Фалшиви новини – фалшиви очаквания. А това удря и бизнеса

Пример за това е отношението към компаниите, предоставящи комунални услуги
21 сеп 2017 21:49,
21

Фалшивите новини създават фалшиви очаквания и вярвания, а това влияе върху бизнеса – как той ще се позиционира в обществото, дали ще е успешен, дали ще продава, дали ще заслужава уважение, дали ще му вярват. Това коментира Мария Дойчинова, ръководител направление ПР и комуникации в ЧЕЗ България ЕАД, пред Bloomberg TV Bulgaria.

Като пример за такъв тип новина тя посочи насаждането на негативно отношение към компаниите, предоставящи комунални услуги.

"Винаги се създава усещането, че те лъжат и надуват сметките. Такива обществени нагласи оказват определен натиск върху институциите, вследствие на което пазарните условия се влошават за компаниите. А те започват да получават по-малко приходи и следователно - услугата им не може да се подобрява. И тогава клиентите са недоволни. Получава се един порочен кръг", заяви Мария Дойчинова.

Като позитив Дойчинова посочи, че се полагат все повече усилия от страна на компаниите да обясняват и посочват истината. А те, според нея, трябва да опровергават абсолютно всичко, което е невярно за тях.

"Много е добро това, което медиите възприеха - една принципна позиция да отсяват фалшивите новини. Вероятно трябва да се вглъбим в етичните правила", коментира още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
17
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Ако кръчмата каже: "Дай пари за инвестиции, ще искам акции". ЕРП-тата официално искат пари за инвестиции от абонатите си, но не им дават акции. Банката ще даде ли пари за инвестиции на ЕРП-тата, ако поискат от банка или инвеститори?
17
0
 
17
 
! Отговори
йокин преди 6 години
Не забравяйте,ВИК,Кауфланд,лидл,и сички хранителни вериги.Надуват,цените,а после-20,30,50пр.намаление,уж де.
16
0
 
20
 
! Отговори
ПЕНЙО преди 6 години
ФАЛШИВ БИЗНЕС, ФАЛШИВА ДЪРЖАВА
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимо преди 6 години
Няма новини които оповестени да бъдат толкова точни, че да убият душата на очаквания трик.
14
1
 
18
 
! Отговори
Pesterska Meka преди 6 години
Ama ot falshivi praznici bulgarite ne revat...
13
0
 
18
 
! Отговори
Ач преди 6 години
А не вуе зимата сметките за ток са една минимална заплата,хората масово студуват.Аз съм с камина и радиатори и пак плащам 200лв ток .Комшиите са на ток и са на 400лв ток и то само след работа се топлят....
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НИМА ЛЮТЕНИЦАТА СЪДЪРЖА ДОМАТИ? В НЕЯ И ЧУШКИ НЯМА. САМО БОЯДИСАНО НИШЕСТЕ И АРОМАТИ.
11
0
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Чекай да видя дали правилно съм разбрал - "фейк новини" са тези изразяващи недоволството на масовия потребител от раздутите цени и безобразното качество на услугите предлагани от комунални фирми-монополисти като Енергото и фирмите на Румен Вълка? Аааааа...затова той заавлията си купува Бугати Верон....щот цените му са съобразени....ясно!Разбрах ! И Топлофикацията в София ...и тя
10
1
 
19
 
! Отговори
Newstrue преди 6 години
жената се е объркала тотално или не знае за какво говори, фалшиви новини няма, по скоро в медиите се забелязва масова некомпетентност по въпросите и най вече те са станали пропагандни институти на политическата прослойка и работят по поръчка от вождовете и
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mundus vult decipi, ergo decipiatur.Светът иска да бъде лъган, затова нека бъде лъган.Римска мъдрост.
8
0
 
26
 
! Отговори
1 преди 6 години
За да се преборим с фалшивите новини ни трябва министерство на истината !Мария Габриел ще създаде едно за нас. Новото министерство ще работи под следният надслов: "Алгоритмичната истина - най - голямата истина"
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото е фейк, че лютеница съдържа хероин,толкова е фейк и, че лютеница съдържа домати.Лъжливите реклами не са ли фейк, госпажа?
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FALSHIVA NOVINA E ,CE CLENOVE NA GERB UCASTVAT V KORUPZIONNI SHEMI.FALSHIVA NOVINA E ,CE NARODA OBICA I VYRVA NA GERB.FALSHIVA NOVINA E ,CE BSP SE E PROMENILA--VECE ZASHTITAVA BEDNITE.FALSHIVA NOVINA E CE PATRIOTARITE SA BALGARI.
5
0
 
24
 
! Отговори
mgs преди 6 години
До 2като ходиш до кварталната кръчма искаш ли да и вземеш акции, че пиеш бирата там. И тя е локален монопол, щото като се напиеш не можеш да се влачиш от другия край на града.По-сериозно, ЕРП-тата са компании, които са на борсата, купи си акции, ако вярваш, че печелят. Като гледам как избяга ЕОН, ЧЕЗ се продават, ЕВН ги съдят, явно в България това не е бизнес, който да ти се иска да притежаваш, например Лукойл.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е фалшименти!Който плаща,той поръчва музиката!Старо правило!
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшивите рекламни новини на бизнеса са с едър шрифт на първа страница! Истинските новини са на последната страница, с дребен шрифт. Това се нарича криене на истинските новини от компаниите за битови услуги.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искат пари за инвестиции от абонатите си, трябва да дават акции на абонатите. Абонатите ще станат акционери за парите си за инвестиции. Те крадат парите на абонатите за инвестициите си. Това е престъпление.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип, за фалшивите новини, е права!Но това, че фирмите за комуникационни услуги винаги лъжат и надуват сметките, това не е фалшива новина. Това е истина.

Спонсорирани публикации