5 млн. туристи посетили страната ни за първите седем месеца

Прогнози: До 7% ще е ръстът по Северното Черноморие, около 3% - на юг
24 сеп 2017 13:02, Анисия Иванова
41
5 млн. туристи посетили страната ни за първите седем месеца
Архив: Булфото

Пет милиона туристи са посетили България за първите седем месеца на годината, увеличението е над 7%. Приходите за първата половина от годината са с 13 на сто повече в сравнение с миналата, обобщиха от туристическото министерство.

От черноморските курорти вече обобщават и резултатите от активния летен сезон. Проблемите бяха общи за цялото крайбрежие - чистотата, концесиите, шума и кадрите, съобщи БНТ.

От черноморските курорти отчитат добър сезон, като подчертават, че той все още не е свършил. По южното крайбрежие ръстът спрямо миналата година е от 2.78 процента от май до август. "Макар и скромно, увеличението е факт", отбелязват от Регионалната туристическа камара.

На север отчетеният ръст е по-голям. Атанас Карагеоргиев, хотелиер в "Светите Константин и Елена" прогнозира до 7 процента ръст, а в градските хотели при записванията дори за септември има увеличение спрямо миналата година от 15 на сто, отчита Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Проблемът с кадрите остава един от най-сериозните, признават и двамата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и Герберастки *** да оплюват Гърция за жълтите стотинки, които им подхвърлят шефовете им от така наречения Български Бизнес (разбирай корумпирани и крадливи некадърни мутро-мафиоти, назначени то Суджука), Гърция си е Гърция.Всеки, който я е посетил поне веднъж ще се върне отново и отново.
11
5
 
16
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Не обиждай, ако обичаш. Защото Гърция е световноизвестна дестинация - посещяват я най-богатите хора в света.Цяло щастаие е, че сме близо до нея и че със сравнително малко пари можем и ние да я посетим.А в БГ просто няма какво да се види - освен простотия, чалга, алкхол, наркотици и балконинг.Профилът на чужденецът турист в БГ е около 50 годишен англичанин или скандинавец, който слиза мъртво пиян още от самолета и не спира с изцепките до излитането обратно.
10
7
 
10
 
! Отговори
от 7 до 8 преди 6 години
НЕ СЪМ партиен и няма да гласувам за никого в близко време.Освен в Гърция съм ходил в поне 40 държави без Австралия-и по-работа и ей така. Да обяснявате нон-стоп че Гърция е връх в туризма е тъпо.Просто е достъпно за ***. Ако не знаеш виж един глобус- има ок 200 държави в момента
9
1
 
15
 
! Отговори
А какъв е профилът преди 6 години
Защо никой не казва какъв е профилът на туристите, от кои страни и ръстътне се ли дължи на увеличаване на румънските и руските туристи, за сметкана скандинавците и други западноевропейски туристи? Защо политиката на хотелиерите, особено по северното черноморие (Албена) е да ухажват румънскитетуристи, а не българите?! Защо не кажат подобрило ли се е качеството на туристическият продукт, който предлагат?!
8
6
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
И защо да е Стига с таз Гърция.Не се вписва в партийното ти поръчение ли.Ами пишат хората, защото не са слепи и могат да направят сравнението.Аз също не съм ходил на БГ морето от 2005 година и нямам намерение да стъпя там до края на живота си.Ходя на различни места в Гърция - излиза ми малко по-скъпо, но несравнимо по-хубаво, чисто и спокойно.
7
10
 
8
 
! Отговори
Стига с таз Гърция преди 6 години
Стига с таз Гърция сякаш е "пъпа" на Земята. Навсякъде има и хубави и лоши места. Същото е и с персонала. Ако ядеш само по гурме ресторанти, ще кажеш-страшен град, но ако хапваш на ЖП- гарата пържена цаца, ще обобщиш ли че е "скапан" същият град?
6
6
 
14
 
! Отговори
pepe преди 6 години
Оня ден се върнах от Тасос, през август имах неблагоразумието да посетя нашето море..Разликата във всяко едно отнешение е от земята до небето. Какво видях на Тасос - перфектен хотел, БЕЗУПРЕЧНА ЧИСТОТА, ЛЮБЕЗЕН ПЕРСОНАЛ, Управителите бачкат яко наравно с останалите и не викат "не ме закачай аз съм шефа", Кухнята перфектна, Центие почти същите, Чадър с два шезлонга максимум 7 евро(14лв), За разлика и (както винаги) от нашето море не се Hacpaxме, дори по пътя няма такива *** като при нас
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава сериозен наркооборот. Суджукът харесва това.
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЯХ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ТОЗИ МЕСЕЦ ПРЕДИ ВРЕМЕТО ДА СЕ СКАПЕ И НАЙ-ГРОЗНОТО БЕШЕ, ЧЕ ОСНОВНО ИМАШЕ РУСНАЦИ!!!МАСОВО РУСНАЦИ ТЕ БЯХА НАЙ-МНОГО НА ВТОРО МЯСТО ГЕРМАНЦИ!!!---------ЕС ТРЯБВА ДА ЗАБРАНИ НА РУСНАЦИТЕ ДА СТЪПВАТ В СТРАНИ ОТ ЕС!!!!
3
8
 
13
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Толкова посещават Лисабон за 2 седмици, Прага за месец и Кот д'и воар за 2 месеца
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати чудото! Все по-малки заплати и пак няма желаещи. Социалистическия капитализъм не върви.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уряяяяяяяяя....