Трябват промени на туристическия имидж на България

Даниела Стоева пред Bloomberg TV Bulgaria
15 сеп 2017 14:21, Екип на Bloomberg
3
Трябват промени на туристическия имидж на България
Снимка: Pixabay

Безспорен факт е, че има ръст на туристопотока към България и това е тенденция от миналата година - между 8-9%, но това не е новина. По-интересно е как се интерпретират цифрите. По-важно е защо се стига до този ръст и да си направим изводите как да планиране от тук нататък туристическия бизнес. Това каза Даниела Стоева, Асоциация на българските туроператори, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Турция вече не е атрактивна, курортите в северноафриканските страни - също. Така че, България заедно с Испания и Португалия преживява бум на туристопотока".

"Трябва да акцентираме към традиционните европейски държави. За да привлечем качествени туристи трябва да променим продукта си - оригинален и автентичен. Такъв не може да бъде морския туризъм".

Факторите, благоприятстващи ръст в туризма в България, са на първо място геополитическата обстановка, каза гостенката. По думите й друг фактор представлява ръстът на нискотарифните полети до София. "Има и закономерна цикличност в търсенето на дестинациите, която се повтаря през седем до десет години и след това има лек спад".

"Другото немаловажно е, че по принцип туризмът бележи ръст в световен мащаб - ежегодно се увеличават световните пътувания".

Какво куца на рекламата на България като дестинация? Нереалистично ли е тълкуването на данните за българския туризъм? Как да се отървем от имиджа на България като нискобюджетна дестинация? Отразява ли се този имидж не само върху морския туризъм, но и върху културния? Трябва ли да гледаме към Поднебесната империя като възможност за българския туризъм? Какво да очакваме от зимния сезон?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Xnqop преди 3 години
Reklamiraite ne samo bg aslani, ami i bg krokodili, bg elefanti, bg zebri, bg gazeli, bg girafi, bg nosorozi, bg hipopotami, bg anakondi...bg pirani, bg akuli...bg pingvini, bg tuleni...bg divi kucheta po ulicite...
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и бежанците бягат от БГ , вие за туризъм говорите, такива жестоки, бездушни хора са българите, исторически и духовно невежи - голямата част от тях.