Разпада ли се Европа на съставните си части?

Милен Керемедчиев пред Bloomberg TV Bulgaria
2 окт 2017 13:45, Екип на Bloomberg
51
Разпада ли се Европа на съставните си части?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа се тресе не само от регионални проблеми, а и от цялостно разделение. Референдумът в Каталуния за съжаление е поредната, но не последна стъпка в разледелието на Европа, което започна от Brexit. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и икономиката, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Още когато бяха обявени резултатите от Brexit анализаторите предрекоха, че това ще бъде един потресаващ удар срещу целостта на Европейския съюз", отбеляза той.

"Европа се тресе от разделения. Не само Великобритания, не само Каталуния. Ще видим какво ще стане с Шотландия след Brexit и тяхната заплаха за отделяне от Великобритания. Баските също стоят и чакат да видят какво ще се случи в Каталуния, а те са и във Франция и в Испания. Да не говорим за Белгия, която е съшита с бели конци държава и постоянно има призиви за независимост на една или друга част. В Италия също има интереси и признаци на сепаратизъм", настоя Керемедчиев.

Учудващо е, че Каталуния започна този процес, а не баските, които винаги са били по-агресивно настроени, каза гостът: "Това е старт на един процес на разделение, който отслабва Европейския съюз и позициите на ЕС за преговори с големите лидери".  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още една новина от Бъзикилийкс
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, как ще се разпада! Даже Турция чака на вратата докато стане достатъчно мюсюлманска за тях, че да влезат.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
kolkoto po barzo se raspadne, tolkova po dobre za vsichki.
36
3
 
9
 
! Отговори
Ала-Бала преди 1 година
Допълнение Тук става въпрос за Европа и нейната неспособност да обедини политически и идейно няколко десетки народа. Оставете я Русия, "не плачете на чужд гроб". Скоро бях на Края на Света - Камчатка. При онези трудни природни условия ( 8 месеца сняг от 3 - 5 метра ), представените ни от *** медии руснаци, като подивели орди, гладни, алкохолизирани, работят и карат масово японски джипове и прословутите банани са на цена 90 рубли/кг ( 1 лв = 34 рубли ). Плачете за нас и нестретата ни...
35
1
 
2
 
! Отговори
Ала-Бала преди 1 година
Тук става въпрос за Европа и нейната неспособност да обедини политически и идейно няколко десетки народа. Оставете я Русия, "не плачете на чужд гроб". Скоро бях на Края на Света - Камчатка. При онези трудни природни условия ( 8 месеца сняг от 3 - 5 метра ), представените ни от *** медии руснаци, като подивели орди, гладни, алкохолизирани, работят и карат масово японски джипове и прословутите банани са на цена 90 рубли ( 1 лв = 34 рубли ). Плачете за нас и нестретата ни....
34
6
 
2
 
! Отговори
ХаХаХа преди 1 година
Драги съфорумци вижте по-долу написаното от креатурата с ник Путин. Вижте пример на русофил- национален предател. За него руското е руско, но в нашата родина имало небългарски райони. Коментарът както се казва е излишен. Това сте вие русофилите-родоотстъпници!
33
4
 
2
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 1 година
"Референдумът в Каталуния за съжаление е поредната, но не последна стъпка в разледелието на Европа..."

Изобщо не става въпрос за "разледение" на Европа. В най-лошия случай няколко счупени глави и Европейският съюз ще бъде съставен от повече държави. Пример - Чехия и Словакия.
Подобен процес в тази си форма може да се прояви само в демократични общества.
В недемократични общества нещата протичат по различен начин. Пример - Косово и Чечения.
32
3
 
1
 
! Отговори
ХаХаХа преди 1 година
Путин питай Путин дали е на същото мнение. Още не е ли дошла флашката, че проявяваш самостоятелно мислене?
31
4
 
6
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 година
До ХаХаХа хазхахаххаха 82 процента от населението на Русия са руснаци а и не виждам проблем в отделенето на Чечения,Дагестан и Ингушетия за сметка на това руснаците ще си вземат цяла източна Украйна и северен Казахстан както и част о Молдова а за България та има региони който не са български и на мен не ми пука за тях като например за Кърждали,Пазарджик,Разград,Смолян да ги вземат та да се понамали малко напрежението в бг.
30
6
 
5
 
! Отговори
ХаХаХа преди 1 година
За сведение на тоя колос на мисълта, сигурно е завършил в Москва, тук става дума за разпадане, не на ЕС на съставните му части, а на една национална държава на съставните й части съществувала преди ЕС. При този процес най-малко русопоклонниците трябва да злорадстват, защото многонационалните държави, като Русия са най-застрашени да последват примера на Испания. За нас с турското малцинство да не говорим. Но русопоклонниците винаги са били национални предатели.
29
3
 
11
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 година
До К КОСТОВ Следват македония,Белгия,Молдова,Италия и Франция за разпад!!ДЕМОКРАТИ РАЗБЕРЕТЕ ЕС НЕ Е ЕДИНЕН,НЯМА ЕДИНЕН СТАНДАРТ МОЖЕ ЛИ ДА СРАВНИШ ЖИВОТА НА ЕДИН НЕМЕЦ С ТОЗИ НА ЕДИН БЪЛГАРИН ИЛИ РУМЪНЕЦ?ДОРИ СССР НЕ Е ИМАЛО ТАКАВА РАЗЛИКА В СТАНДАРТА НА РУСНАК И УКРАЙНЕЦ А В ЕС ИМА!!
28
8
 
1
 
! Отговори
К КОСТОВ преди 1 година
ЗАЩОТО НЕЩАСТНИК, ТАМ ИМАШЕ ГЕНОЦИД И СИГУРНО НЕ ПОМНИШ КОЛОНИТЕ БЕЖАНЦИ
ОТ ЮГОСЛАВИЯ!!!
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЛКОТО ПЪТИ БЪЛГАРИЯ Е ТРЪГВАЛА С ГЕРМАНИЯ И Е СЛЕДВАЛА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.
СЕГА ЩЕ НИ Е ЗА ТРЕТИ ПЪТ. НЯМА РАЗМИНАВАНЕ
26
5
 
14
 
! Отговори
ЕВРОПА СЕ РАЗПАДА преди 1 година
НАРОДИТЕ СЕ ОСЪЗНАВАТ.
БОГАТА КАТАЛУНИЯ НЕ ИСКА ДА ХРАНИ ПОВЕЧЕ КАСТИЛЦИТЕ.
БОГАТА ФЛАНДРИЯ - ВАЛОНИЯ (БЕЛГИЯ СКОРО НЯМА ДА Я БЪДЕ)
богатият италиански север - ман,галсата южна италия
ШОТЛАНДИЯ - АНГЛИЯ
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12
Те реките с мед и масло ще текат, но само след като всички са обзаведени с евро гал0ши с големи грайфери, за да не се пързалят в глобалното село. Естествено ще бъдат произведени в Азия, защото еко-евро няма как да станат в Европа, но пак ще са си европейски.
24
2
 
18
 
! Отговори
Ala_Bala преди 1 година
Преди 20 години бях уверен, след толкова години ще имаме Обединени Европейски Щати. равни възможности и дори задължителен и официален език. Днес се вижда, че при наличието на толкова малки и многообразни народи, мечтата няма да се случи. Вече се проля и кръв. По добре да се изостави политическото обединение и да се върнем към Общия пазар. Въпросът е какво да се прави с кастата на Брюкселските чиновници?
23
2
 
31
 
! Отговори
Принципно преди 1 година
Защо отказваме на Каталуния това,което приветстваме в Косово......... ???????!!!!!!!!!!!
22
27
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Точно защото не е СССР, за това няма да се разпадне ЕС. ЕС е гъвкав и богат, не е бензиностанция населена с пияндури. А вие си мечтайте, мечтите са безплатни! И на коча мъ...... се клатят ама не падат!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 ох майко пич имам по-вече пари отколкото можеш да си представиш и друго защо за теб ес е рай защото хомосексуалистите имат права ли??
20
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато петата колона чака ЕС да се разпадне, да не се повтори историята с
СССР. А на како се радват тия безродници? Че ние ще сме най-потърпевши. Германия и Франция ще си бъдат винаги велики държави, а ние окончателно ще се спихнем.