Началото на края! Wizz Air пускат вечерен полет до Лондон

Според тях случаите на свалени пътници са "няколко"
31 авг 2017 16:37,
25
Началото на края! Wizz Air пускат вечерен полет до Лондон
Снимка: Reuters

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че работи усилено, за да спре "лавинообразния ефект" с пасажерите, които вече три дни не могат да се доберат до Лондон, а имат закупени билети.

Унгарският авиопревозвач пише в позиция до медиите, че от началото на тази седмица полетите на Wizz Air от София до Лондон - Лутън регистрират изключително нисък процент на неявили се пътници.

"Това доведе до няколко случая на дублиране на местата, които при последваща резервация на пътниците за нов полет започнаха да се натрупват, засягайки все повече полети и пътници".

Още по темата

Припомнями ви, че до днес пасажерите, които бяха свалени от полети на авиокомпанията, набъбнаха на 40.

Wizz Air настояват в позицията си, че си позволяват известно надвишаване на броя резервирани места (overbooking) на най-популярните маршрути, за да предоставят възможност на повече пътници да пътуват и да избегнат наличието на празни места, ако пътник не се появи.

"Случаи, в които всички пътници се появяват за своя полет, са прецедент и при подобна ситуация доброволци сред пътниците получават допълнителни ползи срещу съгласието си да пътуват по-късно, или пътниците, които са се чекирали последни, се регистрират за следващ полет и се компенсират съгласно законодателството за правата на пътниците. При подобни случаи местен представител на авиокомпанията предоставя на засегнатите пътници информация за техните права (също и в писмена форма), както и за възможностите за резервиране на място за тях на друг полет. Правилата за компенсация са определени в Регламент 261/2004 на ЕС, който Wizz Air винаги спазва стриктно", категорични са от авиокомпанията.

Wizz Air допълва, че ряботят усилено, за да намерят решение на проблема, затова ще пуснат допълнителен полет София – Лондон Лутън със свой резервен самолет, базиран в Будапеща. Очаква се полетът да тръгне от Летище София тази вечер в 21:30 ч. местно време.

"Wizz Air искрено се извинява на всички пътници, засегнати от ситуацията с дублираните места на Летище София, и полага всички възможни усилия да им осигури не само приятен престой на летището, но и да съдейства за удовлетворяването на всички техни нужди", заключават от унгарския авиопревозвач.

Позицията им идва час след като трапспортния министър Ивайло Московски нареди проверка за свалените пътници на Wizz Air и обяви, че ще искат разрешение от Унгария за пълна проверка на авиокомпанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ги бърка Wizz, че шяло да има свобони места, след като билетът се заплаща предварително?
19
0
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
Я сега да видим, какво става с българия еър, днес 1.9.2017? нещо не мяркам новини?
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уизеър стават все по-нагли към пътниците си! Почти всеки път като пътувам с тях, си казвам - това е последно. Но след този случай вече брутално ме загубиха като клиент. Те май твърде си повярваха и просто преминаха границата, след която започва гаврата с клиента. А клиентът колкото и да е търпелив, в един момент казва: айде, сиктир! И повече НИКОГА не се подлъгва. Е, уизеър, считайте, че аз съм един такъв клиент.
17
2
 
11
 
! Отговори
Найденов преди 6 години
Или аз съм ***, или обяснението на wizzair е тъпо, даже супер тъпо!!!"Случай, в които всички пътници се появяват за своя полет са прецедент"!!!!!!! Моля???????? А за кой полет да се явят ако не за своя? Излиза, според логиката на тия, че примерно 40 пътници си купуват билет и ей така, в последния момент, решават да не пътуват а парите им да отидат на вятъра!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или наистина както пишеше някой в коментарите, им се е развалил самолета летящ тази дестинация (или някой друг голям) и са го сменили с по-малък който просто не може да поеме толкова хора. Освен това вероятно трябва да си преосмислят процента за overbook - досега когато съм се чекирала късно през сайта им е имало максимум 1-2 свободни места. Т.е. единствените хора, които няма да излетят са тези, които имат проблем с транспорта или сериозен неочакван проблем. Няма как това да са 10%. Макс 5%.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази случка според мен няма как да е случайна. Някой е извършил някаква злоупотреба със системата за резервации и затова изведнъж са се оказали с толкова много хора без места.Тази година летя с тях доста и досега не съм виждала скандали на летищата заради това.Дали не са им хакнали сайта и затова да са тези драми? Което е огромен проблем, защото там се пазят личните данни на всички летели, както и кредитните карти на много.Поне за мен е мистика как се е стигнало до 20 човека overboок. Много са.
14
3
 
7
 
! Отговори
Bazya преди 6 години
Кой пък е хукнал за Лондон след Брекзит и 2лв. паунд...
13
4
 
16
 
! Отговори
дядото с тоягата преди 6 години
Не ги мислете Wizz-ъ...бълха ги ухапала... имат пари да платят компенсации на целият китайски народ.За съжаление на "разбирачите" в сайта до 10 години в Европа ще летят само Wizz,Ryanair и Easyjet, а тези дето не се качват повече на нискотарифни авиокомпанийки ще пътуват с автобуса
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"които вече три дни не могат да се доберат до Лондон, а имат закупени билети."А преди няколко дни тука разни ка уни обясняваха как това били лъжи разпространявани от националния превозвач.
11
4
 
10
 
! Отговори
az преди 6 години
Тия се уплашиха от цялостната проверка пуснаха този вечерен полет. Кой знае колко още шашми правят иначе, щом се уплашиха.Този вечерен полет ще кацне в 01.00 и само такси те оправя после или близък роднина.Затова си купувайте транспортна застраховка, когато ползвате ниско качествени компании и летите особено към Източна Европа.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Летял съм с тях само 2-3 пъти, когато се налагаха спешни командировки и това бяха единствените директни полети. Билетите, купени в последния момент, си бяха на цени от порядъка на 300 евро, обслужването зле и се заклех, повече да не вземат и стотинка от мен. Случва се да се продадат повече билети, обичайна практика е, да, но чак толкова повече билети е абсурдно.
9
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътувайте с Тюркиш аирлинес.
8
5
 
11
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Тези да не разчитат на неявили се пътници, кой *** ще си купи билет и няма да дойде?
7
5
 
14
 
! Отговори
:):) преди 6 години
мошенници, но къде е държавата да защити гражданите, кво и дреме, некви тръгнали за Лондон...
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Wizzzzzzzz,да не забравите да писните билети и за "резервния "полет ?!?)))))))))))))))))
5
2
 
43
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Лакомията няма край.Нали билетите са закупени за този полет и да не се явят..парите са взети от компанията..какво е това презастраховане не е ясно.Сигурно ще пътуват прави.....
4
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Летете с Ryanair, хора. Много по-добри и евтини са от тея. Това е директно от сайта им: corporate.ryanair/about-us/passenger-charter/-Ryanair is the only airline in Europe that does not overbook its flights; therefore Ryanair has eliminated the possibility of passengers being denied
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гадна работа, дано имат застраховки някакви хората и да искат обезщетения също от уиз
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да правиш презаписване на места ,точно в края на отпуските ,и то за посоката в която хората се прибират,за да работят си е лекинко....простотия !
1
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
63 случая за 2 дни няколко ли са ?!? трябва една солена глоба да им се наложи за всеки оставен пътник или да трябва да му платят да лети с друга авиокомпания в същия ден!

Спонсорирани публикации