Лео ди Каприо влиза в бизнес с вегански бургери

Кинозвездата инвестира "значителна сума" в стартъпа Beyond Meat
23 окт 2017 22:19, Бойчо Попов
9
Лео ди Каприо влиза в бизнес с вегански бургери
Снимка: Beyond Meat

Когато преди две години звездата от "Титаник" Леонардо ди Каприо получи своя първи Оскар, от сцената той говори за промените в климата и опазването на околната среда. Досега не е известно той да е станал веган, но се ангажира с развитието на устойчива хранителна промишленост.

Звездата, който получи наградата на американската филмова академия за ролята си във филм, в който едва не бе изяден от мечка гризли, инвестира в стартъпa за вегански бургери Beyond Meat, предава CNBC.

Производителят на веганска храна, базиран в Калифорния, обяви, че актьорът е инвестирал в компанията "значителна сума". Beyond Meat продава бургери на базата на зеленчуци и дистрибутира в големи американски вериги. Сред тях са био супермаркета Whole Foods, който наскоро бе купен от Amazon, и голямата верига заведения за бързо хранене TGI Fridays.

"Животновъдството е основен фактор за въглеродните емисии", посочва ди Каприо в изявление.

"Преминаването от месо към базирани на растенията храни е една от най-мощните мерки, които може да се предприемат, за да се намали тяхното въздействие върху климата", допълва той.

Размерът на инвестицията на актьора не е оповестен.

Това е последната засега инвестиция, която ди Каприо прави в тази сфера. Фондацията на актьора, която се фокусира най-вече върху проблемите на околната среда, обяви през миналия месец, че отпуска 20 млн. долара безвъзмездни средства на повече от 100 организации, включително на Фонда за възстановяване на популациите на лъва, на Глобалното партньорство за акулите и др. Актьорът също така инвестира средства в стартъпа за морски дарове Love The Wild и био снаксовете на Hippeas.

Зад основаната през 2009 г. Beyond Meat стоят и други известни инвеститори, като, например, основателят на Microsoft Бил Гейтс, съоснователите на Twitter - Биз Стоун и Ивън Уилямс, както и компанията от хранително-вкусовата промишленост General Mills и известната американска фондация за закрила на животните The Humane Society of the United States.

"Компании като Beyond Meat и Hampton Creek Foods пробват нови начини за използване на топлина и натиск, за да превърнат растения в храни, които изглеждат като месо и яйца. Аз опитах алтернативата на пиле на Beyond Meat и бях впечатлен. Не мога да доловя разлика между Beyond Meat и истинското пилешко. Beyond Eggs, заместител на яйца на Hampton Creek Foods, не съдържа висок холестерол като истинските яйца", написа още през 2013 г. в своя блог Гейтс.

В публикацията той отбелязва, че консумацията на месо се е удвоила през последните 20 години.

"Когато нещата са поставени така ясно, няма начин да създадем достатъчно месо за 9 милиарда души... Нуждаем се от повече опции да създаваме месо, без да изчерпваме ресурсите си", пише още той.

Само в рамките на рунда от серия E на финансиране през октомври 2015 г., в който се включи и Гейтс, Beyond Meat е набрала, по данни на Crunchbase, 17 млн. долара.

Повече подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
В Москва и Петербург има вече жилищни комплекси, където живеят само вегетарианци. Така че процесът е тръгнал, колкото и да не им се ще на месоядните.Производството на кг месо изисква 10 пъти повече вода от производството на кг зърно. Водните ресурси на планетата намаляват, за вредните емисии да не говорим. Човечеството е просто е задължено да премине постепенно към вегетарианство. На този свят има хора ,които виждат далеч повече от чинията си. И слава Богу.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм веган ама бих го опитал.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лошо и хала веган меню да има, за да привлича и по-разнообразни клиенти. А за ултра веган менюто ще бъде само от филмирано починали от естествена смърт растения. За канибалите вегани може да включи плешки от зеленчукопроизводители. А ако продава и добавки резултат от химическа синтеза, или микробиологичен произход, то те ще бъдат ултрапюр веган.

Спонсорирани публикации