Данъчните погнаха разходките с джипове в Странджа

Шофьори, возещи туристи, не си знаели заплатите
19
Данъчните погнаха разходките с джипове в Странджа
Снимка: архив, БулФото

Данъчни са направили няколко внезапни проверки на фирми, организиращи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа за чуждестранни туристи, съобщи говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов.

При една от проверките някои от шофьорите на джиповете не са могли да посочат размера на месечното си възнаграждение, а други са заявили, че работят на повикване.

Секторът, предлагащ на чуждестранните туристи различни видове екскурзии във вътрешността на страната, както и разходки и пикници с джипове, е изключително рисков по отношение на деклариране на реалните приходи, с този вид активен контрол целим дисциплиниращ ефект и изсветляване в максимална степен, каза директорът на дирекция "Контрол" в НАП Бургас Пенка Жекова.

Проверките на разходките с джипове ще продължат.

Продължава засиленият контрол на НАП-Бургас и по спазване на данъчното и осигурителното законодателство по Южното Черноморие. От началото на месец юли са извършени 1320 проверки, при които са установени 187 нарушения. Най-честите са за неиздаване на касова бележка и за разлика в касовата наличност.

11 търговски обекта са били засечени да работят без фискално устройство. Данъчните наблюдават и всички търговски обекти, които през активния летен сезон са извършили смяна на собствениците.

От началото на юли са проверени и 33 хотела и къщи за гости, като шест от проверките са установили нарушения на данъчното законодателство.

От НАП-Бургас напомнят, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект се запечатва за срок до 30 дни, а при повторно подобно нарушение - за 30 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
8
 
! Отговори
Проверил преди 6 години
Правилно .До 30 дни ,значи че могат да бъдат и 19 дни...При повторно нарушение за 30 дни,значи,че наказанието е точно 30 дни.Анадъмо?
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
търговският обект се запечатва за срок до 30 дни, а при повторно подобно нарушение - за 30 дни. Не си ли проверявате написаното?
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да погнат и джиповете по пътя за 7 рилски езера. Там е трафик нонстоп, сафари за лов на обикновени туристи, които могат да ходят с краката си, но им се налага да се бутат в прахоляка между джиповете.
15
0
 
9
 
! Отговори
6 нарушения преди 6 години
Пак някой симулира работа. Проверили 33 хотела хахсхсха като знаем че има хиляди такива. Държавата е инвалид не може да си пребере таксите. Усещам близкото разпадане на бедната и корумпирана държава блато.
14
1
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако разходките с а с бежанци за какво им е касов бон
13
0
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Да се поинтерисуват от автотъргашите. Купуват кола за 700евро и я продават по фактура за 800евро а реално я продават за 1500- 2000евро. Само превоза на старата таратайка е 350 евро. *** те май ги знаят тези неща да ги у ,.......
12
1
 
19
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Проверете джипове около Триград и Ягодина. 60лв е разходката до Орлово око, а касов бон не съм виждал никога да се издава. Дори касови апарати няма.
11
1
 
6
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Проверете джипове около Триград и Ягодина. 60лв е разходката до Орлово око, а касов бон не съм виждал никога да се издава. Дори какво апарати няма.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DANACNITE NE PROVERYAVAT ZA SUDGUKA,A PROVERYAVAT SHOFIORITE.
9
9
 
7
 
! Отговори
zzz преди 6 години
Любимият кпорт на българина - да укрива доходи и да не плаща данъци, все да минава по тънката лайсна... Още Буров беше го казал ...
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
последните 2 реда от статията как да се разбират?
7
0
 
8
 
! Отговори
шум преди 6 години
Данъчните погват...но като ги стигнат и им платят,медийния шум стихва бързо.Искаме реали резултати от реални действия.
6
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Винкело Балевски - Борисов на Южното Черноморие. Където няма Тиква за рекет, да я посееем!
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще погнете тия с милиардите , а не дребните ?
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези на лугата са известни.Частна зона на входа на общинския атракцион.На държавния паркинг бродят глобяващи полицаи и крадци, на частната нито работно време,ни фирма,ни касов апарат,ни карта на обекта.Мафията и държавата България?
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да напомня на НАП, че нотариусите също не издават фискален бон. А дневните обороти на произволна кантора в столицата са космически...
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паркингът на бургаската луга обаче си работи извън тази държава.Без заложена карта за автоместата,без работа на касовия апарат и с неадекватно усмихнат персонал събират парите на най оборотния паркинг по черноморието.Те са на ваши хора
1
0
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
кога и тези до 7-те рилски езера ще ги погнете.

Спонсорирани публикации