След акциите по морето – оборотите скочиха до 150%

В Слънчев бряг с 10%, а в Златни пясъци - 22%, в Обзор - 149%
30
След акциите по морето – оборотите скочиха до 150%
Снимка: Булфото, архив

С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват данните от дистанционната връзка на НАП с касовите апарати.

Сред местата с най-голям ръст на регистрираните в НАП приходи е Обзор – 149% повече спрямо юли 2016 г.

В големите курорти също има повишаване на оборотите.

В Албена ръстът е 62% спрямо юли 2016 г., в Слънчев бряг – 10 на сто, а в Златни пясъци – 22%, съобщават от НАП.

От началото на летния сезон до сега по цялото Черноморие са извършени общо 24 000 проверки.

Най-много санкции са наложени заради неиздаване на касови бележки, разлика между сумата в касата и отчетените обороти, липса на фискални устройства и други.

И тази година стотици данъчни инспектори, съвместно с органите на МВР и Агенция "Митници“, извършват лятна контролна кампания по Черноморието. Основен акцент на проверките са отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба.

Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Запечатаните обекти по време на кампанията до този момент са 113.

Под постоянно наблюдение са подложени и борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на звеното за фискален контрол в НАП. Освен че извършват контрол на движението на хранителни стоки, алкохол, цигари и напитки, фискалните агенти следят и за издаването на касови бележки и отчитането на обороти от търговците по морето.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.


30
Още от
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 11 месеца
Върти, Валери, върти!
26
1
 
7
 
! Отговори
WTF преди 11 месеца
Браво! С думи само не става. Това са нашите пари и не са за новите джипове на псевдобизнесмени.
25
2
 
14
 
! Отговори
Бедния българин преди 11 месеца
Дано да има солени глоби за тия робовладелци дето държат човек по 12 часа на ден за 500 лв. Дано целия им сезон да го развалят
24
0
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 11 месеца
Краденето е национален спорт в БГ.Интересното е друго че колкото по голяма е кражбата толкова е по незабележима....крадците на едро са обект на възхищение ...а кокошкарите на презрение..
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изтрили са ми коментара, в който казвам, че парите трябва да се харчат за хубави или полезни неща/спомени, а не за хвърляне на салфетки и алкохол?! Този сайт става все по-потресаващ.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не случайно онзи грозник сложи такса стол щото вече неможе да крие от оборота. Очаквайте освен такса стол такса чиния вилица лъжица чаша и такса вход.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Интересно мие кога са паднали с проверки или без оборота е сит постоянно нее като в малките градове едно кафе 1,80 една пържола гола 7 лева де са данъчните спят ако минат да отръскат ромите както с а си дошли ко не искарат милярд еи мана ма дижеите им на *** симеонов щеше да минава из гетата на контрол дета бре дижеи
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 19
За това се правят парите да се пръскат гърбав неук селяндурр.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те са скочили заради силния туризъм :) не заради проверки с глоби 200 лв .
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не със 150%, с 500% трябва да скочат оборотите, ако проверките наистина бяха за укриване на обороти, а не за реклама и патардия.Защото тея заведения традиционно работят "почти на загуба" или на мнооого малка печалба. А всъщност изкарват луди пари от лудите си цени и оскотялите и *** софиянци дето пръскат по 1000 лв на нощ за пиене.
17
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правилно е! Шариата забранява музика и алкохол, а скоро и жените ви ще носят бурки, а щерките ви стнат ли на 9 ще са робини в харемите ни! Браво на Симеонов! Малко по малко страхливите българи ги варят като жаби :))
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Време е да се тръгне на проверки по медиите, където счетоводството е най-голям батак и да се проверят доходите на журналистите, които с 500 лв. заплата карат коли за по 100 000
15
6
 
9
 
! Отговори
8888 преди 11 месеца
Да спрат вече да говорят за обороти, а да говорят за приходи от данъци!
Много ясно, че оборотите са се вдигнали, нали казват, че туристите са се увеличили, то е логично оборотите да се вдигат!
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
дано Валери Симеонов закрие наркоманските дискотеки по морето, че да може и нормалните хора да отидем на море малко на спокойствие и почивка
13
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Китаците в София от магазини и ресторанти откраднаха милиони от данъци и акцизи и изпраха парите си като купуват и строят апартаменти и блокове,а НАП се правят на луди.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо не се въведат мерки като разстрел ако тровиш туриста с ментета? Като утрепат десетина бармана или собственика на заведения, ще смее ли някой да пробутва ментета? Няма да смее. В Китай такива отровители ги разстрелват на стадиона в Неделя, пред всички.
11
0
 
31
 
! Отговори
nekoj преди 11 месеца
В Гърция на много места има надписи в магазини и кръчми - 'ако не получите касов бон - не сте длъжни да платите'!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що данъци са укрити досега ......
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първо сигнал от клиент , че не се издават касови бележки . След това се изпращат подставени лица със скрита камера , които да документират случая и щрак - заведението се зтваря! Готово!
8
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-интересното е че когато един човек като Симеонов спре беззаконието определени хора почват да го плюят.