По-силен ли е ЕС след посланията на Brexit?

Огнян Златев с коментар пред Bloomberg TV Bulgaria
15 сеп 2017 21:45, Екип на Bloomberg
10
По-силен ли е ЕС след посланията на Brexit?
Снимка: Freeimages.com

Юнкер отправи призив към страните от ЕС, които спъват приема на България в Шенген. Не е нещо ново изявената подкрепа за приемане на България в Шенген, изразена по време на годишния доклад на Жан Клод Юнкер за състоянието на ЕС. Това каза Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Европейската комисия и специално председателят Жан Клод Юнкер не веднъж са заявявали, че от гледна точка на ЕК България и Румъния са изпълнили всички формални, технически критерии за членство в Шенгенското пространство. Това бе един негов силен призив по-скоро към правителствата на някои членки на ЕС, които все още имат някакво специално отношение за това да блокират за момента членството на България".

Има опити да се обвърже членството на двете страни в Шенген с напредъка в областта на борбата с корупцията и организираната престъпност, но позицията на ЕК е, че на базата на критериите за приемане на всички останали страни членки на ЕС, България и Румъния вече са се справили с тези изисквания.

Кога и как предстои влизането на България в монетарния съюз? По-силен ли е сега Европейския съюз след посланията на Brexit? Какво вещаят за Европа петте сценария на Бялата книга? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Танев преди 6 години
Загубата на 40 милиарда евро, внасяни от Великобритания, сериозно разлюля Евросъюза. По-скоро 20 милиарда, защото 20 милиапда се връщаха във Великобритания под формата на програми- Но тези 20 милиарда се изгубиха. Затова бе този рев срещу Британците.
4
7
 
9
 
! Отговори
Камен преди 6 години
ЕС сега, след реакцията на Германия, Холандия, Австрия и Финландия по отношение на България, Румъния и Хърватия е много по-слаб. Преди аз бях твърдо ЗА ЕС. Сега аз имам основателни съмнения за статута на страната ми и моят личен статут в този съюз. Вярвам, че много българи и румънци са в същата ситуация. Предполагам така мислят и много поляци, унгарци, чехи, хървати. Ние със сигурност можем да се справим и без ЕС!
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е по силен сега със свалени ***, наведен срещу терористите ( инженери, доктори, архитекти, ...) под девиза " нас не ни е страх" .
2
3
 
4
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
ЕС - всеки срещу всеки, в краен случай един срещу всички.
1
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемането на България ще девалвира евросъюза даже повече от Брекзит. Еврото ще падне до нивото на некачествения герберски асфалт.

Спонсорирани публикации