Габриел: Успех в цифровизацията значи успех в икономиката!

Българският еврокомисар ексклузивно пред Bloomberg TV Bulgaria
2 окт 2017 21:48, Екип на Bloomberg
12
Габриел: Успех в цифровизацията значи успех в икономиката!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Цифровизацията засяга всички сектори от обществото и икономиката. Тя е част от нашето ежедневие, искаме или не, тя променя начина ни на живот в положителна насока. Но за да имаме успех в тази сфера, са нужни обединение и екипна работа.

Това коментира българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел. Предаването е "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Никоя страна не бива да се чувства или да бъде изключена от този процес. Ако искаме Европа да бъде глобален лидер и да има силни позиции на международната сцена, то в този процес трябва да участваме всички – институции, граждани и бизнес", заяви още Габриел.

По този начин ще може предложенията, които са на масата за преговори, да се превърнат в реалност, добави българският еврокомисар.

По думите на госта й Европа все още е лидер в някои технологични сектори като нанотехнологиите например, но в миналото са били допуснати грешки, които са позволили страни като Китай и САЩ да ни изпреварят в дадени сфери. Такава са мобилните технологии.

"Нужно е да ускорим ритъма. За това е нужна координация с цел да не повтаряме старите грешки", каза тя.

Кои са бариерите, които все още възпрепятстват излизането на малкия и среден бизнес на най-големия единен пазар – европейския? Какви са начините за тяхното премахване?

В разговора Мария Габриел даде отговор на тези и други въпроси, направи обзор на свършеното от началото на мандата си, както и направи обстоен коментар по редица важни за цяла Европа теми. Бяха представени и бъдещите ангажименти на ЕК в сектора, както и приоритетите на предстоящото българско европредседателство.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
леля цоца преди 6 години
дава вид че разбира от нещо, което не го разбира.
11
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Такива потресающи мисЪли! Ако не беше тази кака - никога нямаше да ми хрумнат! Работи женицата - та пушека и до нас стига! Бори се....ъъъъъ...май изпаднах в патос! Завиждам и - луди пари - за нищоправене! Шуробаджанащината в ЕС - то май други там няма.Измислят си ресори и направления - пари на данъкоплатците бол! Храним половин Африка...та за тая мумия ли няма да има?
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така съм го натопорил, че префарцунената брюкселско-хаджидимовска мадам ще се наниже като пеперуда за хербарий. Безполезна твар с дълбок джоб и евтин ум.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф, то всичко е добре, ама само да не и както го правят в България. Дано повече хора си спомнят цифровизацията на ефирната тв каква измама беше.
8
2
 
19
 
! Отговори
Прост човек преди 6 години
Извинети чи съм прос ама не разбирам в какво е разликата между еврокомисар и член на Политбюро?? ЕК, ЦК и пр. ненужности...
7
3
 
23
 
! Отговори
Съпоставка преди 6 години
Навремето бяха питали генерал дьо Гол какво мисли за някаква изложба. Той беше отговорил: "Не съм източноевропейски ръководител, за да разбирам от всичко!"Ясно е тази нашата какъв модел за подражание си е избрала!
6
1
 
20
 
! Отговори
бшсдхг2ш преди 6 години
Таз ,оФцЪ" аку я питат какво е ,,маршуризатор шъ реши ,че се касае за такси .На гроб калинките ,край нямат .
5
0
 
15
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Ба ме се у дръжавата,щом една аджидимовска ***,почна да говори за цифровизации?!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за *** и кухи лозунги? Много приказки, никакъв смисъл.
3
3
 
15
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Маалиии,колко е грозна..
2
1
 
18
 
! Отговори
ЦВЪ моралиста преди 6 години
Абе ако разберат, че идва от полицейска слухтяща партия ще я изгонят със шутове от Евро комисията та по добре да си трайка там и да си ръкомаха с ръце като диригент-пингвин за 50 бона на месец.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали беше филоложка, ***?Или реши да си специалистка по всичко?Ако е така, евтинееш!

Спонсорирани публикации