Мобилни екипи ще посредничат между бизнеса и безработните

Агенцията по заетостта ги праща във всички регионални служби
19
Мобилни екипи ще посредничат между бизнеса и безработните
Снимка: архив, БулФото

Мобилни екипи във всички регионални служби по заетостта започват работа от днес. Те ще посредничат на ключови работодатели в регионите на Бургас, Варна, Ловеч, Монтана, Русе, Благоевград и Хасково за набиране на кадри.
 
Идеята на Агенцията по заетостта за създаване на подобни мобилни групи в цялата страна е следствие на успешните резултати, реализирани от пилотните проекти в София и Пловдив, съобщиха от Агенцията.

За една година, откакто моделът се прилага, са проведени над 1 400 срещи с работодатели, в резултат на което са заявени над 14 122 свободни работни места. Това е помогнало на 10 330 души да започнат работа чрез посредничеството им.
 
Във всеки мобилен екип ще има експерти от различни сфери, в него ще участва и по един представител от всяко бюра по труда в региона.

Основната задача на трудовите посредници от екипите е да посетят на място работодателите и да осъществяват връзката между тях и търсещите работа, познавайки добре спецификата на местния трудов пазар и техните конкретни потребности.
 
Чрез дейността на мобилните екипи ще се проучват и бъдещите потребности на работодателите от кадри и обучение на работниците и служителите им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-безполезната агенция в държавата. Закривай!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така се е родила мафията ,като посредници между рсбдатела и синдиката.на пристанището
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мобилните екипи ще съдействат ли работодателите да не изнудват работниците да работят по 6 дни седмично, по 12 часа на ден, без отпуски и болнични и за по 450лв. заплата???Щото все разправят че имало много работни места, ама никой не казва че в 95% от случаите, са точно такива
14
2
 
12
 
! Отговори
к преди 6 години
Аз пък искам от бюрото по труда да не ми намира каква бъде работа и да отбива номер.Осигурявал съм се 15години на максимум и да бъдат така добри да не ми предлагат работа за няколкостотин лв/месец.Обезщетението ми е 1600 и се опитват да си го спестят.Ама като ми вземаха осигуровките не реваха.....
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобчоНяма как да си работодател, мойти момче а в бюро по труда си стъпвал само за да си поддържаш регистрацията като безработен. От никое бюро няма да ти кажат, че няма как да ти помогнат и няма да ти изпратят само един човек.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже събери си версиите . Измислили нова форма за създаване на безделници . Скоро не само работници , но и работодатели няма да има в тази територия . Само държавни служители . Ама кой ще ги храни ?
11
3
 
11
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Тия ще ме уморят. Отивам аз като работодател в бюрото по труда и търся общ работник. 5 човека започват да ме убеждават, че няма как да ми помогнат???!!!WTF?? Ама нали сте бюро по труда?? Както и да е, след дълги молби от моя страна казват, че ще се "опитат" да помогнат. След три седмици ми за общ работник ми пращат една леля с 11 златни пръстена и още злато по уши и врат, работила само секретарка цял живот....
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекетьорите на ГЕРБ ще търсят работници на Киро Гела за 300лв. месечно. Мобилно с бухалки и цаци.
9
1
 
9
 
! Отговори
От дек на дек? преди 6 години
Даааа,мобилните ще посредничат, а гербераските НАП-аджийки ще напъват производителите на суджук.
8
1
 
7
 
! Отговори
като при форд преди 6 години
мпбилните екипи на жандар мерията?
7
1
 
8
 
! Отговори
same преди 6 години
''За една година, откакто моделът се прилага, са проведени над 1 400 срещи с работодатели''Долна лъжа !
6
2
 
11
 
! Отговори
пфф преди 6 години
10330 намерили работа за 1400 срещи: 7.37 човека средно на среща. За тези 7.37 човека са били командировани поне толкова "експерти" които ще получават командировачни и ще спят на хотел. Отделно се ангажират хора от локалните бюра по труда както и зали, където да се проведат тези срещи. "следствие на успешните резултати, реализирани от пилотните проекти в София и Пловдив, съобщиха от Агенцията." - при наличие на такива разходи, тези програми са далеч от успешни. Стига харчихте държавни пари!
5
1
 
12
 
! Отговори
ПРЕВОД преди 6 години
Демек Ходят от Двор на Двор и с каруцата викат - Продаваме и Купуваме РАБОТНИЦИ .Смешно е ?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това значи , че идва началото на края на трудовият пазар!Излизат само неграмотници и тъмновиолетови, които освен да държат метла -за нищо не стават!
3
3
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Ами всъщност това значи да..и честно казано практиката е сполучлива..не е задължително да отидат на крак при него.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"срещи с работодатели" -какво значи? че са ходили на крака при "работодателите" да питат нямат ли нужда от кадри...
1
1
 
18
 
! Отговори
експеримайтап преди 6 години
като са експерти защо нищо не работят?не произвеждат продукт.

Спонсорирани публикации