ЧЕЗ отваря Център за техническо обучение

Инвестицията е на стойност 400 хил. лв.
Обновена: 28 авг 2017 11:27 | 28 авг 2017 11:04, Мария Захариева
0
ЧЕЗ отваря Център за техническо обучение
Снимка: CEZ

Плановете ни за настоящата учебна година са продължение на дейността ни от предишните години и дори планираме нейното разширяване. Това каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на ЧЕЗ за България, в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването Investbook.

"Много се говори за връзката между бизнеса и образованието и за това, че училищата не подготвят учениците в съответствие с нуждите на бизнеса. Ние тръгнахме в тази посока и имаме няколко програми, по които си сътрудничим с различни училища, техникуми и университети".

"Целта ни е да хармонизираме, това, което младите хора учат с нашите нужди в този бизнес. За да осигурим качество в образованието свързано с енергийния сектор, който е много важен за всяка държава, а не само за България. Ние възприехме холистичния подход, една цялостна политика за подкрепа на образованието. Имаме няколко програми за стипендианти, стажанти и за дуално образование".

През тази година има нещо ново – готови сме с откриването на новия технически център за техническо обучение в София, в който сме инвестирали около 400 хиляди лева, каза още събеседникът. "Той включва технически полигон, който представлява тестова среда, пълно копие на нашата електроразпределителна мрежа. Там ученици, студенти и наши нови служители могат да проверят уменията си за работа с тестовата мрежа. За тях тази среда е напълно реалистична".

"Освен полигона сме изградили класни стаи, където ще се провежда теоретичната част на обучението, както и учебни курсове, семинари и други, не само за подобряване уменията на нашите служители, но и за ученици от различни училища".

Гостът подчерта, че особено важна част от образователната политика на компанията е дуалното обучение, "част от проекта ДОМИНО, в който компанията участва миналата година и тази година се включва отново".


0
Още по темата: обучениеЧЕЗКарел Крал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации