Рекордно ниски лихви, парите в банка губят стойност

Който иска да пести да интестира във фондове, злато, имоти...
59
Рекордно ниски лихви, парите в банка губят стойност
Снимка: Dnes.bg

Тенденцията за спад в лихвите по депозити и кредити продължава до рекордно ниски нива. В същото време спестяванията ни в банките ни се увеличават, съобщава Нова тв.

"Това може да се обясни с два фактора – политиката на Европейската централна банка, която следва курс на непрекъснато понижаване на основния лихвен процент. Вторият фактор е високата ликвидност на българските банки”, коментира финансистът Стоян Панчев.

"В момента е трудно за хората, които се опитват да спестяват”, каза експертът, но призна, че парите в банка губят стойност сега.

Той посъветва хората, които имат някаква сума пари, да потърсят и други форми да спестяват – дялове във фондове, инвестиции в злато, имоти и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: банкапарилихви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До nkavrakov Целта на банките е да харчите,не да спестявате,и така надуха нов балон при имотите..не толкова да си харчите парите, колкото ... да нямате пари ! :))през имотен балон вие все пак срещу парите си, имате нещо насреща и то "живо", материолно - къща. по-хитро да си дадете парите,а дефакто да нямате нищо, срещу тях...е, не съвсем нищо - "образи" ше имате (а може и тях да нямате :)) ), а договора за "двойно връщане" вече ше е "непоклатим", щото ше е "подтвърден от мрежата"!найс, а!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До nkavrakovВ момента се раздува нов КОЛОСАЛЕН ИМОТЕН БАЛОН !..аве един друг гигантски балон се надува глобално, който в момента от фазата "недоверие" се кани да премине във фазата "нова надежда" (то май такава серия имаше в междузвездните войни), ама нейсе ... имотният балон е странична примамка... :))
33
0
 
21
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
В момента се раздува нов КОЛОСАЛЕН ИМОТЕН БАЛОН !Цените на жилищата вече са преминали прага на нормалност от гледна точка на заплатите и икономическия растеж.Целта на банките е да харчите,не да спестявате,и така надуха нов балон при имотите.Сценария от 2008 година се повтаря и банките пак са основен играч в него,като изкуствено обезценяват парите на населението.Не теглете кредити ,в близка перспектива ще вдигнат лихвите,никой няма да ви остави да си живеете спокойно със кредитни вноски.
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
зАЩО ТАКА БЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ НИ И Г-ДА БАНКЕРИ. нЕЩО НОВО НЕОЧАКВАНО КАТО 1997 Г. ЛИ НИ ГОТВИТЕ. СЕГА БАНКИТЕ ИМАТ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ. НЕ ДАВАТ ЛИХВИ ПО ВЛОГОВЕТЕ И ИСКАТ ГОЛЕМИ ЛИХВИ ЗА ЗАЕМИТЕ. ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА СМЕТКА ТАКСА, ЗА ТЕГЛЕНЕ НА СУМА ТАКСА. ТОВА И ПРИ ЖИВКОВ НЕ Е БИЛО. ЕВРОПЕЙСКО ЛИ Е ТОВА? ИЛИ НОВ ТЪНЪК ОБИР НА БЕДНИЯТ НАРОД?
31
1
 
24
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Истината е че централните банки по света печатат пари неистово в опит да стимулират харченето от страна на хората.Резултата е БАЛОН при цените на жилищата,нереални цени,изкуствено надути.Примамват ви да теглите ипотечни кредити с уж ниски лихви,но помнете 2008 година..нищо не е вечно и лихвите няма дълго да са ниски.Банките ви зарибяват сега за момента в който ще затегнат примката и който е в капана си заминава.Не теглете кредити в никакъв случай,особено ипотечни .
30
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Те Българските банки направиха пари от лихвите и таксите по кредити за 150 години напред , а Българите са занулени за 150 години напред !Банките са зуладжий при това законни !
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опит да се спаси имотния пазар у нас , щото повечето "бизнесмени" строят , но ако ви прави впечатление - лихвите надолу , а цените на имотите съвсем леко , в същото време се знае , че , особено за големите градове , новото строителство е с надути цени, но ...тук е така , уж има някаква държава , която обаче се грижи за определена прослойка , обикновените хора не я интересуват - те са "лош матрял"
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те кога не са губили стойност и при много висока лихва ? Стига сте раздували ня'къв балон .
27
0
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Такси ЗА теглене, обслужване, и т.н. Се взимат и от банките в западна. Европа, но в повечето случаи това е при фирмените сметки. Все пак банките трябва да се издържат, та о да не са на загуба. Още повече че там лихвите са значително по ниски.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На българина с 800 левчета спестени в банка много ли му дреме дали ще е 1 или 5% лихвата на година?
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гошу 22Те сега са ниски, ама като влезем в Шенген какво ще стане, само Хампарцумян знае :)))..че от гога взе да знае, като е един химик? кой му даде диплома за лихвар ? :))
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗемеделецЗлато се копае, пари се печатат, апартаменти се строят, тези неща се обезценяват при криза..обезценяването или надценяването (няма разлика в двете) е винаги в главата. едно бентли, може да се продава за 500 хил и да има кой да ги плати, обаче аз не бих дал и 500 , просто защото за мен бентлито няма потребителска стойност, безсмиклено е за мен. в момента в който повече започнат да мислят така, този дето го е взел, щепочуства като пълен ***, щото никой "не оценява" "имАнето" му
23
5
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Пишеш пълни глупости
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниските лихви предразполагат хората да теглят повече и по-големи заеми. В един момент обаче банките ще затегнат обръча и ще вдигнат лихвите. Тогава много хора ще задлъжнеят и ще изгубят бизнес, имот, и т.н. Това е сценария при всяка криза. Всичко е нагласено.
21
0
 
15
 
! Отговори
😀 преди 6 години
Щом носят загуби ще ги изтеглим. За всяко действие си има противодействие.
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Близо 100 пъти е разликата в лихвите при кредит и при влог. 10% при теглене на заем и 0,1% лихва от банката при влог на парите ти.
19
1
 
14
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Те сега са ниски, ама като влезем в Шенген какво ще стане, само Хампарцумян знае :)))
18
1
 
4
 
! Отговори
до 17-ти преди 6 години
в Испания по кредитната карта имам по ниски лихви. От 5000? ти търсят 5650
17
0
 
17
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
то златото щото е без пари, такса за купуване, за трезор, и ако на борсата е 1200$ ти го продават по 1250 и после ти го купуват още 50$ по евтино от официалните цени , та за да спечелиш 10% , цената трябва да се вдигне 20%. Същото е с фондовете дават ти доходност 3-4% и ти ги взимат в такси.
16
0
 
11
 
! Отговори
Баровеца преди 6 години
Не мисля,че е толкова ниска лихва за кредит от банка на стойност 5000лв. след две и половина години/30 месеца/ връщаш 6200лв. и то с преференции според 🏦 Банката?!?!? :)

Спонсорирани публикации