Държавата ще придобие военния завод "Дунарит"

Изкупува кредитите му, за да запази работните места
26
Държавата ще придобие военния завод "Дунарит"
Емил Караниколов. Снимка: архив, БулФото

Държавата работи по придобиване на военния завод "Дунарит", обяви министърът на икономиката Емил Караниколов на брифинг.

"В момента работим за изкупуване на всички кредити на дружеството", съобщи министърът и допълни, че тези действия са, за да се запазят работните места и дейността на предприятието.

По думите му проблемът идва от КТБ.

"Към момента на управителния орган на "Дунарит" е повдигнато обвинение, което е дало основание за задействане на процедура за отнемане на лицензиите на производство, което би довело тежкото състояние на дружеството и на целия военен сектор", посочи Караниколов. Той увери, че това няма да бъде допуснато.

 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Валери преди 3 години
Айде пак ще плащаме за схемите на Цветан Василев, който отдавна трябваше да лежи зад решетките.
21
0
 
1
 
! Отговори
Мими преди 3 години
На практика купувайки завода ще погаси дълговете му. Което пък ще е все едно всички ние сме платили за кражбата на Василев.
20
0
 
1
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Чета коментарите и се чудя как може да има толкова заблудени хора, които да казват „Цветан Василев няма нищо общо с фалита на КТБ, но е мажоритарен акционер в Дунарит АД.“ Е как да няма нищо общо бе момче. Кой отпускаше тия кредити без обезпечения? Кой нахрани Пеевски с милиони? Да не би извънземните да са дошли и да са го направили това в собствената банка на Василев? Искаш да кажеш, че това е станало без негово знание ли? Хайде стига глупости.
19
0
 
1
 
! Отговори
Todor R преди 3 години
"По думите му проблемът идва от КТБ." - оттам идват проблеми за милиарди причинени от Цветан Василев, които още дълги години ще ни мъчат.
18
0
 
1
 
! Отговори
Асенчо преди 3 години
Държавата да си поиска заграбените пари от Цветан Василев и неговата пирамида КТБ!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека някой ми обясни как държавата спасява предпиятие с голяма финансова печалба? Няма нужда, като го придобива, че да има и министрите какво да лапат. Добре дошли в развития комунизъм!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като работещ в предприятието, не мога да не дам мнение. 1во Дунарит няма стотинка задължения. Това са пълни инсинуации. Дългът към КТБ от 67млн беше изплатен преди да фалират и и ограбят банката знаете кои. Цветан Василев няма нищо общо с фалита на КТБ, но е мажоритарен акционер в Дунарит АД. Това дразни Пеевски и при чиста печалба на предприятието за 2016 година от 29млн сBuнята чумава, мазна реши да включи цялата сила на държавата, за да хапне от пая! Резка смърт за тебе торба с ***!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да национализират, във военния отрасъл шетат само комунистически капиталисти, друг не е възможно да се вреди!
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай Бойчо, национализирай пожарникорююю ! КОМУНИЗЪМ им трябва на чугунените ти ИЗБИРАТЕЛИ ! Припомни им 1945 г.
13
1
 
7
 
! Отговори
Далновиден преди 3 години
Очертават се едно десет години(а може и повече) войни с участието на мало*умни брадати "демократи",които се нуждаят от оръжие,подходящо за интелекта им.Ние можем да им го предложим,при това без риск-след като са хора на Америка и тя плаща.От което следва,че за ВПК се очертават златни години,а това силно привлича интереса на едрите бизнесмени (от рода на Шиши) пар.азитиращи на гърба на държавата.Така че ще има разни схеми.
12
4
 
10
 
! Отговори
Недоволен преди 3 години
Няма фирма с държавно участие, която да е прокопсала.
Извода е ясен!
11
2
 
16
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА
Войната в Сирия ще продължи поне още година,а ще има и други войни от тоя тип.Но иначе си прав-частниците прибират печалбата-държавата поема дълговете.След като ги изплати-подарява собствеността пак на частник(ци).Тука вече може номер 10 да е прав и Шиши да е следващият собственик.
Изобщо схемата от 90-те години-печалбата частна-разходите държавни,все още работи.....
10
1
 
13
 
! Отговори
kan4o преди 3 години
Държавата"спасява"предприятие с огромна финансова печалба за миналата година.Държавна лъжа и национална измяна.Да се готвят и другите от арсенала на военния комплекс!Честито!
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи данъкоплатците плащаме дълговете, а догодина Суджука ще го хариже на аверчето си Шиши.
8
2
 
21
 
! Отговори
svetlio преди 3 години
Започва се сега едно наливане и точене,разбира се,нещо като БДЖ и НДК
7
1
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 3 години
ВОЙНАТА В СИРИЯ СВЪРШВА :)
ПАРАТА Е ПРИБРАНА, ИМА НЯКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ БАНКИТЕ , И ТЯХ ДА ГИ ПЛАТИ ДЪРЖАВАТА
6
1
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Министърчето трябва да си прочете от учебника определението за национализация. А добре е и журналята да го прочетат. Тиквата взема под крилото симвсичко, което коси пари в майка България. Жална ни мйка
5
1
 
28
 
! Отговори
Хм преди 3 години
То бива и в тоя оръжеен бум да фалира военен завод...
4
3
 
7
 
! Отговори
стоянка преди 3 години
толкова от управлявалите ни са за панделата, управляващите в болшинството са престъпници и ето резултата-загиваща България. Повече на избори не ме чакайте,
през този ден ще си пия ракийката със салатка.
3
3
 
14
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Как точно държавата ще купи частно предприятие? Като му вземат лиценз за търговия ли? Ами това не ли е изнудване и кражба на бизнес?

Спонсорирани публикации