Българо-руската дружба в туризма - в пълен подем!

Ангелкова съобщи: Ще развиваме заедно различни форми на туризъм
Обновена: 12 сеп 2017 14:25 | 12 сеп 2017 13:37, Веселина Йорданова
68
Българо-руската дружба в туризма - в пълен подем!
Снимка: Министерство на туризма

Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, а постигнатите през тази година резултати се очертава да надхвърлят рекордните от миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Олег Сафонов -  ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация. Разговорът се състоя в китайския град Чънду в рамките на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към ООН, съобщиха от министерството.

Министър Ангелкова подчерта, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и съобщи, че за периода януари-юли 2017 г. туристите от Руската федерация у нас са близо 365 хил. и това е близо 2% ръст в сравнение със същия период на миналата година. Само през юли Русия заема второ място в класацията за входящ туризъм в страната ни с общо 155 хил. посещения.

През 2016 г. България получи наградата на National Geographic travel-Русия за най-добро направление за семейна почивка на руските туристи. Николина Ангелкова акцентира, че министерството работи много успешно с туристическите администрации не само на Москва, но и на редица руски региони, особено Уралския край. 

Олег Сафонов благодари на българското правителство, лично на премиера Бойко Борисов и на министър Ангелкова за бързата им реакция при настъпилите форсмажорни обстоятелства с руски деца в някои лагери по Черноморието. Става дума за случай от месец юли, когато след внезапна смърт на собственик на лагер "Чавдар" в Обзор се оказа, че банковите му сметки са изпразнени.

Компетентните органи работят ефективно и в резултат децата са изкарали добре почивката си и се прибраха без проблеми в родината, поясни днес Сафонов.

Министър Ангелкова увери, че освен масовите форми на почивка двете страни имат голям потенциал да развиват успешно и балнео- и СПА и религиозния туризъм. Съвместно с руските партньори започваме реализацията на поклоннически маршрути.

Ще задълбочим партньорството си и за развитието на детския и санаторно-курортния туризъм, в който Русия има големи традиции и си партнира с Европейската СПА асоциация. Ангелкова изтъкна значението на увеличаващите се руски инвестиции в България и даде за пример уникалната за района на цялото Черноморието ледена пързалка в Кранево, където чудесно се съчетава летен туризъм със зимни и плувни спортове.

Олег Сафонов изрази задоволство, че морето на България е много чисто и предлага чудесни условия за почивка. За разлика от други страни тук не е имало бум на рота вируси, а страната е известна сред руснаците като сигурен и спокоен маршрут. Това е факт благодарение усилията на правителството да гарантира спокойствието на туристите и изградените пречиствателни станции, обобщи министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Йордан Иванов геоло преди 6 години
Има огромни запаси от лечебни минерални води. Можем д а превърнем с около 1 000 000 000$ БЪлгария в целогодишен курорт..
64
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
Имаме огромен резерв.. Поне 15 000 000 руснаци можем да лекуваме годишно с кеф в БЪлгария..За сиожаление терористи от МВНР чрез нагло вредни визи ни цакат след 2000 година с десетки милиарди долари годишно..НА практика посолството в МОсква работи под контрола на турски бизнес среди
63
0
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
...че не са братушки е ясно....АМА ЩОМ ПЛАЩАТ С ДОЛАРИ И ЕВРО ---ДА ИДВАТ ,БЕ...!ЗА КАПИТАЛИСТА , КОМУНИСТА С ПАРИ.....Е ПОЛЕЗЕН ДОРИ!Я , ЩО НАШИ БЪЛГАРИ С ПАРИ .....СА У ФЛОРИДА.....!!!ДА НЕ МИСЛИТЕ , ЧЕ ПАРИТЕ ИМ СА ОТ ЗАПЛАТИ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА...
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе що не пишат нищо за забраната за майчин език в украйнасега нашите трябва да учат на един измислен диалект на който няма написано нито едно известно произведение да не говорим за наука- дето нямат термини ощенашите патриоти и бянкянското ц.игане мълчат като бити г.ъ.з.овезаради украйна ни прецакаха с газа - за да има транзит през неяа сега се гаврят с нашитещо орбан не се е родил тука да да си имаме и ние истински патриотиа не близачи на краварски за.дни.ци дето са чели само винету
61
2
 
3
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 6 години
Отлична новина! С удоволствие продължаваме да работим за още по-тясно и по-успешно сътрудничество с братушките.
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тоя пълен подем на вечната дружба в най скоро време ще се окажем в положението на Украйна.
59
3
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
През 80-те девочките за бутилочка "Слънчев бряг" вършеха чудеса в леглото!
58
9
 
6
 
! Отговори
номер2 преди 6 години
Тая, изрусената кака, че е ***, *** е! Лошото е, че е продажна! Ние, българският народ, не искаме руснаци на наша теретория!
57
8
 
5
 
! Отговори
хах преди 6 години
Както винаги налазват шизофреници. Защо просто вместо да коментирате не си хванете еднопосочен билет за райската земя на Майка Русия? Оставете ги еврогейовете и бежанците да си гният и мизерстват там на Запад...
56
6
 
8
 
! Отговори
А преди 6 години
До Един българинпри комунизма беше гадно.Нито знаеш, нито си живял по времето на комунизмаА бе нали плюете пенсинерите, че, в огромната си част, гласуват за БСП-то, т.е. за комунизЪма? Точно възрастните са живели и в двата строя и те са верният критерий кой строй е по-приемлив за обикновения човек. Нямало свобода и банани. Е, сега има банани и свобода на придвижването, но колко имат възможност да се възползват от тази свобода да почиват на Малдивите, а не свободата да ходят аргати в ЕС?
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
построиха 4 американски бази, нарязаха заводите и се бият в гърдите - *** демократ. Я марш бе ***
54
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Девушка заработала." - Что скажеш?
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "49-тото"Пиши на бългаски *** нещастен! Продадохте БГ-то за "жълти стотинки" и пак ви е малко!90% от коментариите в сайта са платени (оплаченые) ... Вы сами знаете от кого и откуда;)
52
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре..но сега да погледнем и към скандинавските туристи.тяхната кокошка снася златните яйца, не руската.
51
7
 
4
 
! Отговори
Гонтеер преди 6 години
Баасииии..тая е толкова грозна че чак плаши беее...С объркания ген комунгягите е така,и грозни и проозди!!Ама тая. Баси и монстера.То Цецко Цачев изглежда,като Мерилин Монро пред тая бе..това последбото бяха "силни думи".Но на кушията в Гурково,таз ще обере всички награди!!!!
50
13
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 51Вече съвсем го подкарахте през просото и пишете каквото ви дойде наум, всякакви измишльотини, само и само да омаловажите факта, че при комунизма беше гадно.Нито знаеш, нито си живял по времето на комунизма и не знам защо ти отговарям - само си губя времето.Върти, сучи, не можеш да изкривиш истината. Прочее, и тогава имаше Арменски Поп и се оплаквахме главно на него. А проява на кощунство и дебелоочие е да се подиграваш със жертвите на комунизма!!! Но всичко се връща...
49
1
 
1
 
! Отговори
до СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Селянин си си....при това от не най-умните...Приеми го...и няма всеки път да настъпваш мо тиката!
48
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин"Няма да описвам бунгалата в които се гъчкахме, че да не вземе някой надъхан комунист да ми нaплякa набързо още минуси затова че не съм доволен от комунизма."Забравил си да споменеш, че ако тогава някой демократ се оплачеше от отвратителните комунистически бунгала по курортите веднага го арестуваха и го пращава в Белене кдъето го убиваха и го даваха на прасетата.
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според НСИ българите ходят почивка средно за 2,5 нощувки. От както България премина на евроатлантизъм, освен че населението на България силно обедня, наетите в частния сектор практически нямат отпуска и не ползват болнични, от страх да не изгубят работното си място. Българите използват само почивните дни да отидат някъде на почивка и задръстванията към Гърция се сочат за пример как благоденствува българина.
46
7
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Е добре, какво съм написал, което да не е вярно?Напротив, както някои правилно отбелязваха по такива теми, навремето ходих с нашите на море със служебни карти които обикновено бяха по две седмици, или 14 дни.Няма да описвам бунгалата в които се гъчкахме, че да не вземе някой надъхан комунист да ми нaплякa набързо още минуси затова че не съм доволен от комунизма.С чехкините и унгарките по улиците на Приморско и Китен буквално си търкахме задните части, толкова беше фрашкано с тях!

Спонсорирани публикации