Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?

Най-голямата заплаха е конфликтът да излезе извън региона
29 авг 2017 22:05, Екип на Bloomberg
61
Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?
Снимка: Reuters

Северна Корея няма да се откаже от ядрената си програма докато не постигне поне признание за притежанието на ядрено оръжие като легитимно средство за самоотбрана. Това коментира политологът доц. Евгений Кандиларов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му всеки един опит за противодействие - без да има пряко нападение от страна на Северна Корея, би могъл да отключи верижна реакция, която може да ескалира и да се превърне не само в тежък регионален конфликт, а в конфликт, който да засегне още Китай и Русия, посочи той.  

Според политолога най-голямата заплаха е дадена провокация да отключи подобен тип развитие без значение кой е първоизточникът. Нито една държава в региона няма интерес от подобно изостряне на отношенията, посочи той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа и САЩ не могат да изтеглят производствата от Китай. Нито от Индия. Нито от никъде. Няма инженер в САЩ, който би се радвал на 700$ заплата. А няма еколог никъде, който би позволил това, което се случва в Китай. Няма работник, който би се радвал на 7 $ дневен надник. Нито в Европа, нито в САЩ. Ако изтеглят производстватат си от там, няма начин да конкурират когото и да било. И първия, който възстанови тези производства там ще завладее пазара. А първия, който се изтегли от азия, ще го загуби
23
11
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До бобаЕвала! по-добър анализ не бях чел, ама путлeрастията ще го разбере това след време :)))
22
0
 
5
 
! Отговори
Комплект с ракетата преди 6 години
Две яйца с изненада.
21
18
 
6
 
! Отговори
боба преди 6 години
Нищо няма да стане.Просто САЩ разположи няколко самолетоносачи,ПРО и войска край Китай и Русия.Системата в Украйна се изгражда.Русия и Китай искат многополюсен свят,ще го получат.Високите цени на петрола са в историята.Европа и САЩ ще изтеглят производството от Китай.ЕС за кво ги докара тези бежанци,да ги храни ли.Русия и Китай като някои селдки богаташи бързо се самозабравиха.И тук не става въпрос за туй-онуй,става въпрос че едната цивилизация е по развита от другата.Кво да напрайм.
20
0
 
12
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?------Нищо!Риторика на импотенти!!!!
19
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Нова ракета!
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДебелакА трябва да си ходи...Петрол - Саддам/лош/ -отиде си, Кадафи/лош/-отиде си , Асад/петриол/- не можа да си отиде, СА крал/добър/ - не си отива,Катар/добър/ - не си отива, в името на демокрацията.СК /лоша/ ..какво има, че да си отиде? А, Китай и Русия. Да си ходи!Лош!
17
3
 
21
 
! Отговори
Какво да очакваме преди 6 години
Краварите нападат само невъоръжени и то в гръб. Сега пак ще вият по медиите до следващия ракетен салют.
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са сила с малко мозък и надменно чувство за световно превъзходство. Има много резолюции и конвенции за ненамеса във вътрешните работи на суверенните страни, които сащ грубо потъпкаха та не са пример за подражание за спазване на правила.
15
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Има световна резолюция , която забранява разработването на ядрено оръжие. Как не го разбрахте толкова години ? Това е се едно да нарушаваш законите в страната си. Кое не е ясно ? Точно го каза СК е куче ...А лъва е съвсем друг. Изстрелваш ракети всяка седмица срещу суверенна Япония ? Това ли оправдаш или какво ? САЩ също имат ракети и те ли да стрелят над България по една и да ви гледат сеира ??
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и да има ядрена глава СК ...Какво ще стане след първата пусната ? Агресията срещу нея , ще е убийствена . Ще полетят десетки ядрени и водородни бомби към острова . Стотици самолети , ще пускат бомби на всякъде и после какво ? Ще изпепелят цяла СК и всичката радиация , ще залее света . ДебелакА трябва да си ходи, защото, не мисли трезво и адекватно.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой кого провокира обаче? Ако дразниш кучето - то лае. Ако прекалиш, може и да ухапе. Разумно ли е тогава това поведение?
12
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ, ЮК и Япония се държат разумно и отговорно. Но ако целия свят продължава да търси интрига с думи като по-долу , кой какво е показал и кой го е страх ...конфликта ще стане. Тогава пак ще има плачещи 70 години. САЩ са огромна сила с необятни технологии и мощ ...не е разумно да ги подтикваме към ескалация . Днес видяхме , че Япония и ЮК вече са изнервени и на ръба да отговорят на провокациите .
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?Как какво?- Още една ракета!
10
0
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Охкане, пъшкане, заплахи и нищо друго.
9
7
 
18
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Това е защитна реакция от страна на С Корея,те не заплашват никой полужението беше времено спокойно докато САЩ и Ю Корея не започнаха пак с учения и провокаций.
8
2
 
28
 
! Отговори
редник преди 6 години
До 7 Добре добре :) като пораснеш ще станеш президент на САЩ и тогава ще бомбиш на воля който не ти харесва ! Сега си пусни още едно холивудско филмче и си папкай пуканките! :)
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7 АнонименАбе защо не си изпиеш хапчетата и да си лягаш ами се занимаваш с неща които не са за твоя детински мозък .
6
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП Е НАЙ-СТРАХЛИВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ПО-СТРАХЛИВ Е И ОТ ОБАМА :DАЗ ДО КРАЯ НА ТАЗИ СЕДМИЦА БИХ Я БОМБИЛ СЕВЕРНА КОРЕЯ! И КАТО СЕ ИМА НА ПРЕДВИД КАКВА МОЩ СА САЩ ЗА 1 ДЕН ЩЕ ИМ ГРЪМНАТ РАКЕТИТЕ ПОДВОДНИЦИТЕ И КВОТО ДРУГО ИМАТ!!!АКО ЮЖНА КОРЕЯ БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ СВЕТА ЩЕ ГО ПРЕЖИВЕЕ :DЖЪЛТИТЕ СА С НАЙ-ГОЛЯМ БРОЙ ОТ ОКОЛО 3 МИЛИАРДА!! И СТО МИЛИОНА ДА НАМАЛЕЯТ ПАК ЩЕ СА ПЪРВИ ПО-БРОЙ!!
5
4
 
25
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Северна Корея е задният двор на Русия и Китай ... кои ли иска да се намъкне там?

Спонсорирани публикации