Безработицата ни – рекордно ниска, като преди кризата

Най-сериозното предизвикателство са изолираните от пазара на труда
22
Безработицата ни – рекордно ниска, като преди кризата
Снимка: архив, БулФото

В България има наистина устойчива тенденция на спад на безработицата през последните две години. Това коментира заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова пред БНР.

"Имаме рекордно ниска безработица, която ни връща на нивата още преди икономическата криза – 5,9 са последните данни на Евростат", посочи тя.

По думите й независимо, че тези тенденции са постоянни през последните две години, предизвикателствата пред пазара на труда продължават да са сравнително сериозни.

Трябва да осигурим бизнеса и работодателите с хора, които са подготвени веднага да влязат в заетост с адекватни знания и умения да заемат работните места, каза Русинова.

Най-голямо предизвикателство според нея са хората, които дълго време са били изолирани от пазара на труда. Те са и постоянната група, с който МТСП работи от няколко години.

Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси“ е инструментът, който подпомага изцяло националните политики, затова е и най-успешната оперативна програма и в предишния, и в сегашния програмен период, смята Русинова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари