Внимание, данъчни! Група във Facebook предупреждава кръчмари

Тя била създадена от глобени от НАП търговци
14
Внимание, данъчни! Група във Facebook предупреждава кръчмари
Снимка: архив, Ройтерс

Затворена група във Facebook, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава участниците си за данъчни проверки, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

В социалната мрежа са публикувани и снимки на инспектори на НАП, направени по време на проверки, за да могат собствениците да се ориентират кои са служителите на приходната агенция. Групата е създадена от глобени от НАП, чиито магазини и ресторанти са били запечатани за данъчни нарушения.

До момента инспектори на НАП са извършили над 2 500 проверки в заведения и търговски обекти по Черноморието, при които са констатирани близо 170 нарушения, свързани с неиздаване на касов бон, установена разлика в касовата наличност и др.

Приходната агенция извършва и съвместни проверки с МВР, като при контролните действия на обходните патрули са посетени над 740 обекта.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон, като основен акцент е отчитането на оборотите и издаване на касови бележки. Следи се и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия.

Контролът се осъществява чрез контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите.

За пръв път през тази година неиздаването на касови бележки се санкционира освен с глоба, и със запечатване на обекта, като до момента мярката е приложена спрямо 1200 търговци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: НАПданъчни инспектори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези търговци и кръчмари като нещо като картел ли се очертават или като обикновена банда?
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тобкои ходи на море и тая година са си те но не само на морето трябва да минат митницата интересно мие следното диемите не са ли за контро всяка година с левче нагоре не ме е яд че плащам ама катто ти кажат една цена да е една ане само нагоре няма наяждане срамота краде от интернет и ме кара да плащам аиде нап
5
6
 
12
 
! Отговори
ЛЕСНО преди 6 години
Тук трябва да се намеси и ДАНС - ще *отвори* затворената група и Проверки до дупка .Както казвахме в Казармата - Най-лошо е да те гонят по Устав .
4
10
 
23
 
! Отговори
До Едно българче преди 6 години
Държавата това си ти. Значи ако аз я прецакам прецаквам и теб.
3
3
 
19
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Това трябва да е тактиката на самите данъчни. Предупреждават че ще идват на проверка в пордължение на 2-3 месеца, през това време кръчмарите здраво кешират на касовите апарати, но не идва проверка. Накрая ще си кажат че предупреджението е фалшиво и ще почнат пак да крият данъци. Тогава идват данъчните и ги излашкват яко.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги го е имало това предупреждаване. Идва от някой нападжия срещу скромна сума. Понеже телефоните може да се подслушват и ... сурат тефтера
1
19
 
31
 
! Отговори
Едно българче преди 6 години
Държавата е най-големия бандит. Държавата е МАФИЯ!Цакай държавата, за да не те цака тя!

Спонсорирани публикации