Данъчните на нощни проверки – оборотите спадали

Търговски обекти отчитали значителен спад на парите
2 окт 2017 22:12, Анисия Иванова
12
Данъчните на нощни проверки – оборотите спадали
Архив: Булфото

Все по-голяма част от проверките на Националната агенция за приходите (НАП) за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки ще се извършват след 17:30 ч. в делнични дни, нощем и в почивните и празнични дни, съобщиха от НАП.

Причината за тази мярка е била, че данните на НАП показвали, че надвечер и в почивните дни търговските обекти отчитат значителен спад на оборотите.

Контролната кампания по Черноморието също е потвърдила, че има случаи, в които спазването на данъчните изисквания рязко намалява в часовете, различни от официалното работно време на НАП.

От приходната агенция допълват, че едновременно с промяната в работния режим на инспекторите, към екипите, извършващи проверки, се присъединяват и стотици служители на НАП, които по принцип се занимават с обслужване на клиенти или събиране на просрочени дългове.

По този начин контролният капацитет на ведомството се увеличава значително, позволявайки по-пълно и всеобхватно наблюдение на търговската дейност, добавиха още от НАП.

От НАП уточняват, че основното внимание на инспекторите е фокусирано върху издаването на касови бележки и съответствието на парите в касите на търговците с отчетеното на фискалните устройства.

Приходната администрация припомня още, че тази година за пръв път беше въведено и запечатването на обекти за данъчни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 години
до 8 -> виж какво пише 9. Вечер всички барове, ресторанти и дискотеки яко крият оборот. А и дискотеките си работят само вечер/нощем. Друг е въпроса, че от НАП откриват топлата вода за пореден път и на практика освен няколко дребни акта нищо няма да се случи с големите играчи. Много ми е интересно колко е оборота в петък и събота в нощните клубове по данни на НАП ;)
11
1
 
3
 
! Отговори
шопендар преди 6 години
държавата се издържа от прибраните данъци,а народа оцелява от укритите данъци.
10
1
 
1
 
! Отговори
Дичев преди 6 години
И аз смятам, че е правилно.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък смятам, че това е правилно. Няма клуб или дискотека, която да ми е издала фискален бон. И затова мутрите карак джипове, а баба ми е на мизерна пенсия.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причината за тази мярка е била, че данните на НАП показвали, че надвечер и в почивните дни търговските обекти отчитат значителен спад на оборотите.Може и да греша, но освен някои заведения, повечето търговски обекти в които аз съм работел, имат по ниски печалби вечерта, защото просто имат по-малко клиенти. Повечето хора не пазаруват след 18:00. Разбира се, това е личен опит и може да греша.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1:Пич, в България сме. Нощния труд бира заплатен с по 20 стотинки на пас отгоре. Няма да е толкова атржко :)
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лешояди. Търтеи, които не могат да изкарат лев с нещо различно от подпиране на бюрата и рекет за суджук. Това е новата гордост на Бабуин. Милицията и пожарната му бъркат вече под гърба. Не ги люби.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не ги ограничава да работят денонощно за ГЕРБ. Само те не искат увеличение на заплатите, ЗАЩО ли!!!!
4
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора защо мълчите ...? Какво чакате данък въздух ли да ви начислят.Наставайте!
3
2
 
27
 
! Отговори
Четири тона суджук преди 6 години
Когато си нараних окото, отидох в ИСУЛ. Мародерите в бели престилки увъртаха и накрая решиха че не е спешен случай, като ме накараха да платя тридесет лева, за манипулацията. На регстратурата поисках касов бон, но оная дежурната, взе да увърта, апарата не работел, нямали кочан с ръчни касови бележки. Тогава звъннах на телефона на тази НАПаст божия, да подам сигнал. И след месец мърдите казаха,че не е проблем неиздаването на касов бон, щели да ми издадат бон някой друг път. Като cвинckи черва са.
2
1
 
16
 
! Отговори
Потърпещ преди 6 години
Да се провери хотела на Пловдивския кмет там фактури или касови бележки не се издават. Хотел Империал Пловдив.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАП са се загрижили за ниските обороти...Само да попитам, на тези мили хорица нощният труд колко ще ни излезе на нас, данъкоплатците, и ще има ли изобщо полза? Или да върви ПР- чето?

Спонсорирани публикации