Разпада ли се Европа на съставните си части?

Милен Керемедчиев пред Bloomberg TV Bulgaria
2 окт 2017 13:45, Екип на Bloomberg
51
Разпада ли се Европа на съставните си части?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа се тресе не само от регионални проблеми, а и от цялостно разделение. Референдумът в Каталуния за съжаление е поредната, но не последна стъпка в разледелието на Европа, което започна от Brexit. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и икономиката, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Още когато бяха обявени резултатите от Brexit анализаторите предрекоха, че това ще бъде един потресаващ удар срещу целостта на Европейския съюз", отбеляза той.

"Европа се тресе от разделения. Не само Великобритания, не само Каталуния. Ще видим какво ще стане с Шотландия след Brexit и тяхната заплаха за отделяне от Великобритания. Баските също стоят и чакат да видят какво ще се случи в Каталуния, а те са и във Франция и в Испания. Да не говорим за Белгия, която е съшита с бели конци държава и постоянно има призиви за независимост на една или друга част. В Италия също има интереси и признаци на сепаратизъм", настоя Керемедчиев.

Учудващо е, че Каталуния започна този процес, а не баските, които винаги са били по-агресивно настроени, каза гостът: "Това е старт на един процес на разделение, който отслабва Европейския съюз и позициите на ЕС за преговори с големите лидери".  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
30
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 6 години
Каквото повикало - такова се обадило! Навремето вие, атлантическите наглеци, разпадахте източна Европа, сега съдбата ви го връща! Какъвто бълвоч сте забъркали ще си го ядете!
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Керемидата да си гледа циглите.....Такива като него освеен да пасат оФце за друго не стават.
17
6
 
24
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Всеки Франкенщайн накрая се разпада на съставните си части, концлагерът ес го потвърждава!
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от ИЧсперти като Керемидата.......
15
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дежавю. ЕС е новият соцлагер. Пак на нас ли се лучва! За втори път!
14
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така си измират с тези си надежди :))) Отколко години чакаме САЩ да се разпадне, НАТО да се закрие и ЕС да умре... :)))))
13
16
 
5
 
! Отговори
HALA MADRID преди 6 години
Къде са тръгнали пък тези? Имат ли представа колко дълбоко трябва да си бръкнат в джоба за да им се получат нещата? Единствено положително е, че ще разформироват ФК Барцилона!
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За един неук човек, очевидно като теб, е все edno дали живее в Eс, ссср, Турция или България. Ще си останеш без нищо, само държавата може да те тарантути.Това, че си загубеняк не означава, че другите са. ЗА мен от както сме в съюза е рай, както и за всички мои приятели и познати. Прочети малко за Историята на Испания и провинциите и, преди да пишеш глупости.
11
14
 
32
 
! Отговори
Stambossa преди 6 години
Да живее независима Каталуния! Вън мадридските фашисти!
10
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меките китки се разпадат! Няма как дърво да просъществува без корен. Преди 15 години за пръв път писах че ЕС е Вавилонска кула която ще се разпадне с гръм и трясък. Тогава много ми нацакаха минуси щото едни селянжъри ги успиваха как щели да ги приемат в ЕС по това време отваряха и затваряха глави за присъединяването и успевяхя раята че от чешмите щели да потекат мед и масло след приемнето им! Но какво се оказа. След приемането не само не потече мед и масло но и това което имахме изчезна.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, не се заблуждавайте. Историята е показала достатъчно събития - кога, защо и как са се случили. Винаги в сърцето на революция, на сепариране на държави и националности, съществува финансовия елемент - ПАРИ. Отбележете, че парите се получават от малко хора, които обаче са способни да увлекат много зад себе си и да ги хвърлят в огъня, като извлекат максимални облаги. Добре, че над 50 % от каталунците проявиха здрав разум, иначе нямаше да се размине без военни действия.
8
5
 
31
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
Най хубавото е че геей обществото вече е пред разпад и ние нормалните вече ще можем да се самоуправляваме а няма да бъдем васали на едни наказани от бога болни хора с обратни наклонности. Нямам нищо против хората със друга социална оринтация но от тях файда няма не се размножават и за големи зависници понеже са психично болни хора от едно време са били маразени и прокуждани от близките си и обществата в зависимост от епохата.Нормално е европейския съюз да се разпадне вече .
7
6
 
37
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Брюкселската диктатура доведе до избухване на националистически настроения.Когато икономическия съюз се *** в политически и идеологически диктат,а простотията на Меркел с бежанците беше капката,която преля чашата.След няколко години,когато гостите на канцлерката изядат паричките,се надигне 12 милионна богата и силна Бавария и поиска независимост,тогава ще видим истинско разцепване.
6
2
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Много добър анализ - Браво!Коментар 1 повтаря това, което и аз мисля!Браво!
5
7
 
14
 
! Отговори
Пуч трол преди 6 години
Пучът е обикновен политически процес, възникващ когато правителствата станат прекалено лакоми. *** също ще се отцепим от европейското ни правителство и ще водим единствената в света гражданска война за суджук.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нас ЕС трябва да ни интересува дотолкова, доколкото можем да извлечем материална полза. Останалите глупости за евроатлантическите ценности, трябва да им ги оставим на тях, да си дъвчат колкото си искат.
3
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ЕС и НАТО бяха гарант за стабилността на членките си? Едва ли не свещена крава.Как така се случи, че страна членка на ЕС и НАТО е пред гражданска война? Защо ЕС и НАТО мълчи и не знае какво да предприемат? Нима ЕС и НАТО реално са нужни за някого предвид ситуацията в Испания (а и не само)?
2
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, разпада се. Изкуствен съюз на няколко скорости няма бъдеще.
1
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички вече почва яко да им писва някакви чужди хора да им определят пътя в живота и да им харчат данъците. Това е бъдещето. Съпротивата ще става все по остра.

Спонсорирани публикации