Новите технологии в ютилити сектора: Навлизат все повече IT услугите

ЧЕЗ ИКТ е създадена за предоставяне на услуги в областта на информационните технологии
Обновена: 31 авг 2017 16:56 | 31 авг 2017 16:33,
4

IT и ютилити браншът са тясно свързани. Доскоро ютилити компаниите не бяха от първите, които внедряваха каквито и да са технологични промени. Това каза Цветанка Георгиева, изп. директор на ЧЕЗ Информационни и комуникационни технологии България, в Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това е доста консервативен сектор", каза Георгиева.

"Едва последните проучвания показват, че новите предизвикателства във връзка с либерализирането на пазара - динамичните законови промени, непрестанно нарастващите изисквания на потребителите на тези услуги - изискват секторът да се приспособи. Този сектор като такъв, който едва ли не последен въвежда технологични промени, се очаква до две-три години да стане един от секторите, които най-бързо ще станат пионери във внедряването на новите технологии", допълни още тя.

ЧЕЗ ИКТ е една от най-младите фирми в групата на ЧЕЗ България и е създадена във връзка с промяната на модела за предоставяне на услуги в областта на информационните технологии за групата на ЧЕЗ, предимно за обслужване на клиентите в рамките на групата в България.

"Стартирахме 2015 година с един стратегически проект за прехвърляне на всички корпоративни, информационни системи от Чехия в България, което бе първото голямо предизвикателство за нашата голяма фирма. Последната фаза на проекта приключи тази година и вече можем да кажем, че всички информационни системи - корпоративни и локални - са в България. Обслужват се от колеги от България и партньорски организации, всичко на местно ниво", каза Цветанка Георгиева.

Какво наложи създаването на компанията? Какво представлява новият модел на обслужване на клиентите на компанията? Как дигиталната трансформация ще даде ново оръжие на бизнеса?

Повече по темата - във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ютия ли ти сектора?
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не е готова за IT услуги. Не ѝ и трябват такива ...
2
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Ютилити сектора...... Да ви имам секторите, да ви имам!!!!!!
1
0
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
даааа ЧЕЗ, само че като ти дръпнат шалтера и им се обадиш за оплакване и ти казват, елате в офиса да си попълните молба,това е единствения вариант в 21 век за да подадете оплакване .... Стига сте ги толерирали тези некадърници, ами ги задължете да е всичко електронно и ако не е, да има глоби всеки месец до въвеждането им, като се увеличават постоянно! Само така че помислят за клиентите си и да си оправят тока, а не 10 година в софия да спират тока за да си разреждат старите "кондензатори"

Спонсорирани публикации