Бум в интереса към селски имоти, търсят ги основно британци

Много предприемачи също инвестират в парцели
Обновена: 4 сеп 2017 08:25 | 3 сеп 2017 22:13, Екип на Bulgaria On Air
31

Бум на селски имоти у нас по последни данни на Асоциацията на българските села. Най-голям е интересът към страната ни от британци. Увеличава се обаче процентът на бизнес предприемачите, които инвестират в парцели на село.

Експертите отчитат, че тази година продажбите на селски имоти у нас се увеличили с 15%.

Покачва се и процентът на чужденци, които идват да живеят на село. Данните сочат, че те предпочитат населени места в близост до културни забележителности.

Цената за декар площ също се повиши. На места тя достига до 2300 лева. Най-предпочитан остава регионът на Пловдив, а с най-слаб интерес е този на Видин.

Вижте повече във видеото и на Bulgaria On Air!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: селски имоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Дедо дедооо преди 6 години
Сам си писал-късмет е, защото "англичанин" не значи нищо. Има английски пияници, има нормални хора, има и възпитани(също като у нас). Съсед на мой близки искаше да има басейн до къщата-ОК. Само че той идва за 2седмици в БГ и е нон-стоп на повече от 3 ракии, а вътре в басейна грачат жаби. Нашите хора чистят бурените в двора и басейна, че не се спи иначе. Въпросният съсед е английски стугаро-фрезист-т.е не е на социални!
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви ти 2300 лева за декар? Това да не е за някое забутано селце до Видин? Колкото повече се доближавате да София, толкова повече нули прибавяйте към тази сума.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До GogoКогато сравняваш забутаните села из Балкана със Слънчака.... :(
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиСтатий е римски император, подобен на Мекиций.
22
1
 
12
 
! Отговори
Директор на Водопад преди 6 години
Навремето идваха чужденци да живеят в България, понеже беше евтино. Вече не е така. Вода, ток, газ, бензин са на западни цени , че и по-скъпи. Храната също. По ресторанти и на почивка стана по-скъпо отколкото в Испания и Португалия. Имотите и цените на строителните услуги и те скочиха. Здравеопазване - мизерно, че и си плащаш , нищо че си се осигурявал. Инфраструктура и нормална градска среда няма. Всеки лъже, гледа те в ръцете. Корумпирана съдебна система и администрация. Затова бягат хората.
21
1
 
9
 
! Отговори
Директор на Водопад преди 6 години
Пак ще си говорим след 10 год. Българските села опустяват и застаряват - факт. Няма вече и англичани. Малкото такива, като поодъртеят и ги почнат болестите, бягат обратно към Англия. То в малките градове взеха да закриват цели училища, че няма деца, какво остана за селата.
20
1
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Лош късмет.В наше село 3 семейства си купиха две съседни къщи,направиха общ двор,още една двуетажна вдигнаха и си стана като имение.Тихи,скромни,добре че знам английски от навремето по корабите и се разбираме чудесно с тях.Чистят,помагат,ние с бабката им даваме съвети за зарзавата и животните.Повечето им гости са други англичани от съседни села.И те добри и мили хора.Просто искат на тихо да си изкарат старините а и с техните пенсии им е идеално тук!
19
0
 
4
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
До Анонимен 21 Този ХА-ХА-ХА наистина е голям ненормалник.Изперкал от злоба комуноид.
18
3
 
22
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Бум в интернет на поръчкови и платени статий
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Както винаги говориш пълни глупости, ама спокойно ние сме ти свикнали.
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме къща в Николаевка и около нас са само англичани вече и честно да ви кажа си личи. Чистят си, косят си, дори помогнаха да оправим пътя. Нищо общо с това което беше преди.
15
5
 
5
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
Някой ги е светнал, че с имота после могат да вземат ЕС паспорт ....за селските къщи иде реч..
14
1
 
7
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Чудесна статия !? Остава сега да разбера ,къде у "мъгливия Албион" 1 /един/ декар обработваема земя /1000 м2 / се харчи за 1082 лири англичански! Завъртял съм някой-друг лев, не са ми ги вземали още телефонни измамници, че ми се прииска да си купя 3-4 декара ТАМ - оттатък Канала. Друго си е, да си под крилото на Кралицата Майка....!!!!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 Абсолтно си прав, даже има британци, женени за ромки.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А добре добре.
11
6
 
19
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
А бе хора,не разбрахте ли че у нас само бо*луците на запада идват....а именно пияници и педофили..... Културните западняци политиците ни ги прогониха,като им обясняваха че е модерно да бъдат ограбени или изнасилени от бенгалския етнос....индийския все тая.
10
12
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
В наше село има 5-6 британски семейства. Абсолютни пияници и безделници. Напълно безполезни за селото. Живеят като затворено общество.Ако изобщо общуват с някого то това са местните роми.Британците са циганофили и предпочитат ромите пред българите. Факт !
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми аз имам имот именно в района на Видин. И какво ще ми пишете фейк нюз че имало бум? Не съм видял англичани. Освен ако за англичани не се броят бивши колонии като Индия и наши граждани, ама от индийски произход?
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'Ние е сигурно!
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро една кметица се оплаквала на брат ми, че всички роуми се изнесли в Дания и нямало кой да цепи дърва на по-възрастните. През 2016 решили частично проблема с приходящи от съседно село, но 2017та и те офейкали. Вика- щом избягаха и те, смятай какво кметство сме!!!! Сега са почти само българи 75++2 много възрастни ци га н ки. Няма кво да се коментира!

Спонсорирани публикации