но за мен централизираното, планово стимулиране на икономиката не може да даде силен тласък на икономиката, защото така не се дава възможност да се изчистят неефективните играчи в икономиката на ЕС. Така се похабява капитал", настоя Ганчев. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Объркани са нещата у нас,Доста хора са назначени на работа с единствена мисия да слухтят и да донасят за разни управители на фирми,кметове и т,н.каво правят,с кого се срещат колко заделят от плячката.
1
0
 
2
 
! Отговори
Съветник Исти преди 1 година
Неефективните бизнесидеи са част от свободното общество и демокрацията: подобно на грешките в еволюцията на живите същества те са напълно неизбежни. Без грешки няма развитие: грешките са учебник и път към напредъка,даден ни от Бога- затова никой не може да ги заобиколи или избегне.