След акциите по морето – оборотите скочиха до 150%

В Слънчев бряг с 10%, а в Златни пясъци - 22%, в Обзор - 149%
30
След акциите по морето – оборотите скочиха до 150%
Снимка: Булфото, архив

С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват данните от дистанционната връзка на НАП с касовите апарати.

Сред местата с най-голям ръст на регистрираните в НАП приходи е Обзор – 149% повече спрямо юли 2016 г.

В големите курорти също има повишаване на оборотите.

В Албена ръстът е 62% спрямо юли 2016 г., в Слънчев бряг – 10 на сто, а в Златни пясъци – 22%, съобщават от НАП.

От началото на летния сезон до сега по цялото Черноморие са извършени общо 24 000 проверки.

Най-много санкции са наложени заради неиздаване на касови бележки, разлика между сумата в касата и отчетените обороти, липса на фискални устройства и други.

И тази година стотици данъчни инспектори, съвместно с органите на МВР и Агенция "Митници“, извършват лятна контролна кампания по Черноморието. Основен акцент на проверките са отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба.

Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Запечатаните обекти по време на кампанията до този момент са 113.

Под постоянно наблюдение са подложени и борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на звеното за фискален контрол в НАП. Освен че извършват контрол на движението на хранителни стоки, алкохол, цигари и напитки, фискалните агенти следят и за издаването на касови бележки и отчитането на обороти от търговците по морето.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 1 година
Върти, Валери, върти!
26
1
 
7
 
! Отговори
WTF преди 1 година
Браво! С думи само не става. Това са нашите пари и не са за новите джипове на псевдобизнесмени.
25
2
 
14
 
! Отговори
Бедния българин преди 1 година
Дано да има солени глоби за тия робовладелци дето държат човек по 12 часа на ден за 500 лв. Дано целия им сезон да го развалят
24
0
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Краденето е национален спорт в БГ.Интересното е друго че колкото по голяма е кражбата толкова е по незабележима....крадците на едро са обект на възхищение ...а кокошкарите на презрение..
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изтрили са ми коментара, в който казвам, че парите трябва да се харчат за хубави или полезни неща/спомени, а не за хвърляне на салфетки и алкохол?! Този сайт става все по-потресаващ.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не случайно онзи грозник сложи такса стол щото вече неможе да крие от оборота. Очаквайте освен такса стол такса чиния вилица лъжица чаша и такса вход.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно мие кога са паднали с проверки или без оборота е сит постоянно нее като в малките градове едно кафе 1,80 една пържола гола 7 лева де са данъчните спят ако минат да отръскат ромите както с а си дошли ко не искарат милярд еи мана ма дижеите им на мода симеонов щеше да минава из гетата на контрол дета бре дижеи
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19
За това се правят парите да се пръскат гърбав неук селяндурр.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са скочили заради силния туризъм :) не заради проверки с глоби 200 лв .
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не със 150%, с 500% трябва да скочат оборотите, ако проверките наистина бяха за укриване на обороти, а не за реклама и патардия.Защото тея заведения традиционно работят "почти на загуба" или на мнооого малка печалба. А всъщност изкарват луди пари от лудите си цени и оскотялите и *** софиянци дето пръскат по 1000 лв на нощ за пиене.
17
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно е! Шариата забранява музика и алкохол, а скоро и жените ви ще носят бурки, а щерките ви стнат ли на 9 ще са робини в харемите ни! Браво на Симеонов! Малко по малко страхливите българи ги варят като жаби :))
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да се тръгне на проверки по медиите, където счетоводството е най-голям батак и да се проверят доходите на журналистите, които с 500 лв. заплата карат коли за по 100 000
15
6
 
9
 
! Отговори
8888 преди 1 година
Да спрат вече да говорят за обороти, а да говорят за приходи от данъци!
Много ясно, че оборотите са се вдигнали, нали казват, че туристите са се увеличили, то е логично оборотите да се вдигат!
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дано Валери Симеонов закрие наркоманските дискотеки по морето, че да може и нормалните хора да отидем на море малко на спокойствие и почивка
13
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Китаците в София от магазини и ресторанти откраднаха милиони от данъци и акцизи и изпраха парите си като купуват и строят апартаменти и блокове,а НАП се правят на луди.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не се въведат мерки като разстрел ако тровиш туриста с ментета? Като утрепат десетина бармана или собственика на заведения, ще смее ли някой да пробутва ментета? Няма да смее. В Китай такива отровители ги разстрелват на стадиона в Неделя, пред всички.
11
0
 
31
 
! Отговори
nekoj преди 1 година
В Гърция на много места има надписи в магазини и кръчми - 'ако не получите касов бон - не сте длъжни да платите'!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що данъци са укрити досега ......
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо сигнал от клиент , че не се издават касови бележки . След това се изпращат подставени лица със скрита камера , които да документират случая и щрак - заведението се зтваря! Готово!
8
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-интересното е че когато един човек като Симеонов спре беззаконието определени хора почват да го плюят.