НАП затвори 5 от най-популярните заведения в Приморско

Отказали да предадат наличните средства от касите си
21 авг 2017 17:45, Анисия Иванова
32
НАП затвори 5 от най-популярните заведения в Приморско
Архив: Булфото

Пет от най-популярните заведения в центъра на Приморско са запечатани в неделя вечер от НАП Бургас за 48 часа с цел обезпечаване на доказателства по предстоящи ревизионни действия, съобщиха от приходното ведомство в морския град.

Проверката е извършена съвместно с представители на полицията и митническите власти. Иззети са компютрите на търговските обекти.

От НАП обясняват, че до запечатването на заведенията се стигнало след отказ за предаване на наличните средства от касите на обектите. Оттам добавят, че въпросните обекти са натрупали значими просрочени задължения.

По Южното Черноморие от началото на месец юни са извършени близо 3000 проверки. Данъчните отбелязват спад на нарушенията в сравнение с миналото лято и ръст на оборотите. Най-чести нарушения остават неиздаването на касова бележка и разлика в касовата наличност.

От началото на лятото по Южното Черноморие данъчните са запечатали повече от 20 обекта за работа без фискално устройство, както и повторно други 10 заради това, че отново не издават касови бележки. Мярката запечатване на търговски обект за неиздаване на касова бележка от началото на лятото е била наложена над 100 пъти.

Бургаските данъчни са поставили на 24-часово непрекъснато наблюдение чрез дистанционната връзка на фискалните устройства с НАП и над 200 високооборотни обекта по Южното Черноморие. Под непрекъснато наблюдение са и тези обекти, които през активния летен сезон са сменили собствениците си.

Засиленият контрол ще продължи през целия активен летен туристически сезон, като се получава и информация от Черноморските общини, на базата на която приходното ведомство извършва допълнителни проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А какво стана с КТБ? А с 16-те милиарда, теглени преди време, и използувани уж само при нужда, а май вече свършили и има нужда от нов заем? Кога ще четем за това? Или е по-важно да има зрелища, за да не мисли народа и да не задава въпроси?
25
0
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А кога ще проверявате китайските магазини? Няколко пъти съм влизал там, касов апарат не съм видял, камо ли касова бележка.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не са глътнати освен отвънка и да перат пари че наистина е ужас ко това е направено гледаме циркулират насам натам токувиж и това е на мода и тия са са станали служители е това е държавна политика с частни фирми комунизъм нова форма
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно са на петторно счетовоство ето отде иде картела и сивата икономика
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те ко погледнат банките дали ще сметнат че тоя прираст за тия години и за тия елементи е нормален ние земните обикновенни хора се чудим не сме запознати явно с тая система относно
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не са като ония бизнесмени де пращат комшиите си в ловеч да ми се хвалят колко са щастливи днеска макар да знаем че отдавна плачат за институции същите тия бизнесмени занимаваики се с какво ли не интересно мие къдее нап в случая за пет години как се забогатява е не се знае време е ко не нап данс да помине ко не къде ли е държавата питам щото на тия не съм им по класата благодаря *** не по техния начин тая класа е от началото на демокрацията докога време е за спиране се те
20
9
 
5
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
И аз ще откажа... да не са ми дали те пари.
19
17
 
14
 
! Отговори
алоха преди 6 години
Ама че сте зле всички. Каквото било било, ред щяло да има вече, добре че бил НАП че така щели и заплатите да се вдигнат. Те това искат да мислите бе овци. Някой от вас има ли си представа къде отиват патите от нац. агенция приходи? Като се замисля заслужавате си съдбата, даже ви е малко. То ако не бяхте такива щяха ли вече 20 години да ви доят и стрижат едни и същи.
18
0
 
30
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Че то в тая *** където и да бръкнеш ще намериш за какво да ги осъдиш....
17
0
 
21
 
! Отговори
ПървоДаНамерят начин преди 6 години
да накарат тълпите от екзотичния етнос да спазват правилата, за да не прогонват останалите летовници, които са работили цяла година и са си платили, за да бъдат 7, 10 или 15 дена на море, за разлика от "братята", които идват на гости на свои роднини или наемат стая в Китен или Приморско, в частна къща, където после се изсипва цяла тумба и хазяите не могат да излязат на глава с тях!Да не говорим за маанетата,които си пускат и на плажа, и в заведенията с телефоните си и подлудяват останалите хора
16
1
 
21
 
! Отговори
Добре,да въведат ред преди 6 години
Но!Да започнат най-напред от това, което засяга всички. вече прочетохме в други медии, че тумби от екзотичния етнос буквално "превземат" плажовете там и в Китен, както и на някои други места по нашето Черноморие. Какво правят?Хранят се и разхвърлят остатъците и опаковките по пясъка; къпят се с дрехите,ходят по голяма и малка нужда в морето, сред останалите къпещи се или на пясъка, до хавлиите на летовниците; крадат се на поразия плажни хавлии, играчки,полицията не завежда дело за дребни кражби
15
3
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Все гледаме да минем метър и все сме прецакани. Все ревем , че държавата ни не става, а всички взаимно работим против нея. Който и да ни управлява, щом народа не иска да работи за държавата все ще сме на този хал. Хайде със здраве и Бог да пази България.
14
5
 
31
 
! Отговори
да преди 6 години
айде излезте на протест срещу проверка на НАП и разсмейте света :)))))ред ще има !!!..каквото беше тия 25 години - беше !!!светът е пълен с нормални туристи, платежоспособни, които ще донесат десетки пъти по-големи приходи от тая дрогирано-пияна ***, която се влачи всяко лято у нас
13
12
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
А кое е по добре,да крият обороти и печалби ,или да ги прибере държавата или който стои зад това название.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колега,кога последно яде шопска за 2 лева...а пьк камо ли на морето:))
11
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
струва ми се,че тия "проверки", тия демонсктративни "затваряния" ше доведат до едно - увеличение на цените, от там - по ниска посещаемост - от там ... то е ясно...дългосрочният ефект ще е обратен на търсеният ... ако аз съм клиент, и трябва да избирам между шопска салата за 2 лв без бележка, и шопска салата за 3 лева с бележка, коя ли салата ще избера ?!
10
20
 
14
 
! Отговори
алоха преди 6 години
Тръгнали да се правят на много правовата държава. Като става въпрос за рекет ставате европейци, иначе заплащане и развитие като северна африка. Няма откъде да пълнят хазната. Унищожавате и малкото което имат хората. Закони само срещу народа, а някалва защита на народа, тоя клет народ който е безсилен срещу тези кражби. Като отнемете парите на батките няма да има за заплати. Ама там не ходите само беззащитните "проверявате"
9
3
 
17
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
Сега дали акцията е мафиотска или държавна не мога да кажа.Мога само да кажа, че НАП и други институции са длъжни да си изпълняват функциите, а министрите имат други задължения, не да нахлуват, обискират и арестуват туристи под предлог че били "терористи", както цветущо се изрази оня там... Валерка Тихата Стъпка!Така е правилно, дали има нарушения или не е отделен въпрос.
8
2
 
56
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Защото лятото там са големите пари, това са заведения правещи десетки хиляди дневен оборот и пак не им стига и гледат да лъжат.И после отивам на село и се оказва че за 5 лв ми издават касова бележка .
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така номер 2, да живее цар Суджук Тиквунски

Спонсорирани публикации