Над 120 ученици и студенти в лятната стажантска програма на ЧЕЗ

Стажовете са платени и в момента се провеждат в 15 града
2
Над 120 ученици и студенти в лятната стажантска програма на ЧЕЗ
Снимка: ЧЕЗ

Над 120 ученици и студенти участват в лятната стажантска програма на ЧЕЗ, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Стажантите са студенти от бакалавърски програми на български и чуждестранни университети и ученици от XI и XII клас на професионални гимназии, изучаващи електротехнически или други, свързани с бизнеса на компанията, специалности.

Сред участниците са и финалистите от конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ", който за пета година подпомага талантливи дванайсетокласници от професионални училища на територията на Западна България и им съдейства при избора на професия.

За повече от 20 стажанти летният стаж не е първи в компанията. Голяма част от тях участват и в "ЧЕЗ Академия" - пореден проект в подкрепа на талантливи млади хора.

Дългогодишни партньори на ЧЕЗ в стажантската програма на компанията са Техническият университет в София, Колежът по енергетика и електроника - София, МГУ "Св. Иван Рилски", ТУ "Тодор Каблешков", УНСС, СУ "Климент Охридски", НБУ, ХТМУ и 17 професионални гимназии от Плевен, София, Перник, Благоевград, Дупница, Елин Пелин, Козлодуй, Монтана, Кнежа, Ловеч, Етрополе, Белене и Пирдоп.

През последните пет години над 700 студенти и ученици са участвали в стажантската програма. От тях над 170, след приключване на стажа, са назначени на работа в дружествата на компанията.

ЧЕЗ предоставя възможност на студенти и ученици да придобият опит в реална работна среда за девета поредна година. Стажантската програма се осъществява целогодишно, като основната й цел е осигуряването на професионално, личностно и кариерно развитие на младите хора чрез усвояване на практическата специфика и особеностите в дейността на компанията.

Стажовете са платени. Част от тях са по проекта "Студентски практики" на МОН и в момента се провеждат в 15 града в Западна България - Видин, Монтана, Гулянци, Мездра, Плевен, Радомир, Перник, Костинброд, Своге, Пирдоп, Самоков, Годеч, Дупница, Разлог и София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ЧЕЗстажанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тия не ги ли изгони Орбан от Унгария?
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтин детски труд, а ЧЕЗ и ДКЕВР вдигнаха цените.

Спонсорирани публикации