Да инвестирам ли в имот или? Отговор от първо лице

Причините за бума в купуването на недвижимост за инвестиция
Обновена: 4 окт 2017 20:17 | 4 окт 2017 19:40, Екип на Bloomberg
23
Да инвестирам ли в имот или? Отговор от първо лице
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Поглеждайки процентната доходност от наеми и възвращаемостта, която има при инвестиция в недвижим имот, виждаме, че България е една от страните, в които подобни инвестиции се реализират доста успешно през последните години.

Това коментира в "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria Петър Сотиров от агенцията за недвижими имоти ДОМИ.

Причината на своеобразния бум в купуването на имоти с цел инвестиция – поради фактически нулевите лихви по депозитите много хора се насочват към инвестиция в имот.

Най-добрите градове за инвестиции са големите такива като София, Пловдив, Варна, най-изгодните имоти за инвестиция – малките такива като едностайни апартаменти, посочи гостът в студиото.

Каква е доходността на различните видове недвижимост в различните населени места?

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
13
 
! Отговори
nkavrakov преди 1 година
В София цените на жилищата са балон отвсякъде
От догодина банките вдигат лихвите ,в момента е най неизгодно да купувате имот
Нереални цени и лихви с тенденция за вдигане.
Брокерите не ги слушайте защото те са част от имотната мафия
21
0
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Тоя всъщност нищо не казва.
20
6
 
0
 
! Отговори
ppq преди 1 година
До qwerty
Пак е нещо. Все пак лихвата в банките е около 0-1 %
19
0
 
21
 
! Отговори
Я преди 1 година
Имотен брокер съветва да се купуват имоти ! - е това новина ли е ?! хахахахахахахахаха
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то тъи като е тръгнало кои инвестира в малките градове никои едни на път е да се преорентираме в някои голям и доде можем защо защото някои са до девето коляно други не си зачитат ни близки ни роднини зарад земи и гори даже добри комшии гледам по селата сега здрасти ти не казват за що се питам какво става не си го обидил не се му казал нищо пресен такъв е комшията на село вчера минава покраи мен няма здрасти замислям се дали несее свързал с едни еми негов си проблем един ще опре до нас
17
0
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Де да можех само, де да бях юнак, бих си купил пет апартамента чак. Но-о, с 600-700 лева доход, мога само да чета съвети от сорта инвестирайте в злато.
Инвестирайте в реалната икономика, мислете за бедните, после са инвестиции в злато и имоти. Ама може и да не е така.
16
4
 
15
 
! Отговори
аз преди 1 година
Не купувайте и не продавайте.Няма никакъв смисъл.Нищо няма да спечелите.
15
10
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Хората, сабказали следното от 100 години, а именно инвестирайте в имоти и злато, и разбира се в себе си. По долните коментари са на хора където никога не са си купили, а и не могат. Лек ден
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
смешен материал
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инвестирайте в билетчета за лотария. Нали всяка вечер с това промиват мозъци по телевизията. Разни безработни купували билетчета с "последните пари от картата" и печелели. Значи държавата къза *** на работодателите и работниците за да има пари за социални помощи, а търтеите накрая ги харчат за билетчета
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това се нарича изкуствено търсене, породено от хора, които не знаят как да инвестират парите си и залагат на най-познатото - да купим имот. Истина е това, което казаха по-надолу, че в БГ има едва 6 милиона и намаляват, така че рано или късно и това ще спре. Пък и да- ромите не плащат наеми хахахах
11
2
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Здравейте, дайте контакт аз ще ви ги наема веднага щом са празни
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако на човек му трябва жилище - ще трябва да си купи. А дали трябва да си купи с цел инвестиция? Тук масовият отговор от коментаторите е НЕ. Но всъщност всички хора със достатъчно свободни пари, които познавам, правят точно това - купуват недвижими имоти и то в София. Това не са само жилища, а са предимно магазини, заведения, складове и т.н. Няма какво да се лъжем, имотът е добра инвестиция, само стоите далеч от брокерите! Те не стават за нищо!
9
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам два празни апартамента във Варна и една празна къща на Почивка. Празни са защото от 10 години сме се изнесли от страната и не мислим да се връщаме. Не знаем какво да ги правим, не ни се занимава с наематели и не ни се продават още. Не инвестирайте в имоти, след 20 години в бг ще има само роми, а те не плащат наеми...
8
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6
Ми, преквалифицирай се и стани програмист и ти. Всички врещите колко било лесно да си програмист и в същото време не искате да мърдате от позицията касиер във Фантастико за 600 лв. Мат'рял.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инвестиране в имот в Германия,не в България,около 270 000 евро за апартамент,или 560 000 евро за къща,в момента наемателите се бият за среща с брокерите,освен комисионната от 6% дават мило и драго за информация за сделка за наем или продажба,а тук пазар и смисъл от него няма!
6
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормалните градове, като Пловдив за 100К можеш да си купиш приличен двустаен, даже и тристаен апартамент! В шантавата София, като изключим Люлин, за една гарсониера искат толкова, че и повече! Така ще е, като се навъдиха разни телевизионери и програмисти със заплати почти по западен стандарт, обикновените хора, бачкащи за в София за 1К, се чудят как да свържат двата края и са принудени да живеят по партери и тавани!
5
3
 
64
 
! Отговори
bzzzzz преди 1 година
Яж , пий и се весели. Имотната мафия е много силна. То са репортажи , статии , облъчване.
4
2
 
53
 
! Отговори
независим експерт преди 1 година
..истината е че брикерите подскукурносаха наемодателите да вдигат наемите,и понеже от сделки с наеми не се печели кой знае колко,те решиха да атакуват голямата баница - продажбата на жилища,теглиш кредит и плащаш заем равен на месечен наем. Само дето е 25-30 г.
...и не дайБоже да се случи нещо...примерно да заболее човек и да не може да си плаща заема....още на 3-тия месец е изгорял. ЧСИ-то каца на секундата...
3
3
 
44
 
! Отговори
qwerty преди 1 година
даваш 150 хил за 75 квадрата. Получаваш 400 лв на месец. Излиза 3,2% на година (БЕЗ амортизацията). Супер инвестиция.