Изба Карабунар със златен медал на Concours Mondial de Bruxelles

Награденото вино е Bulgarian Heritage Мавруд, реколта 2015 година
Обновена: 28 сеп 2017 08:45 | 28 сеп 2017 08:43, Златко Желев
Изба Карабунар със златен медал на Concours Mondial de Bruxelles

Concours Mondial de Bruxelles е сред най-престижните независими винени конкурси в света и единственият международен конкурс, на който се прави проверка на наградените вина, за да се гарантира обективността на оценката и последователност на качеството.

На тазгодишното 24-то издание във Валядолид, журито имаше задачата да дегустира и оцени близо 9080 проби от 50 държави. България се представи успешно и се подреди на 7-мо място по брой на спечелените медали.

Изба Карабунар със златен медал на Concours Mondial de Bruxelles

Изба Карабунар взе престижният златен медал със своето вино Bulgarian Heritage Мавруд реколта 2015. Виното спечели журито  с елегантен нос с акценти на шоколад, ванилия, сладки подправки и сочни черни плодове и елегантен ванилов финал.     

Избата, която се намира в близост до едноименното село Карабунар, е построена през 2007 година и притежава 230 декара лозя.

Произвежда широк асортимент вина като акцентира  върху традиционните български сортове "Мавруд", "Димят", "Мискет" и "Рубин" и висококачествената ракия "Културна", която дестилира в медни казани.

 


Още по темата: карабунаризба
Още от
Спонсорирано съдържание