Експерт по инвестиции: Чужденци да купуват земеделска земя!

Има инвеститорски интерес, а това ограничение пречи
Обновена: 6 сеп 2017 10:27 | 6 сеп 2017 10:15, Камелия Цветанова
32

Забраната за закупуване на земеделска земя от чужденци трябва да отпадне, тъй като в момента има сериозен инвеститорски интерес към България, а това ограничение пречи. Все пак един от основните активи при една инвестиция е земята. Това отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" изпълнителният директор на българската агенция по инвестициите Стамен Янев.

"Българската икономика започва да става все по-отворена. Тенденцията е инвеститорите да се ориентират към по-малките градове в страната, тъй като в големите работната ръка е изчерпана. Това може да развие някои от западналите райони в страната", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Янев това, което правителството може да направи в новия си мандат, е да намали излишните административни пречки, като олекоти тежестта на бюрократичния апарат. По негови думи това е основната пречка за инвеститорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
зжс преди 6 години
До Един българинкакъв българин си ти бе?
5
1
 
7
 
! Отговори
оптимист преди 6 години
и аз чакам чужденците да купуват земя да стана милионер ама те все са измамници
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип, чужденеца няма как да си вземе земята при себе си. Но е важно и какво ще сади там. Дали ГМО култури или плантация от кока. Пък някой да не купи цял град, оправдавайки се със закона
3
14
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Браво! Крайно време беше вече да се говори открито за това, а и не само да се говори а да се действа! Единствените които са против чужденци да взимат нашата земя под аренда и да я купуват са българските чорбаджии изедници! Те по нищо не се различават от "ало" измамниците които карат стари баби да си хвърлят парите през балкона които са кътали под дюшеците - изкупуват земята ни за жълти стотинки а после се возят на Мерцедеси и Беемвета! Защото няма пазар на земята и са монополисти!
2
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз сьм против земя да се продава на турци ние сме малка територия и енецелесьобразно' дьржавата да дава дьрж земя под наем
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя разбирач му е платило някое НПО да лобира

Спонсорирани публикации