Какво е да събираш дългове в България?

Експертът Райна Миткова пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 26 сеп 2017 14:52 | 26 сеп 2017 13:52, Екип на Bloomberg
14
Какво е да събираш дългове в България?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нашата индустрия по цял свят не се радва на много добра репутация и особено в България, където този бизнес прохожда преди 10-на години. До тогава никой не бе чувал за събирането на вземания в неговия съвременен, професионален вид. Това каза Райна Миткова, председател на Асоциацията на колекторските агенции в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Едно много високо признание за България е да бъде домакин на конгреса на Федерацията на европейските национални колекторски асоциации".

"Федерацията на европейските национални колекторски асоциации съществува от 1993 година и обединява интересите в Европа на индустрията по по събиране и изкупуване на вземания, като основната й мисия е налагането на добрите практики, както и работата със законодателните органи в Брюксел. За България е голяма чест и радост да бъде домакин на срещата на федерацията FENSA Congress 2017, която започва утре в София".

Българският потребител в последните години е все по-информиран за правата си, но за съжаление информацията за това какви са отговорностите малко изостава, каза събеседничката. "Нашата задача, като асоциация, е да разговаряме с потребителите и че е съвсем нормално човек да изпадне в задължение и с това не идва краят на света, но трябва да се знае какво е правилно да направим от тук нататък. Да се знае, че е напълно законно да ни се обадят от колекторска фирма, за да намери с нас решение, за да си изплатим задължението".

Какви са добрите практики за защита на правата на потребителите, с които работят колекторските компании? Какви са предложенията за промени в регулаторната рамка на индустрията, които самият бранш е напът да внесе за разглеждане в България и в Брюксел?

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СИГУРНО ЛИХВАРИТЕ ХОДЯТ И НА ЦЪРКВА И СВЕЩИ ПАЛЯТ, НО ОТ БОГА СТРАХ НЯМАТ. РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ ИЗПРАВИТЕ СРЕЩУ НЕГО . БЪДЕТЕ СИГУРНИ.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продайте всичко ценно и напуснете страната. Ще ми вземат какво?
10
0
 
14
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
И за мен е чест, че всички колекторски фирми са в бг. Само нема тротил.А могат ли да ми обяснят защо банките не си събират обезпеченията, които срещу пари оценяват и да ходят да се перат, ми е необходимо обезпечението да покрие част от дълга и фалирал пак си длъжник?Къде го дават това?В света на колекторските семинари ли?
9
0
 
15
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Бирници се жалват, мъчно да ти сране :D
8
1
 
27
 
! Отговори
Dinosaurus преди 6 години
Що не ги приложат тия "добри практики" на Цветан Василев (КТБ), на Вальо Топлото, на ... хайде да не изреждам? А ми звънят от ВиК за 20 лв сметка, просрочена 1 месец?Мутрите - "застрахователи" сложиха бели якички; вълкът си смени козината. И кой е жертвата? Пак агнето! Няма да джавкат по лъвовете я! Обаче са нагли и самодоволни...Да не споменавам една прослойка от обществото, дето все сме и длъжни, и която умира от смях: насила ни събират задълженията, за да има за тях, да не работят и папкат
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е па лихваря като се е лакомил да спечели "от въздуха", що не е мислил?кво ше земеш? на босия цървулите и абичката ...п.п.мислете като раздавате заеми "на килограм". няма да може да взамеш нищо повече от това, което е можело да вземеш към момента на раздаване на заема.
6
0
 
18
 
! Отговори
# преди 6 години
И паметник, че ви вдигнем, ако бяхте читави.И вие кат контрольорите - определени групи хора не ги притеснявате :)Айде, "колекторите" (каква е тази дума???) като съберете паричките от КТБ и паметник ще ви вдигнем... АЗ ЩЕ ВИ ВДИГНА!
5
0
 
22
 
! Отговори
ППП преди 6 години
Тия се хранят с нещастието на хората!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва ако е експерт ,аз съм извънземен.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KAT STE TAKVIZ OTVORKOVCI ZASCHTO NE VZEXTE NA K T B MILQRDITE NA GALEVI VESKA MADJIDIEVA I KOI LI NE FARAON A DERETE PO 10 KOJI OT BEDNQKA
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VZEMAI MU KASHTATA,A AKO NE STIGA UBII GO DLAGNIKA.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво е да предизвикваш дългове в България?!

Спонсорирани публикации