Кой си купува облигации със 100-годишен падеж

Всеядни ли са институционалните инвеститори
15 сеп 2017 22:45, Екип на Bloomberg
10
Кой си купува облигации със 100-годишен падеж
Снимка: Freeimages.com

Много интересни са тенденциите при дълговите инструмени. Виждаме как продължаващата криза и ниските лихвени равнища, които имаме в последните години, карат инвеститорите да взимат малко странни решения. Това каза Кирил Григоров, Българска агенция за кредитен рейтинг, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Григоров коментира какво се случва на дълговия пазар на фона на новината, че Австрия пласира 100-годишни държавни облигаци - емисия в размер на 3,5 млрд. евро. "Например инвеститорите, които са решили да инвестират в 100-годишни облигации, няма да доживеят падежа, за да видят резултата от своята инвестиция. Разбира се, това са институционални инвеститори. Те са изкупили тези облигации. Но въпреки това тенденцията е много интересна".

Каква е целта на такава инвестиция? Защо насочването на инвеститорите към подобни инструменти говори и за цялостна политическа нестабилност в световен мащаб?

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
франц преди 6 години
Преди 100 години Австрия е била център на Австро-унгарската империя. Велика Сила.Пък сега на територия е по-малка от България.Та кой знае.
9
0
 
2
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Ти си некомпетентен. Авсрия е първата в Европа с такива облигации, които свободно се търгуват. Няма друга страна също с 3 милиарда емисия.
8
1
 
11
 
! Отговори
Некомпетентни сте преди 6 години
Никой не купува облигации за да чака падеж, те се търгуват и с цел препродаване. Освен това Автстрия не е първа, която емитира такива облигации. Съществуват и безсрочни-консоли - тях да не би някой да ги чака до падеж.
7
6
 
18
 
! Отговори
Оо,Вие пък преди 6 години
Сте се загрижили за Австрия.Австрия ще си я има и след сто години, но България няма да я има. Това е лошото.
6
3
 
11
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Капитализмът си отива, спете спокойно деца.
5
1
 
13
 
! Отговори
Elon преди 6 години
Селинджьри това означава че западналите са фалирали
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всеядни ли са институционалните инвеститори"Институционалните инвеститори не оперират със собствени пари. Т.е многат да си позволят да правят всякакви грешки и простотии на гърба на акционерите, собствениците на дялове или пенсионерите (при пенсионните фондове)
3
4
 
19
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Много е зле този "експерт" - никой не чака падежа, по някое време ги продават на някой друг, който после продава на някой друг, и те така...Ама какъвто ***, такива и експертите му...
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще я има Австрия след 100 години, само Ким ще каже.
1
1
 
20
 
! Отговори
Имат-купуват преди 6 години
Каква е, каква е целта........да се запази семейният капитал за внуци и правнуци! Евро, $, Йени, Рубли са хартия, злато-???? Хората с мноооого капитал са мнителни и с право. Явно Австрия ше я има и след 100год.

Спонсорирани публикации