Шефът на Ryanair към пътниците: Спрете да мрънкате!

Ако искате да седите заедно, платете 2 евро, призовават те
24 юли 2017 15:30, Екип на Dnes.bg
49
Шефът на Ryanair към пътниците: Спрете да мрънкате!
Снимка: архив, Reuters

От нискотарифния авиопревозвач Ryanair призоваха пътниците си да не "мрънкат", ако не са настанени един до друг.

"Честно, ако не искате да платите 2 евро за избор на място, недейте да мрънкате", заяви шефът на компанията, Майкъл О`Лиъри, пред ирландско радио.

"Ако сте избрали случайно място, получавате случайно място, затова не мрънкайте", допълни той.

По думите му 50% от пътниците на компанията все пак избират да доплатят 2 евро за настаняване до близък.

Причината голям процент от хората, които пътуват заедно, да са разделени, е, че компанията пази много от местата за евентуална продажба.

О‘Лиъри подчерта, че никой не е задължен да си плати запазено място, но и Ryanair не са задължени да настаняват хората един до друг.

От авиокомпанията подчертават, че не са променили алгоритъма си за настаняване на пътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Ryanair
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
1
 
! Отговори
prokurora преди 6 години
С Австрийските и с Португалските авиолинии резервацията на място е безплатна, единственото изискване е да не се пътува само с ръчен багаж
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са егaти измекярите!
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до анонимен 11:и аз преди се опъвах и не щях с wizz air понеже щом е евтино значи е опасно. След като се качих на чисто нов airbus a321 си спомних задвата най-скапани самолета на които съм летял. Бяха на air france единия от които презокеански. Вярно сервираха ми тирамису, хубаво вино ама ми присядаше. Самолетите бяха като някакъв стар автобус. Билетите им са по-скъпи понеже отлитат в по-удобен час, кацат на по-хубави терминали, сервират храна и напитки и хората си казват: Ех че е сигурно.
14
5
 
21
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Аз 4 пъти съм летял с тях. Нямам оплаквания - Без да си плащаме винаги сме били заедно със съпругата ми. Иначе си е досадно - Като тръгнат с количката та парфюми ли не щеш, лотария и т. нт., но ние не им обръщаме внимание и това си е. Все от някъде гледат да дръпнат някое евро, но просто служителите си вършат работата. Кисели муцуни не съм виждал, но наистина им е агресивен маркетинга. За хора които немогат да се въздържат наистина е дразнещо. На мен не ми пречат.
13
7
 
42
 
! Отговори
Плевел преди 6 години
Прав е ! Всички харесват цените, ама не харесват компанията. Ако не беше Райанеър , София все още щеше да е една непозната дупка
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали щяха да пускат правостоящи за кратки и не толкова гратки полети?
11
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудя как за един курс си плащат таксите на летищата, горивото и амортизацията, а за вас проблема е кой до кого сядал...Не летя с такива компании, щото ме е страх за живота ми. Разходите по един полет са два пъти над това, което те събират... Значи яко се пести от гориво, пилоти, поддръжка и какво ли още не... Требе данраздават парашути на пътниците.
10
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия съвсем взеха да се излагат. Да, 2 евро не са пари, ама тия направо стават смешни вече с техните икономии. Е, за щастие Уиз и Еазиджет не са паднали още толкова ниско, та ще си летим с тях. Просто отношението на Райн към пътниците им е унизително.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1, в тия полети е така, ако искаш спокойствие си плати за спокойствието.няколко пъти летя с тях, като взимаме билет и на малкия без резервация на място (имам някакъв спомен, че е доста повече). Досега винаги малкия е бил поне с единия от двамата родители, така че алгоритъме им е ОК, а поне в половината случаи не имало проблем да се разместим сами по седалките и пак сме си заедно. Но да, 2 евро за запазено място не са нищо, освен това се редиш с преференция на опашката.
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Easyjet са най добри.Големи седалки при ниски цени.Няма Уизеърското чекване и глоби и Райънските кисели мутри
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 $ не са пари.Но Ryanair са ***Един път се обадих на съпорта им, вдигна някакъв *** и преди да съм обяснил за какво се обаждам, ми каза точно така: "Ryanair пари не връща".
6
8
 
37
 
! Отговори
. преди 6 години
Ако ти се свидят 2 евро за избор на място, но после мрънкаш че си random - си егаси цървула...
5
3
 
48
 
! Отговори
Милков преди 6 години
Аз съм летял два пъти с тях и съм много доволен. За парите, които струва билета обслужването е много добро.Все пак това е лоу кост компания. Който иска топ обслужване да пътува с други авио компании.Поздрави,
4
2
 
43
 
! Отговори
Немрънкащ преди 6 години
До MhmmКупуваш си по-скъп билет от не-нискотарифна компания и готово.
3
7
 
20
 
! Отговори
Драган до 1 преди 6 години
Можеш да си спиш у вас!
2
28
 
25
 
! Отговори
Ихуй преди 6 години
Ето това се казва ПР автогол. Сега конкурентите на Ryanair ще започнат да се рекламират, че безплатно настаняват близки хора един до друг. Голяма простотия е изплескал това шефче
1
32
 
11
 
! Отговори
Mhmm преди 6 години
А какво да правим, ако летиш в раннни зори към Португалия например,станал си към 5, висял си на летището и искаш малко сън преди разправиите с хотели и т.н. в лисабонската жена, но персонала отказва да те остави да спиш, иска да пиеш кафе, да ядеш садвичи, да си купиш парфюм, да си купиш лотариен билет и т.н. ... !?