България и Египет ще си сътрудничат в областта на туризма

Ще промотират общи туристически продукти
16 авг 2017 17:45, Екип на Bloomberg
5
България и Египет ще си сътрудничат в областта на туризма
Снимка: Reuters

България и Египет ще си сътрудничат в областта на туризма, след като днес (16 август) кабинетът одобри проектоспоразумение за сътрудничество в сектора между ресорните министерства на двете държави. Това съобщиха от МС, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria. 

Предвидено е двете страни да стимулират обмена на информация и опит в планирането на маркетинговите си стратегии в сектора. Поставя се и фокус върху видовете туризъм, които имат най-голям потенциал за взаимно привличане на туристи, а също и на туристи от трети страни, включително и такива от далечни пазари.

Туристическите ведомства на България и Египет ще си сътрудничат в подготовката и участията на международни изложения, панаири и други прояви, по време на които „ще промотират общи туристически продукти в културния, историческия, уелнес, фестивалния, селския, еко, религиозния, кулинарния и други видове туризъм“, се разбира още от съобщението от правителствения пресцентър. Двете институции ще си помагат по инициативи за популяризиране на културно-историческите паметници на своите територии.

Споразумението предвижда България и Египет да си съдействат и в областта на развитието на туристическата си инфраструктура. Ще бъде обменяна информация за планирането и реализирането на проекти в туризма, както и за наличието на потенциални инвеститори в сектора, като ще си предоставят взаимно експертни разработки, анализи и други документи и информационни материали. 

Повече такива новини четете на Bloomberg TV Bulgaria. 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
0
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 3 години
Пирамидата съм я намразил още от училище! Не искам да я чуя - не искам да я видя. Туй апотеми1 повърхнини и обеми.Моля- БЕЗ мен ! А за камилите да не Ви говоря. Ти му даваш да яде / в зоологическата градина/ , то те плюе1 Хубаво, ама аз не съм български политик, че да ме плюе. А в Нил разправят, имало крокодили..... Аз като го видя - алигатор, варан, крокодил - на телевизора - изключвам го и се крия под полата на жената
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви връзки с арабските ислямски държави освен внос износ на стоки.Нищо друго.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези искат да си правят реклама на ислямския туризъм у нас.Ама будали вече рядко се намират да ходят в ислямски държави на почивка.А и чалгаропитеците у нас ходят само в Дубай,те за Египет и египетската цивилизация не са и чували,а пирамидите и фараоните ги свързват само с финансовите измамни "пирамиди".В Египет бяха изнасилили журналистка на площад.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля ? Няакой да е гледал новини скоро ? Да му е направило впечетление, че това е нестабилна зона, която поне 20 години няма да се успокои ?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им пратим Ангелкова да им "оправи" туризма