Фирмите от ЦИЕ – с огромен потенциал за развитие

Европрограма помага на малки и средни предприятия да пробият
2 окт 2017 20:51, Екип на Bloomberg
4
Фирмите от ЦИЕ – с огромен потенциал за развитие
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Централна и Източна Европа има огромен потенциал по отношение на малките и средни предприятия, които могат да се развиват сериозно на международния пазар.

Това заяви в ефрира на Bloomberg TV Bulgaria Джачинто Ориоло, старши мениджър за развиващите се пазари в програмата ELITE Growth. Тя е насочена към развитие на малките и средни предприятия, началото й е положено през 2012 в Италия, но бързо си проправя път из цяла Европа.

„Подкрепяме растежа на малките и средни предприятия, като и предлагаме три много прости неща – достъп до капитал, за да растат, достъп до обучение, за да станат конкурентоспособни, како и достъп до международна мрежа, за да открият нови възможности в Европа и целия свят“, каза още гостът в студиото.

По думите на Ориоло проблемът не е в наличието на капитал, а в достъпа до него. „Затова помагаме на малките и средни предприятия да разберат начините за привличане на капитал и развитие“, каза той.

Към настоящия момент в програмата участват над 600 компании от 31 сектора, както и две български фирми. Перспективите са те да стават много повече.

„Нямаме предпочитан сектор, общото между компаниите е успехът, търсим компании, които са успешни в своя сектор, развиват се бързо и имат добра репутация“, добави Ориоло.

Вижте повече във видеото!


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние е сигурно!
2
0
 
0
 
! Отговори
за какво говорим преди 1 година
Ще стигнем германците по заплати след 366 години според чехите!Това е за чехите не за нас!
1
0
 
0
 
! Отговори
тотю преди 1 година
дрън дрън

Спонсорирани публикации