България – страна с предизвикателства, но и с големи възможности

Рецептата за успех от първо лице
Обновена: 18 авг 2017 20:10 | 18 авг 2017 20:09, Екип на Bloomberg
7
България – страна с предизвикателства, но и с големи възможности
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основно стартъпите, не само в България, а и по света, са високотехнологични компании. Просто такава е тенденцията. В този ред на мисли най-голямото предизвикателство пред стартиращите компании наистина е намирането на правилните кадри.

Това посочи във "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria съоснователят и бизнес директор на Pontica Solutions Иван Георгиев. Гост в студиото бе и другият съосновател на компанията и неин директор "Операции" Евгени Борисов. Двамата участват в предаването в светлината на наскоро спечелената от тяхната компания награда Bronze Stevie в Международните бизнес награди Stevie 2017 в категорията "Стартъп на годината".

"Всяка стартъп компания има на картата си планове за разрастване в чужбина. Опитваме се да мислим доста обширно и доста напред. Но пък също така смятаме, че България и по-конкретно София, Пловдив, Варна и по-големите градове са наистина един стартиращ хъб, който в момента позволява страхотни условия за развитието не само на стартъп компании, а и на вече утвърдени такива", каза на свой ред Евгени Борисов, според когото едно от основните предимства на България като аутсорсинг дестинация е високото качество на кадрите в сравнение с други подобни развити дестинации като Индия, Филипините, Румъния и др.

Гостите в студиото също така разказаха пространно за проекта си, за спечелената награда, както и за условията за правене на бизнес у нас.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Nikolay преди 6 години
Kopaite, kopaite zdravo ....nastapvaite zdravo lopatite i motikite...minnata industria stom za minalata godina e udvoila parite v bg trezor, tasi godina moje i 100 pati da gi udvoi...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 - Какво искаш да кажеш с това ? Един сектор ще има, който да не в окаяно състояние и сега, дай да го плюем. Ако има една индустрия, която носи големи печалби на работещите в нея, то тя е добре дошла.
4
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не може само с един ИТ-сектор, другите хора да умират, така ли?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да. Държавата е пълна с малоуMни изчaдия, събрани от кол и въже, които са готови да работят за без пари, а за малко отгоре, са говтои и майките си да продадът. Супер е. *** народ, лесна печалба.
2
4
 
2
 
! Отговори
хм преди 6 години
До НаблюдателДа шега е! А сега марш да работиш за 400лв на село по 12 часа 7 дни в седмицата! Марш! Да си учил навреме...
1
4
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
"предимства на България като аутсорсинг дестинация е високото качество на кадрите" -- това е шега, нали?

Спонсорирани публикации